کد خبر 1010739
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۵

بازهم یک پدیده جوی دیگر مدیران شهری را غافلگیر کرد.

به گزارش مشرق،  در حالی‌که از یک هفته پیش سازمان هواشناسی در مورد وقوع بارش برف و باران در برخی مناطق کشور از جمله تهران هشدار داده بود، بازهم مدیران شهری پایتخت در برابر بارش نه چندان گسترده برف غافلگیر شدند.


بارش برف دیروز در بیشتر مناطق تهران شدت زیادی نداشت، اما شدت بارش در نواحی شمالی شهر باعث ایجاد مشکلات فراوان ترافیکی برای بسیاری از شهروندان شد، به طوری که به گفته سردار مهماندار، رئیس‌پلیس راهور تهران بزرگ، بارش برف و باران صبح دیروز، شوک بزرگی به ترافیک صبحگاهی پایتخت وارد کرد و این مسئله باعث ایجاد مشکلات بسیاری در راه‌های شمالی شهر شد.


اما مردم گرفتار در خیابان‌ها عامل اصلی گرفتاری خود را ضعف مشهود و آماده نبودن بخش خدمات شهری برای مقابله با این پدیده با اقداماتی همچون شن ریزی، نمک پاشی و برف روبی از معابر می‌دانستند.


روزگذشته علاوه‌بر قفل شدن برخی خیابان‌ها، بروز مشکلاتی همچون تاخیر در عبور و مرور سرویس مدارس و ادارات و تردد شهروندان حتی با وسایل حمل‌ونقل عمومی مانند تاکسی و اتوبوس باعث نارضایتی مردم شده بود.


از سوی دیگر با وجود پیش‌بینی سازمان هواشناسی شاید بتوان گفت غافلگیری مدیریت شهری معنی ندارد، نکته مهم اینکه طی سال‌های گذشته و مدیریت قبلی شهر تهران و بر اساس یک اصل ساده مدیریتی در ایام پاییز و شروع فصل سرما با دپوی مخازن متعدد شن و ماسه، مدیریت شهری با احتمال بارش برف این امکان را فراهم می‌کرد تا در صورت برف‌گیر شدن معابر هم ستادهای برف‌روبی کار روانتری داشته باشند و هم مردم خود دست به کار شوند و از بروز یا افزایش مشکلات جلوگیری نمایند. این موضوع تا جایی بود که حتی در مواقعی دپوی مخازن شن و ماسه در کنار نیامدن برف مورد تمسخر عده‌ای قرار می‌گرفت غافل از اینکه آن آمادگی شرط عقل بود.


این روزها با نگاهی به معابر شهر تهران خبری از این مخازن نیست و کم کاری دیروز نمره منفی دیگری در کارنامه مدیریت شهری ثبت کرد.


اگر این موضوع در کنار بارش برف سنگین زمستان ۹۶ در زمان مدیریت محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران گذاشته شود که به جای انجام عملیات سریع و به موقع در برف روبی و نجات درختان از خطر شکستگی از مردم می‌خواست برف درخت محله خود را بتکانند، گوشه دیگری از مدیریت شهری با تفکر حاکم فعلی از ذهن خواهد گذشت. ظاهراً این نحوه رسیدگی به معضلات در دوران فعلی مدیریت شهری که در عرض کمتر از سه سال، سه شهردار از سوی شورای شهر برای کلان شهری مانند تهران انتخاب شده به تدریج به امری عادی تبدیل شده است.


باد راه رفع آلودگی هوا!


در روزهای گذشته هم که تهران درگیر آلودگی شدید هوا بود و بازار برخی راه‌حل‌های مقطعی و کم اثر و البته تکراری برای رفع آلودگی گرم شده بود، شهردار پایتخت اعلام کرده بود «اگر باد بوزد وضعیت هوا خوب می‌شود!» اما حال که با وزیدن باد و نه به علت مدیریت مسئولان مربوطه آلودگی هوا رفع شد، نوبت برف بود که مدیریت شهری را به چالش بکشد.


توضیحات شهردار


شهردار تهران در جمع خبرنگاران در مرکز کنترل ترافیک تهران درخصوص اتفاقات دیروز تهران به واسطه بارش برف، گفت: از ساعت ۷ صبح لغایت ۱۰:۳۰ و در طول سه ساعت و نیم بیش از ۱۹ سانتی‌متر برف باریده است.


پیروز حناچی افزود: این عدد، عدد فوق‌العاده بی‌سابقه‌ای بوده است و باعث شد تا ترافیکی در سطح معابر شهری ایجاد شود. این در حالی است که به واسطه همزمانی این اتفاق با پیک ترافیک صبحگاهی معابر قفل شد و امکان کمک‌رسانی و تردد خودروهای حامل شن و خودروهای برف‌روب وجود نداشت.


حناچی ادامه داد: این در حالی است که از پیش از بارش برف از سوی مناطق شهرداری اقدام به پاشیده شدن شن شده بود، اما حجم بالای برف باریده‌شده باعث شده بود تا این شن و ماسه بی‌اثر شود و کارایی خود را از دست بدهد. این اتفاق آنقدر ‌یکباره رخ داد ‌که حجم مخازن شن و ماسه قرار داده شده در مناطق هم تمام شده بود و حتی خودروهای حامل شن در ترافیک گیر کرده و نتوانستند خود را به مناطق برسانند. وی گفت: حین بارش برف در بی.آر.تی اتوبان چمران یکی از اتوبوس‌ها به گاردریل برخورد کرده و از سرویس‌دهی خارج شد اما خرابی همین اتوبوس باعث شد تا دقایقی بیش از ۲۰ اتوبوس در خط بی.آر.تی گرفتار شوند و این ترافیک تا چند صد متر آن طرف‌تر کشیده شد.


حناچی افزود: من به همه مردم تهران این موضوع را می‌گویم که هر کاری که فکر می‌کردیم باید با توجه به هشدارهای هواشناسی انجام بدهیم را انجام دادیم و هر تمهیدی که باید می‌اندیشیدیم را اندیشیدیم اما حجم برف زیاد بود.


اگر «اسم فامیل» تمام شد،  شورای شهر واکنش نشان دهد


به نظر می‌رسد شورای شهر تهران باید بعد از شاهکار انتخاب شهرداران متعدد و سرگرم بودن به مسائلی مانند تغییر نام معابر و خیابان‌های شهر و تصویب طرحی مانند طرح کاهش آلودگی هوا که مورد برخی انتقادها قرار گرفته و اثرات آن بر کاهش آلودگی مورد تردید است، به این موضوع نیز وارد شود که چرا با یک بارش اندک برف و علیرغم هشدارهای قبلی سازمان‌های ذی ربط، مدیران شهری دچار غافلگیری شده و شهروندان بسیاری دچار سردرگمی و ترافیک‌های طولانی و مشکلات فراوان شدند؟ البته بهتر است بگوییم برف هم از عملکرد مدیران غافلگیر شده است! چراکه بارش برف در ابعاد گسترده امری طبیعی و قابل انتظار است، آنچه عجیب است تعلل و ناهماهنگی مدیران مربوطه است و اگر آن طور که شهردار تهران می‌گوید همه کارهای ممکن به درستی انجام شده نباید شاهد این حجم از هماهنگی در شهر می‌بودیم و فراموش نشود برف تنها بخش‌هایی از شهر را سفیدپوش کرده بود و اگر تمام شهر درگیر برف می‌بود با این روش مدیریت معلوم نبود چه اتفاقاتی می‌افتاد.

منبع: کیهان