عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی می‌گوید: حزب اتحاد ملت، در حال دور زدن مابقی احزاب است و می‌خواهد نمایندگان خود را به اسم اصلاح‌طلبی وارد لیست کند.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

روایت عضو حزب اعتماد ملی از رفتار مافیایی حزب اتحاد ملت

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی می‌گوید: حزب اتحاد ملت، در حال دور زدن مابقی احزاب است و می‌خواهد نمایندگان خود را به اسم اصلاح‌طلبی وارد لیست کند. آنها خاتمی را هم چماق خود در مقابل دیگر اصلاح‌طلبان کرده‌اند.


محمدصادق جوادی حصار در گفت‌وگو با فرارو و درباره عدم حضور کسی از حزب متبوعش در شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان(با وجود حضور اعضای کارگزاران و اعتماد ملت و...) اظهار داشت: وقتی که در این مجموعه - ستاد انتخابات- حزب اعتماد ملی حضور ندارد، احتمالا باید تصور اعضای محترم شورا این باشد که هیچ‌کدام از پارامترها در نمایندگان اعتماد ملی حاضر در جمع پیدا نشده است، یعنی پشتیبانی گسترده، مقبولیت عام و شخصیت‌هایی که خودشان ذاتاً آدم‌های برجسته‌ای باشند وجود نداشته است. مثلا ما آقای افشانی را در مجموعه داشتیم که شهردار تهران بوده یا آقای حضرتی، یا آقای گرامی‌مقدم.


ظاهراً اراده‌ای در شورای عالی وجود دارد که به جای تنش‌زدایی، تنش‌افزایی می‌کند و اگر انتقادی شد، به جای اینکه آن انتقاد را مورد توجه قرار دهند، می‌کوشند تا منتقد را از میان بردارند. با حذف آقای گرامی‌مقدم از ترکیب ستاد انتخاباتی، شورای عالی عملا اعلام کرد که من تحمل شنیدن صدای مخالف و منتقد را ندارم. وی با اشاره به طرح سرا اضافه کرد: عده‌ای تقریبا از شش ماه قبل می‌گفتند که ما در انتخابات شرکت نمی‌کنیم، مگر کاندیداهایمان تایید شوند، یعنی حضور مشروط. شرطشان این بود که کاندیداهایشان تایید شوند. این «کاندیداهای ما» معلوم بود چه کسانی هستند، یعنی کسانی که در شورای عالی از قبل برنامه‌ریزی کرده‌اند که از چه کاندیداهایی حمایت کنند. وقتی این پیام آن‌طور که باید از سوی جامعه مورد استقبال قرار نگرفت، این دوستان احساسشان این بود که اگر بروند حرف‌هایشان را پس بگیرند و بگویند باشد، حالا، چون جامعه جواب مثبت به ما نداد، ما حرفمان را پس می‌گیریم و می‌رویم در انتخابات شرکت می‌کنیم، به تیم مقابل باخته‌اند.


اگر بگویند ما در هر شرایطی شرکت نمی‌کنیم، ممکن است جامعه مخاطبشان شرکت کند، باز این‌ها به جامعه مخاطبشان باخته‌اند. آمدند یک مهندسی وارونه کردند. هزار نفری خودشان یک پیام می‌دهند، می‌گویند از این آدم‌هایی که ما معرفی می‌کنیم، شما 90 نفر را به ما معرفی کنید.


از این 90 نفری که شما به ما معرفی می‌کنید، اگر تایید شدند، ما به میدان رفته و بازی خودمان را هم خواهیم کرد. اگر تایید نشدند، ما می‌آییم بیرون، ولی این دفعه ما نیستیم که می‌آییم بیرون، این شما هستید که می‌آیید بیرون، چون شما این‌ها را انتخاب کرده‌اید، بعد می‌گویید ما آمدیم و انتخاب کردیم، حاکمیت به ما روی خوش نشان نداد، بنابراین 800 هزار نفری که قبلاً آمدند در «رای سنجی» شرکت کردند و کاندیدایشان رد شد، پا پس می‌کشند. در این شرایط هرکس دیگر بخواهد با نام اصلاح‌طلب وارد میدان مبارزه شود، این‌ها می‌گویند بدلی‌ها هستند؛ همان حرفی که به آقای عارف، آقای کواکبیان و آقای کروبی هم می‌گفتند.


