کد خبر 1013219
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۴:۳۰

یک مقام دولتی تصریح کرد برخلاف سال ۸۹ که سهمیه‌بندی بنزین در دولت احمدی‌نژاد آغاز شد، دولت فعلی از تورم بالا و رشد اقتصادی منفی برخوردار است.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

در حالی که سال‌های ۹۷ و ۹۸، سال چیدن سیب و گلابی همه برنامه‌ریزی‌های دولت عنوان می‌شد، هادی حق‌شناس استاندار گلستان در روزنامه آرمان نوشت: دولت با اینکه در حال پرداخت یارانه‌هاست باید به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی توجه ویژه‌ای داشته باشد چون هزینه‌های حمل‌ونقل آنها خیلی بیشتر از دهک‌های پردرآمد است. شاید تورم هفت ماهه سال جاری برای دهک‌های پردرآمدی بسیار کمتر از ۳۰ درصدی باشد که اعلام شده ولی برای دهک‌های کم‌درآمدی تورم ۳۰ درصد اعلام شده، خیلی بیش از این ۳۰ درصد اثرگذار در کاهش قدرت خرید آنهاست.


 تفاوت سال ۸۹ و ۹۸ در این است که در آنجا افزایش قیمت بنزین در شرایطی ایجاد شد که تورم کمتری داشتیم نه تنها تورم کمتری داشتیم بلکه رشد اقتصادی هم منفی نبود. اما سال ۹۸ هم رشد اقتصادی منفی است و هم تورم بالای ۳۰ درصد است.


 به عبارت ساده‌تر قدرت خرید مردم هم مثل سال ۸۹ نیست و یکی از دلایلی که اعتراضاتی در هفته گذشته شکل گرفت مرکز این اعتراضات غالبا در حاشیه شهرها بود یعنی کسانی که قدرت خریدشان کمتر بود. درست است تاثیری در میزان مصرف دهک‌های پردرآمدی ندارد، اما افزایش قیمت بنزین در دهک‌های میانی و به پایین حتما در مصرف بنزین تاثیر خواهد گذاشت ولی واقعیت این است که مشکل ساختاری اقتصاد این نیست که قیمت بنزین افزایش یابد یا اینکه نرخ بهره کم یا زیاد شود، مشکل این است که اگر سیاست‌های پولی منتج به کنترل رشد نقدینگی بشود و رشد نقدینگی متناسب با رشد اقتصاد بشود و تورم به عدد یک رقمی یا کمتر از پنج درصد برسد دیگر نیاز نیست هر چند سال یکبار شاهد جهش در قیمت بنزین باشیم. به عبارت ساده‌تر ریشه تغییرات شاخص‌های اقتصادی در اقتصاد در نرخ تورم دو رقمی است.