به گزارش مشرق، حسن غفاری درباره برگزاری مراسم برترینهای فوتبال آسیا و اینکه ایران در بین برترینها هیچ سهمی نداشته است, عنوان کرد: فکر میکنید باید فوتبال ایران از این مراسم جایزهای کسب میکرد؟ در بخش بهترین بازیکن کاندیدا بودیم, بیرانوند دروازهبان خیلی خوبی است که میتواند حتی بهترین دروازهبان آسیا هم باشد اما او در سال گذشته در رده باشگاهی و ملی چه عنوانی کسب کرده است؟ اگر اکرم عفیف برنده این جایزه میشود برای این است که تیمش در جام ملتهای آسیا قهرمان شده و جایزهای که کسب کرده به حق بوده است.
بیشتر بخوانید:
برنامه پرسپولیس در نقلوانتقالات مشخص شد
وی عنوان کرد: AFC فرمولی برای انتخاب برترینها دارد که طبق آن عمل میکند. به عنوان مثال برای انتخاب مرد فوتبال آسیا رسیدن به فینال مسابقات جام ملتها یا لیگ قهرمانان آسیا امتیاز زیادی دارد. در سایر موارد نیز فرمولهایی وجود دارد که طبق آن صلاحیتها بررسی میشود. در فیفا و AFC نود درصد انتخابها بر اساس ضوابط صورت میگیرد و شاید فقط 10 درصد سهم برای روابط و لابیهایی که صورت میگیرد؛ باشد. بنابراین میتوانیم بگوییم که فوتبال ما از لحاظ کیفی در سال گذشته سطح آنقدر بالایی نداشته و هیچ جایزهای کسب نکرده است.
رئیس پیشین روابط بینالملل فدراسیون فوتبال گفت: شاید در بخشهایی مثل فدراسیون الهامبخش و ... بتوان نقش فرمولها را در انتخاب برترینها کمرنگ دانست اما سایر انتخابها روی حساب و کتاب صورت میگیرد. میتوانید از آنها سؤال کنید که بر چه اساسی برترین هر بخش انتخاب شده و آنها فرمولهای این کار را به شما اعلام میکنند. بنابراین اینطور نیست که بگوییم هر فدراسیونی که نفوذ بیشتری دارد میتواند جوایز بیشتری کسب کند.
غفاری تاکید کرد: همانطور که گفتم حداکثر فقط 10 درصد لابی و روابط میتواند روی انتخاب برترینها تاثیر بگذارد و اینکه ما نتوانستیم جایزهای ببریم نشان میدهد که از سرعت رشد فوتبال آسیا عقب ماندهایم. وقتی چند زمین تمرین استاندارد در ایران نداریم و حتی بعد از بازی با عراق نمیتوانیم برای فیفادی بعدی بازی تدارکاتی هماهنگ کنیم چرا باید در آسیا عنواندار بهترین فدراسیون و سایر بخشها باشیم؟