کد خبر 1015676
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۲

بیرانوند به اندازه‌ای در این چند فصل درخشید تا سرانجام AFC را به انتخابش به‌عنوان نامزد بهترین بازیکن سال آسیا در سال 2019 متقاعد کند و شاید هم گزینه نهایی کسی نباشد جز این گلر شایسته کشورمان.

به گزارش مشرق، علیرضا بیرانوند به اندازه‌ای در این چند فصل درخشید تا سرانجام کنفدراسیون فوتبال آسیا را به انتخابش به‌عنوان نامزد بهترین بازیکن سال آسیا در سال 2019 متقاعد کند و شاید هم گزینه نهایی کسی نباشد جز این گلر شایسته کشورمان. او به همین منظور شنبه‌شب تهران را با امید بسیار زیاد به مقصد هنگ‌کنگ ترک کرد تا در مراسم بهترین‌های فوتبال آسیا در سال 2019 شرکت کند.  فوتبال ایران پس از مدت‌ها یک کاندیدای جدی برای کسب توپ طلای آسیا دارد. پس از اینکه علی کریمی سال ۲۰۰۴ این جایزه را از آن خود کرد، ایرانی‌ها دیگر هیچ‌وقت برنده‌ این جایزه نبوده‌اند و در این بین بودند بازیکنان ایرانی ازجمله جواد نکونام، فرهاد مجیدی، هادی عقیلی و حتی خود علی کریمی که برای کسب آن در سال‌های مختلف کاندیدا شدند، اما این رقابت را به رقبای خود واگذار کردند.

نامزدهای امسال و حضور ایران در 5 بخش

طبق روال هر سال، در ماه‌های پایانی سال 2019 میلادی کنفدراسیون فوتبال آسیا نامزدهای نهایی برترین‌ها را در بخش‌های مختلف اعلام کرد که بدون‌شک مهم‌ترین اتفاق در این لیست را می‌توان حضور علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان تیم ملی ایران و باشگاه پرسپولیس دانست. این دروازه‌بان ملی‌پوش ایرانی در کنار تومواکی ماکینو، دفاع باتجربه ژاپنی و عضو تیم اوراواردز و اکرم عفیف قطری از تیم السد، 3 نامزد نهایی دریافت جایزه برترین بازیکن سال 2019 قاره کهن هستند. در بخش برترین بازیکنان زن سال نیز لی یینگ از چین در کنار ساکی کوماگای ژاپنی و آشالاتا دوی هندی ۳ نامزد نهایی برترین بازیکن زن سال قاره کهن هستند.علاوه‌بر حضور بیرانوند در جمع 3 بازیکن برتر آسیا، نام سردار آزمون نیز در بخش برترین لژیونرهای سال فوتبال آسیا دیده می‌شود. سون هیونگ‌مین و ماکوتو هاسبه رقبای سردار آزمون برای دریافت این جایزه هستند. مهاجم ایرانی تیم زنیت روسیه، در یک سال اخیر درخشش خوبی در ترکیب این تیم داشته و گل‌های زیادی را به ثمر رسانده است.  همچنین فدراسیون ایران هم در بخش بهترین فدراسیون سال (الهام‌بخش) نامزد کسب جایزه شده و کتایون خسرویار نیز در بخش برترین مربی زن سال قاره کهن نامزد است. مهدی جاوید امسال نامزد ایرانی کسب جایزه برترین فوتبالیست آسیا به شمار می‌رود.

همه ایرانی‌های نامزد یا برنده توپ طلا

این جایزه از سال 1984 اهدا می‌شود و نکته جالب اینکه طی 6 سال ابتدایی این جایزه در سیطره عربستان، چین و کره‌جنوبی قرار داشت، اما از سال 1990 پای بازیکنان ایرانی نیز به دریافت‌کنندگان این جایزه باز شد. در این سال‌ها ماجد عبدالله با کسب 3 عنوان بهترین بازیکن آسیا خود را به همراه کیم جوسونگ از کره‌جنوبی در این عرصه رکورددار کرد. در 6 سال اخیر باز هم ایران نماینده‌ای برای کسب عنوان توپ طلای آسیا نداشت و حالا بیرانوند این فرصت را دارد تا به‌عنوان یک دروازه‌بان نام خود را در تاریخ فوتبال قاره کهن جاودانه کند، چراکه تاکنون هیچ گلری در آسیا مرد سال نشده است.در ادامه اسامی ایرانی‌هایی را که نامزد کسب این عنوان شده‌اند، می‌خوانید.سال 1990: فرشاد پیوس در رده‌بندی برترین بازیکنان آسیا دوم شد. او نقش زیادی در قهرمانی تیم ملی ایران در پیکارهای آسیایی پکن داشت، پیوس پس از کیم جوسونگ (36 امتیاز، دوو رویالز) با 28 امتیاز دوم شد.سال 1991: عبدالصمد مرفاوی، بازیکن استقلال میان سه کاندیدای اصلی برترین بازیکن آسیا قرار گرفت و درنهایت سوم شد. سال 1993: مهدی فنونی‌زاده سوم شد. او در آن زمان برای تیم استقلال بازی می‌کرد.سال 1996: خداداد عزیزی به‌عنوان نخستین ایرانی مرد سال فوتبال آسیا شد. او به همراه علی دایی درخششی خیره‌کننده در جام ملت‌های 96 آسیا داشت و با هم کاندیداهای اصلی مرد سال فوتبال آسیا شدند. درواقع رقیب اصلی خداداد برای کسب این عنوان دایی بود که البته خداداد موفق شد هم‌تیمی‌اش را پشت‌سر بگذارد و در رای‌گیری اول شود. در امتیاز‌آوری و رای‌گیری علی دایی پس از خداداد عزیزی به فاصله کمی در مکان دوم قرار گرفت و دومین بازیکن برتر آسیا شد.

