کد خبر 101279
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۶

خطيب جمعه اين هفته تهران از همه كانديداها و طرفداران آن‌ها خواست تا مرتكب منكرات نشوند و با تبليغات و رقابت سالم، انتخاباتي در فضاي با صفا و صميمي شكل گيرد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، ‌آيت‌الله سيداحمد خاتمي در خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به اين‌كه «تقوا نماد زندگي سعادتمندانه يك انسان است» با توصيه خود و نمازگزاران به اين گوهر نفيس اظهار كرد: از نگاه قرآن كريم انسان قيمت دارد و قيمت او بهشت است و اگر كمتر از آن خود را بفروشد ارزان فروخته است.

وي با اشاره به اصول اخلاقي اسلام خاطرنشان كرد: از اين اصول مهم اخلاقي اسلام، ايمان و اعتقاد به وعده‌هاي خدا است كه باور داشته باشيم آنچه ذات مقدس ربوبي وعده داده تحقق مي‌پذيرد.

خاتمي ادامه داد: از جمله اين وعده‌هاي قطعي خداوند اين است كه فرد و جامعه‌اي كه با خدا باشد خدا با آن‌ها است و آن‌ها را ياري مي‌كند. لذا اين كمك خدا مشروط است به اين‌كه ما يار خدا باشيم و اين مساله در آيات متعددي از قرآن كريم مورد تاكيد قرار گرفته است.

اين عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اين‌كه «پنج عنصر، عنصر اصلي ياري خدا و زمينه‌ساز نصرت الهي است‌» گفت: تقوا، دفاع از دين، حركت در خط ولايت، صبر و احسان اين پنج عنصر هستند كه اگر در فرد و جامعه‌اي وجود داشته باشد ياري خدا شامل حال آن‌ها خواهد شد.

وي با تشريح عنصر تقوا و تاكيد بر اهميت آن بر آموز‌ه‌هاي اسلامي افزود: تقوا يعني نگه داشتن حريم براي خدا و ديدن خود در محضر خدا كه اين بينش نيرويي در جان انسان به وجود مي‌آورد و او را در برابر خيره‌سري و نگاه ضدضربه مي‌كند. تقوا يعني رعايت حلال و حرام خدا در همه عرصه‌ها و تقوا يعني جامع‌ترين عنصر اخلاقي كه در پيكره سيستم اخلاقي اسلام جاري است.

خاتمي با اشاره به اين‌كه «يكي از عرصه‌هايي كه رعايت تقوا در آن واجب شرعي و عقلي است،‌ عرصه انتخابات به عنوان مسائل مهم و روز كشور است»‌ تصريح كرد: در عرصه انتخابات تقوا اين است كه انسان حلال و حرام خدا را رعايت كند و مرتكب منكرات الهي نشود چراكه سراغ منكرات رفتن به معني بي‌تقوايي و بداخلاقي انتخاباتي است.

وي به برخي از مصدايق منكرات انتخاباتي اشاره كرد و گفت: اولين منكر انتخاباتي تخريب رقبا و جريان‌هاي حامي آن‌ها است. تخريب يعني اهانت به ديگران و زمين زدن آن‌ها با نوشته، گفتار و با هر وسيله ديگر باشد. لذا از جمله نصايحي كه مقام معظم رهبري مكرر در رابطه با انتخابات دارند همين بحث است كه متاسفانه در برخي جاها شنيده مي‌شود اين موضوع رعايت نمي‌شود.

امام جمعه موقت تهران با توصيه به كانديداها و طرفداران آن‌ها گفت: به خدا قسم قيامتي وجود دارد خود را جهنمي نكنيد و هواداران توجه كنند كه به خاطر ديگران خود را جهنمي نكنند. كانديداهايي كه از فيلترهاي گوناگون گذشته و به تاييد شوراي نگهبان رسيده‌اند تخريب آن‌ها شرعا و قانونا حرام و منكر است.

وي ادامه داد: از همه مردم مي‌خواهم خود آمر به مردم معروف و ناهي از منكر باشند و از كانديداها و طرفدارانشان بخواهند كه تخريب نكنند و كار خود را توجيه نكنند كه در مكتب ما هدف وسيله را توجيه نمي‌كند.

خاتمي دادن وعده دروغ به مردم از سوي يك كانديدا را از مصدايق ديگر منكرات انتخاباتي برشمرد و افزود: دادن وعده‌هايي كه از دست يك نماينده ساخته نيست جزء منكرات است. اين‌كه مركز كشور كجا باشد يا كدام منطقه استان و شهرستان شود كار قانون‌گذارا نيست، بلكه كار مجري است و قوه مجريه است كه مي‌تواند در اين زمينه‌ها كارآيي داشته باشد. اين اشتباه است كه برخي وعده‌هاي سر خرمن مي‌دهند تا راي جمع كنند.

وي ادامه داد: از ديگر منكرات انتخاباتي تصرف در اموال عمومي و خصوصي همچون چسباندن عكس و پوستر و تراكت در مكان‌هاي غيرمجاز است كه اين مصداق تصرف در ملك عمومي و خصوصي مردم است و جزء منكرات بوده و حرام است.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اين‌كه «خريد راي به عنوان يكي ديگر از منكرات انتخاباتي بايد مورد توجه مردم قرار گيرد» گفت: متاسفانه در ايام تبليغات حاتم‌بخشي‌ها شروع مي‌شود و هدايايي كه بوي زهر رشوه دارد اهدا مي‌شود كه برخي مراجع به صراحت آن را حرام اعلام كردند. بنابراين مردم بايد به كانديداهايي كه اين گونه كارها را انجام مي‌دهند راي ندهند.

خاتمي خاطرنشان كرد: اسراف و تبذير همچون چاپ و پخش عكس، پوستر و تراكت فراوان مصداق تبذير است. برخي از كانديداها فكر مي‌كنند هر چه بيشتر عكس بزنند مردم بيشتر به آن‌ها تمايل پيدا مي‌كنند در حالي كه برعكس است مردم با ديدن اين عكس‌ها سوالي مطرح مي‌كنند كه از كجا آورده در شرايطي كه برخي كودكان براي تحصيل نياز به دفتر و قلم دارند آن‌ها ميليون‌ها تومان خرج تبليغات مي‌كنند. بنابراين بريز و بپاش در عرصه تبليغات از مصاديق منكر است.

اين عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اين‌كه « برخي كانديداها براي راي آوردن به احياي تعصبات ناسيوناليستي و تفرقه‌افكنانه كه در دين ما جاي ندارد اقدام مي‌كنند» تصريح كرد: آنچه در دين ما ملاك است تقوا، جهاد در راه خدا، علم رشدآور و جهت‌دار است ما در كشور اسلامي زندگي مي‌كنيم كه شهرهاي آن مثل انگشت‌هايي هستند كه در كنار هم قرار دارند. لذا كساني كه مي‌خواهند با احياي ريشه‌هاي ناسيوناليستي و ملي‌گرايي راي جمع كنند مرتكب منكر و حرام شده‌اند.

وي اضافه كرد: تهمت و افشاگري‌هاي حرام از جمله منكراتي است كه در همه زمان‌ها به ويژه در ايام تبليغات بايد نسبت به آن حساس بود، چراكه وقتي مومن به برادر ديني تهمت بزند ايمان از دل او بيرون مي‌رود و قرآن كريم مي‌فرمايد اگر با تقوا باشيد خدا ياريتان مي‌كند.