جوادی حصار می‌افزاید: این‌ها خودبرترانگاری و خودمحورانگاری دارند. این خودمحوری و خوداصلاح‌طلب‌پنداری آفت است.

وی با تصریح بر این که حزب مشارکت دنبال مصادره پیروزی خاتمی در سال 76 به نفع خود بود، گفت: بله، آن‌ها آن زمان رأی آقای خاتمی را گذاشتند در حساب خودشان از آن‌جا به بعد شما نگاه کنید برای این‌که وزنشان تعریف شود و بگویند ما اصل هستیم و بقیه فرع، حزب مشارکت یک وقتی آمد و گفت: ما چوب هم بگذاریم، مردم به آن چوب رأی می‌دهند. با همین رویکرد اشتباه و با همین تحلیل نامناسب از اوضاع و شرایط، آمدند و گفتند آقای معین را مطرح می‌کنیم. رأی به دکتر معین رأی خلص مشارکت بود آن‌هایی که دیگران را برای حمایت از کروبی و هاشمی در مرحله اول انتخابات 84 به تمسخر می‌گرفتند وقتی در برابر کروبی بدون حزب شکست خوردند هم دست از لجاجت و اینکه اشتباه کرده‌اند برنمی‌داشتند.

دوغ درست کرده‌اند که وقتی لازم شد، آب به آن ببندند.

عضو حزب اعتماد ملی همچنین گفته است: دارند به صد زبان می‌گویند که منظور از «ما» «ما» چه کسانی هستند. «ما» آن کسانی هستند که احزاب دیگر را در پیتی می‌دانند و می‌گویند این‌ها عددی نیستند، اصلاح‌طلبان را شقه شقه می‌کنند، به کارگزاران می‌گویند شما از اول هم اصلاح‌طلب نبودید، به اعتماد ملی می‌گویند حزب ضعیفی است، نمی‌تواند میدان‌داری کند و...، انحصارطلبند متأسفانه، انحصار شاخ و دم که ندارد.

وقتی بانی حراج 18 میلیارد دلار ارز آدرس غلط به دشمن می‌دهد

اظهارات عجیب معاون اول رئیس‌جمهور در بزرگنمایی فشار تحریم‌ها، با انتقاد بسیاری از مطبوعات مواجه شد.


نویسنده روزنامه فرهیختگان در این‌باره نوشت: اگر روزی از من به‌عنوان یک خبرنگار بپرسند عجیب‌ترین اتفاقی که در دولت روحانی مشاهده کردی چه بود، برخلاف دیگران که شاید از وقایعی مانند شوک بنزینی یا ادعای بی‌خبری رئیس‌جمهور از این اقدام نام ببرند، از شرایط خاص حاکم بر پاستور یاد خواهم کرد؛ شرایطی که دولت دست به ‌اشتباهات بزرگی بزند و هزینه‌های گزافی را به کشور تحمیل کند. به یاد بیاورید گفت‌وگوی عیسی کلانتری با روزنامه قانون در تیرماه سال 92 را یا بعدا در آذرماه همان سال، گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم برای ارائه گزارش 100 روزه را در هر دوی این اظهارات، گفته شد دولت، کشور را با خزانه خالی تحویل گرفته است! اظهارنظری عجیب که کارشناسان با عدد و رقم توضیح دادند درست نبوده است.


 از دید قریب به اتفاق کارشناسان بیان چنین حرفی خالی‌کردن دست مذاکره‌کنندگان و تضعیف آنها پشت میز مذاکره بود. این مدل اظهارنظر البته برای اولین و آخرین‌بار در دولت روحانی بیان نشد، چراکه حتی وزیر امور خارجه هم با اظهارنظر خود، پیام ضعف جبهه داخلی را به خارج فرستاد.


همان روزی که او در دانشگاه تهران گفت آمریکا با یک بمب کل تاسیسات دفاعی ما را زمین‌گیر می‌کند. گره زدن همه مسائل کشور به مذاکره و تعریف‌کردن توافق به‌عنوان راه‌حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور از آب خوردن تا محیط‌زیست، نمونه‌های مشابهی است. منطق معلوم ماجرا هم این است که وقتی طرف خارجی یقین کند ایران نیازمند است، قطعا از خود سرسختی نشان خواهد داد و گران‌فروشی خواهد کرد.