بیشتر بخوانید:

تبعیض AFC برای رقیب بیرانوند


سال 1997: خداداد عزیزی و کریم باقری، دوم و سوم شدند. این اولین و آخرین باری بود که کریم باقری کاندیدای کسب عنوان برترین بازیکن آسیا می‌شد. هیده توشی‌ناکاتا در این سال توپ طلا را از آن خود کرد.سال 1999: علی دایی دومین بازیکن در تاریخ فوتبال ایران لقب گرفت که جایزه برترین بازیکن آسیا را تصاحب کرد. او در پی درخشش در لیگ قهرمانان اروپا و گلزنی به تیم‌هایی چون چلسی و میلان مرد سال فوتبال آسیا شد.سال 2003: مهدوی‌کیا که پیش از این یک‌بار جایزه بازیکن برتر جوان آسیا را دریافت کرده بود، در این سال مرد سال فوتبال آسیا شد.سال 2004: چهارمین و آخرین عنوان مرد سال آسیا در سال 2004 به علی کریمی رسید. بعد از عزیزی، دایی و مهدوی‌کیا این‌بار نوبت علی کریمی بود تا به این افتخار بزرگ برسد.سال 2010: فرهاد مجیدی میان سه کاندیدای اصلی قرار گرفت، اما درنهایت بعد از بازیکن استرالیایی دوم شد.سال 2011: هادی عقیلی در این سال دوم شد، هرچند قرار گرفتن او در جمع برترین‌های آسیا کمی عجیب بود. در این سال جباروف برای دومین‌بار توپ طلا را از آن خود کرد.سال 2012: علی کریمی در این سال در رقابت با دو بازیکن کره‌ای و چینی دوم شد.سال 2013: جواد نکونام آخرین نامزد ایران برای دریافت توپ طلا در سال 2013 بود که او هم به این موفقیت بزرگ نرسید و بعد از ژنگ ژی در رده دوم قرار گرفت.

بیشترین توپ طلا برای سعودی‌ها

در مجموع عربستانی‌‌ها با کسب 8 عنوان بهترین بازیکن آسیا در رده اول قرار دارند و ژاپن در این عرصه با 6 عنوان دوم است و ایران و کره‌جنوبی با 4 عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند، هرچند ایران با کسب 7 عنوان دومی در قیاس با 3 عنوان دومی کره در این جدول در رده سوم قرار دارد.

فرصت استثنایی برای آزمون

پس از سال ۲۰۱۱ به دلیل عدم استقبال بازیکنان شاغل در لیگ‌های اروپایی و آمریکایی از مراسم بهترین‌های آسیا؛ کنفدراسیون فوتبال آسیا بخش جایزه مرد سال آسیا را به ۲ بخش بهترین فوتبالیست آسیایی شاغل در لیگ‌های آسیایی و بهترین فوتبالیست آسیایی شاغل در لیگ‌های غیرآسیایی تقسیم کرد که از نظر اهمیت جایزه بهترین بازیکن شاغل در لیگ‌های آسیایی به دلیل حضور برندگان جایزه در مراسم و دریافت جایزه خود از اهمیت بالاتری برخوردار است. نکته قابل‌توجه اینکه از این سال به بعد هیچ بازیکن ایرانی در بین کاندیداهای دریافت این جایزه قرار نداشته و سردار آزمون این شانس را دارد تا بعد از تقریبا یک دهه نام خود را به‌عنوان اولین ایرانی دریافت‌کننده این جایزه در تاریخ فوتبال آسیا به ثبت برساند.

ادعای سخنگوی وزارت ورزش؛ بیرانوند مرد سال نشد!

در شرایطی که مراسم انتخاب برترین‌های فوتبال آسیا قرار است امشب در هنگ‌کنگ برگزار شود مازیار ناظمی سخنگوی وزارت ورزش و جوانان روز گذشته در فضای مجازی اعلام کرد که علیرضا بیرانوند به‌عنوان مرد سال آسیا انتخاب نشده و توپ طلا را به جای دیگری فرستاده‌اند. ناظمی البته پیش از این اخباری مرتبط با فوتبال اعلام کرده به حقیقت بدل نشده است از جمله اینکه بعد از رفتن کی‌روش مدعی شد که ایران دنبال یک جانشین بزرگ‌تر است و با زیدان، مورینیو و کلینزمن مذاکره می‌شود اما درنهایت ویلموتس انتخاب شد!

توپ طلا دوباره به قطری‌ها می‌رسد؟

توئیت ناظمی باعث شد پیگیر ماجرا شویم. یک منبع آگاه در این خصوص به «فرهیختگان» گفت: «ظاهرا مدیران کنفدراسیون فوتبال آسیا قصد دارند دوباره توپ طلا را به یک قطری بدهند و شانس اکرم عفیف بیشتر از بیرانوند است. البته عفیف به خاطر حضور در جام خلیج‌فارس در این مراسم حضور ندارد و به همین دلیل پیش‌بینی شده بود که شانس او نسبت به رقبای ایرانی و ژاپنی‌اش کم‌تر است!»

منبع: روزنامه فرهیختگان