به گزارش مشرق، بهرام افشارزاده درباره پتانسیل جزیره کیش در بحث میزبانیهای ورزشی اظهار داشت: کیش با توجه به زیر ساختها و امکانات شامل هتل، هوای مناسب و عدم وجود ترافیک، بستر مناسبی برای تیمهایی است که اردوی میان مدت دارند. آقای مظفری، رئیس منطقه آزاد کیش علاقهمند است کمپهای ورزشی رشتههای مختلف در این جزیره برگزار شود. ما در تلاشیم تا میزبان مسابقات اکو باشیم. آقای مهرعلیزاده علاقه دارد مسابقات جهانی کشتی پهلوانی در کیش برگزار شود و ما هم موافقت کردیم.
وی افزود: در کیش امکانات ویژهای برای تمام رشتهها وجود دارد و تیمهای اعزامی به المپیک با توجه به هزینه بالای هواپیما و ارز، میتوانند اردوهای خود را در کیش برگزار کنند. این امکانات در اختیار وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک قرار میگیرد، چراکه علاقهمندیم تیمهای ما در المپیک 2020 موفق شوند. مؤسسه ورزش کیش نیز این برنامه را دارد تا تیمها به راحتی از این امکانات استفاده کنند.
دبیر شورای ورزش و تربیت بدنی سازمان منطقه آزاد کیش در مورد تأثیر میزبانیها در معرفی چهره ایران گفت: اخیراً 12 تیم خارجی از اروپا، آفریقا و آسیا برای مسابقات کبدی جوانان جهان در کیش حضور داشتند و وقتی امکانات و حمایت دولت از ورزش و امنیت ایران و این جزیره را دیدند، سفیران خوبی برای معرفی ایران خواهند بود. در دو ماه گذشته مسابقات تکواندو نیز برگزار شد. وقتی میهمانان با برخورد مناسب روبهرو میشوند، این میتواند در بزرگداشت فرهنگ ما و همچنین نشان دادن امنیت کشور ما نقش مهمی داشته باشد.
افشارزاده درباره پتانسیل جزیره کیش برای میزبانی تورنمنتهای بزرگ اشاره کرد و گفت: ما 14 زمین تنیس عالی داریم که اروپاییها میتوانند در این فصل از آن استفاده کنند. روزانه چند پرواز از دبی به کیش میرود که حضور در کیش را آسانتر کرده است.
افشارزاده تأکید کرد: نشست شورای المپیک آسیا قرار بود در کیش برگزار شود، اما با توجه به اینکه این نشست در خرداد یا اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد و این زمان برای کیش فصل گرمی خواهد بود، نشست به تهران منتقل شد.
وی در خصوص شرایط ورزش کشور در فاصله هشت ماه مانده تا المپیک گفت: این دوره المپیک استثناست، چون در شرایط خاص مالی هستیم. در ادوار گذشته محدودیت مالی نداشتیم، اما این دوره شرایط متفاوت است. سهمیه گرفتن از نظر کمیت مهم است و مهم، کیفیت سهمیهها و کسب مدال است. تیمها به تدارکات خوب و اردوهای ویژهای نیاز دارند تا توان فکری و عملی خود را بالا ببرند. علاوه بر آن تجهیزات نیز اهمیت زیادی دارد. برای مثال در تیراندازی به فشنگ و سلاحهای به روز نیاز داریم.
بیشتر بخوانید:
۲۰۰ سهمیه بگیریم اما به مدال منجر نشود چه فایده؟
افشارزاده عنوان کرد: باید به ورزشکارانی که شانس کسب مدال دارند، توجه ویژهای شود. باید رسیدگی لازم و ارزشیابی درباره آنها انجام شود و رؤسای فدراسیونهای المپیکی، گزارشهای خود را ارائه و مشکلات از سوی مسئولان رصد و حل شود. نباید فراموش کرد که کشورهای دنیا در رشته کشتی و تکواندو بیکار نبودند تا مدالها به ما برسد و با امکانات و شرایط بهتری تمرین میکنند. کمیته ملی المپیک با توجه به رسالت خود باید به تکواندو، وزنهبرداری، کشتی، شمشیربازی، دوومیدانی و تیرانداری با کمان نگاه ویژه داشته باشد. حتی باید برای بازیهای آسیایی و المپیک بعدی هم به سایر رشتهها توجه شود.