اخیراً هم در شرایطی که کشور مواجهه تمام‌عیاری با غرب در حوزه‌های مختلفی دارد، معاون اول دولت سخنرانی کرده و حرف‌هایی از جنس همان خزانه خالی را مطرح کرد.


اسحاق جهانگیری در «روز ملی صادرات» با اشاره به اینکه «هر روز فشار آمریکایی‌ها بر ایران و فعالان اقتصادی اضافه شده»، گفت: «مکرر گفته‌ایم که آمریکایی‌ها نتوانسته‌اند صادرات نفت کشور را به صفر برسانند ولی مرتب فشار وارد کرده‌اند و حتی کشورهای دوست ما هم جرات خرید نفت از ما را ندارند و ما برای فروش نفت کشور به روش‌های دیگری متوسل می‌شویم. آمریکایی‌ها مهم‌ترین محصولات صادراتی مثل پتروشیمی را شناسایی کرده‌اند و آنها را در لیست تحریم قرار داده‌اند و حتی مثلا مجموعه فولاد کشور را که برخی نیازهای آن از خارج وارد می‌شود، تحریم کرده‌اند.
همچنین کل شرکت‌های حمل‌ونقل دریایی در ارتباط با ایران و همچنین  بیمه‌ها که کشتی‌ها را بیمه می‌کنند، تحریم کرده‌اند و کل نظام بانکی کشور را تحریم کرده‌اند و به‌معنای واقعی تمام گلوگاه‌های فعالیت اقتصادی کشور را در طول یکی، دو سال گذشته بسته‌اند.»


این عبارات پس از انتشار، به‌سرعت به تیتر اول رسانه‌های غربی و ضدانقلاب تبدیل شد و آنها با ذوق‌زدگی خاصی «بسته‌بودن همه گلوگاه‌های اقتصادی ایران» را از زبان معاون اول دولت ایران تیتر اول خود کردند. نتیجه این‌گونه اظهارنظرهای عجیب و غریب حتی اگر صحت هم داشته باشند، انتقال پیام ضعف است.


نویسنده در پایان احتمال داده که این قبیل فضاسازی‌ها برای القای اجبار به مذاکره دوباره با غرب و همچنین پذیرش دیکته‌های پرخسارت FATF است.
اظهارات عجیب جهانگیری در حالی است که او از مقصران اصلی بر باد دادن 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی در سال 97 به شمار می‌رود، سوءتدبیری که تکرار و تعدد موارد مشابه آن، علت اصلی مشکلات اقتصادی به‌شمار می‌رود، و نه موضوع تحریم‌ها.

دولت با نقض قانون هدفمندی یارانه موجب تحمیل تورم بر مردم شد

دولت در ماجرای بنزین برای چند سال خلاف قانون هدفمندی عمل کرد و موجب فشار ناگهانی بر مردم شد.
روزنامه آرمان به قلم مستخدمین حسینی نوشت: در یک ناحیه اصلی در نحوه تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری اقتصادی باید تاسف خورد از اینکه بینش و نگرشی که به حوزه‌های اقتصادی داریم، کاملا جزیره‌ای است و برنامه‌ریزی از آن بیرون نمی‌آید. برنامه‌ریزی اقتصادی مبتنی بر نظامی پیوسته باید باشد که همه اجزای آن سیستم اقتصادی به هم مرتبط هستند و اگر جزئی از آن سیستم اقتصادی دچاراشکال در نظام برنامه‌ریزی باشد، قطعا تمام سیستم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نگاهی که دولت و تیم اقتصادی‌اش دارد بر پایه تورم است. یعنی با افزایش تورم و سطح عمومی قیمت‌ها رضایتمندی یکسری افراد ثروتمند و رانت‌گیر را به‌دست می‌آورد و خود دولت هم از قِبَل این افزایش تورم می‌تواند بدهی‌هایش را بپردازد. یعنی به عبارتی اتخاذ سیاست‌های تورم‌زا به نفع دولت تمام می‌شود و به رضایت یا عدم رضایت مردم کاری ندارد و تنها مدعی می‌شود مردم آب و برق و بنزین و گاز زیاد مصرف می‌کنند.

یعنی تماما خطاب این است که ‌ای مردم! شما زیاده از حد دارید در حوزه‌های مختلف اقتصاد مصرف می‌کنید و باعث می‌شوید که دولت را تحت فشار قرار دهید. در صورتی که خود همین دولت قانونی داشته که می‌توانسته فرآورده‌های نفتی و بنزین را آرام‌آرام بر مبنای بخشی از تورم افزایش دهد. الان کسی سؤال نمی‌کند دولت خلاف قانون عمل کرده و قانون هدفمندی یارانه‌ها را زیر پا گذاشته و بعد از چند سال بحث بنزین را مطرح کرده است. تمام مسئولان هم در حالی از عدم افزایش قیمت‌ها تا پایان سال سخن می‌گویند که به محض اجرای همین افزایش قیمت بنزین، شاهد افزایش تورم بودیم و اول از همه قیمت خودرو بالا رفت.


 در طرح اصلاحات اقتصادی یک معادله‌ای داریم که یک طرفش درآمدهاست و یک طرفش هزینه‌ها و دولت‌ها سعی می‌کنند در برنامه‌های اصلاحات که مجمع‌الجزایر را ببینند این نسبت را هم رعایت کنند. یعنی حقوق مردم را برای تراز درآمدها و هزینه‌هایشان ببینند نه‌اینکه یکطرفه باشد و اسم اصلاحات اقتصادی را افزایش قیمت بگذاریم.
 


روایت آشوبگر متواری از دُم خروس موسوی در زمینه براندازی

یک آشوبگر متواری فتنه 78 می‌گوید: حمایت موسوی از آشوبگران در ماجرای اخیر، رنگ و بوی براندازی داشت و تلاشی برای تقویت و تداوم اغتشاش بود.
علی افشاری در سایت دویچه‌وله نوشت: ویژگی‌های شخصیتی، موسوی را  در جایگاه مدیریت اعتراضات قرار داده و در عین حال سوابق او در دهه 60 برای مخالفان چندان جذاب نیست... با این حال رویکرد تحول‌خواهی موسوی، به راه‌اندازی جریان براندازی تعبیر شد. موضع‌گیری موسوی همچنین بر روی اصلاح‌طلبان و شیطنت آنها به سمت چپ [رادیکالیسم] موثر است. در مجموع موضع‌گیری موسوی برای تقویت و تداوم اعتراضات بود.

حکیمی‌پور: لیست امید را در سال 94 شراکتی، رفاقتی و وراثتی بستند

دبیرکل یک حزب اصلاح‌طلب می‌گوید احزاب در شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان برابر نیستند و ادعای برابری آنها در طرح موسوم به «سرا» خنده‌دار است.
احمد حکیمی‌پور دبیرکل حزب اراده ملت در گفت‌وگو با ایلنا ضمن مخالفت با طرح سرا گفت: بزرگترین مشکل طرح این است که تحزب را تضعیف می‌کند. گفته می‌شود که این در راستای تحزب است اما درست نیست. چگونه ممکن است که یک عضو حقیقی بیاید و شبکه‌سازی کند در حالی که شبکه‌سازی برای احزاب است.

وی اضافه کرد: اگر افراد حقیقی می‌توانند شبکه‌سازی کنند چرا حزب تشکیل نمی‌دهند و چرا عضو حزبی نمی‌شوند؟ در این طرح، حزب شبکه خود را معرفی می‌کند و فرد حقیقی هم شبکه خود را؛ یعنی یک حزب با یک فرد برابری می‌کند؟! کارکردشان یکی است؟ خنده‌دار است!