دبیر اسبق کمیته ملی المپیک یادآور شد: بازیهای المپیک یک آوردگاه بزرگ است که کشورها با تمام آمادگی خود در آن شرکت میکنند و حضور ما باید قدرتمند باشد. آماده کردن ورزشکار، ساختن یک ساختمان نیست که بنا را با آهن و سیمان بالا ببرند. بلکه ورزشکار نیازمند زمان است تا از نظر فکری و جسمی آماده شود. اعزام ورزشکاران در صورت نیاز به اردوهای برونمرزی و استفاده از امکانات کشورهای پیشرفته، کمک زیادی به آمادگی حداکثری ورزشکاران خواهد کرد.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در پاسخ به این پرسش که آیا از حضورش در این باشگاه رضایت داشته است یا خیر، گفت: آن زمان یک موقعیت استثنائی بود که به استقلال رفتم. من استقلال را دوست دارم و با این تیم زندگی کردم، اما به خاطر دکتر گودرزی (وزیر پیشین ورزش و جوانان) به این باشگاه رفتم. اگر زمان به عقب برمیگشت، به استقلال نمیرفتم. دیگر هیچ وقت به جایی که معیارهای ویژهای ندارد، نمیروم. باشگاهها رسالت خود را نمیدانند و فقط تیمداری میکنند.
افشارزاده ادامه داد: باشگاهها نتوانستهاند به خوبی رضایت مردم را فراهم کنند. زمانی که در باشگاه بودم، خوشبختانه تماشاگران، مردم، بازیکنان و مربیان به من احترام میگذاشتند، اما معتقدم افرادی باید در این تیم باشند که تیم نتیجه بگیرد. هر کسی که وارد استقلال و پرسپولیس میشود، علاقهمند به موفقیت این تیمهاست و زیبنده این افراد نیست که به آنها اهانت شود.
وی درباره عملکرد تیم استقلال در مسابقات لیگ برتر تأکید کرد: استقلال در این مدت خوب بازی کرده و یک سر و گردن از تیمهای دیگر حتی پرسپولیس بهتر بوده است. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.
افشارزاده در خصوص تهدید مربیان خارجی برای ترک تیمها به دلیل مسائل مالی در فوتبال ایران گفت: ای کاش فدراسیون فوتبال برنامهریزی میکرد و از مربیان جوان داخلی استفاده میکرد، مربیان، لژیونرها و بازیکنان قدیمی را به دورههای آموزشی میفرستادند و میتوانستند از مربیان جوان استفاده کنند تا ملعبه دست مربیان خارجی نباشیم. یک مربی اول باید به کشور عِرق داشته باشد و شرایط کشور را بداند.
«اولویت اصلی مربیان از کیروش گرفته تا سایر مربیان خارجی، پول است.» وی ضمن بیان این جمله خاطرنشان کرد: باید مربیان گمنامی که بازیکنان را ساختهاند، شناسایی و آموزش دهیم. میتوان از توانایی آنها استفاده کرد و اگر مربیان داخلی انسجام داشته و تفرقه نداشته باشند، با آموزش میتوانند جای مربیان خارجی را بگیرند. ما روی مربیان داخلی سرمایهگذاری نکردیم و آنها فقط از این تیم به تیم دیگر رفتهاند.
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال در پاسخ به این پرسش که که آیا او واقعاً استقلالی بوده است یا خیر، گفت: من دبیرکل کمیته ملی المپیک بودم و تمام تیمها و رشتههای ورزشی را دوست دارم. در آن زمان هم باید وظیفه خود را به نحو احسن انجام میدادم.
وی در پایان گفت: حرکت خوبی که استقلال آغاز کرده با کمک هواداران به نتیجه خواهد نشست و این تیم میتواند قهرمان لیگ برتر شود.