وی با بیان اینکه ما چهار سال است می‌گوییم که ساختار شورای عالی اصلاح‌طلبان غلط است یادآور شد: اگر به نامه‌ای که سال 94 بعد از انتخابات مجلس دهم به دبیران کل احزاب نوشتیم گوش داده می‌شد اکنون شرایط دیگری وجود داشت؛ در آن نامه نوشتیم که روش شورای عالی غلط است و گفتیم در این شرایط بستن لیست‌ها با مهندسی انجام شده و به صورت رفاقتی، شراکتی و وراثتی بسته می‌شوند.
وی افزود: طرح سرا هم همین‌گونه است؛ انواع و اقسام ایرادهای فنی و اجرایی دارد. لزومی ندارد که افراد اصلاح‌طلب خود و شماره ملی‌شان را معرفی کنند، چرا که برخی در ارگان‌ها مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و ایراد دیگر این است که از کجا راستی‌آزمایی می‌شود که کدهای ملی که ارائه شده درست است؟ برای اینکه متوجه صحت آنها بشویم باید به اداره ثبت مراجعه کنیم که این غیرممکن است و آنها پاسخگو نخواهند بود.
حکیمی‌پور در مورد راهکار درست گفت: دو سال روی طرح مجمع و پارلمان اصلاحات کار کردیم، بهتر بود که آن را زمین نمی‌زدند. در آن زمان دوستانی که فکر می‌کردند منویاتشان اجرا نمی‌شود و تهدید به خروج و پارلمان را زمین‌گیر کردند. پارلمان اصلاحات می‌توانست جامعیت لازم را داشته باشد.
نماینده اسبق مجلس در پاسخ به اینکه حتی بدنه جریان اصلاح‌طلبی به شورای عالی نقد دارند اما گوش شنوایی نیست، گفت: مسئول این موضوع من نیستم. خودمان نیز از اول اعتراض داریم و فقط برای اینکه نگویند وحدت‌شکن و مخالف هستیم، نماینده‌مان در شورای عالی شرکت دارد.

ایران

شهادت مأمور انتظامی شادگان به دنبال نزاعی خونین

  خبر اول اینکه، یک شهروند شادگانی پس از درگیری با مأمور انتظامی وی را به شهادت رساند. به گزارش ایرنا به نقل از شاهدان عینی، قاتل که شهروند شادگانی است ساعت حدود ۸:۴۵ دقیقه روز گذشته (سه‌شنبه) به دلایل نامعلوم با مأمور پلیس این شهرستان که در حال استقرار در میدان مرکزی شهر بود، درگیر می‌شود. براساس گزارش این شاهدان، فرد قاتل ابتدا با چاقو، اسلحه را از مأمور گرفته و سپس با همان اسلحه وی را به شهادت می‌رساند و یک شهروند در حال عبور از محل حادثه نیز زخمی می‌شود. قاتل که قصد فرار از معرکه را داشته توسط مأموران انتظامی پس از زخمی شدن دستگیر شد اگرچه همدست وی فرار کرد.

محکومیت یک روزنامه‌نگار به کاردر آسایشگاه جانبازان

  دست آخر اینکه، مولود حاجی‌زاده، روزنامه‌نگار در حساب توئیتری خود از تأیید حکم صادر شده برای وی در دادگاه انقلاب خبر داد و گفت: این حکم برای  اجرا به واحد اجرای احکام ارجاع شده است. به گزارش جماران، وی در ادامه افزوده است که شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب وی را به ۲ سال حبس و ۴ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرده است که یک سال و نیم از این مدت حبس به حالت تعلیق درآمده است و برای مابقی آن نیز ۳ مجازات جایگزین از جمله سه ماه کار روزانه در یک آسایشگاه جانبازان تعیین شده است.

خراسان

پول پاشی آموزشی در دولت ممنوع شد

یک مقام مسئول اجرایی در ابلاغیه خود به ادارات و نهادهای اجرایی از آن ها خواسته است در ادامه برنامه های دولت برای صرفه جویی همه جانبه و استفاده بهینه از امکانات موجود، توجه داشته باشند که برگزاری دوره های آموزشی برای کارمندان و مدیران دستگاه ها در خارج از فضاهایی که متعلق به دولت است، ممنوع خواهد بود. همچنین در این ابلاغیه درخصوص پرداخت مبالغ غیرمتعارف برای برگزاری دوره های آموزشی، تذکر جدید داده شده است.

کمیسیون های یواشکی برای گران شدن برخی خدمات

در حالی که مسئولان ارشد دولتی طی روزهای اخیر و پس از گرانی بنزین بر ضرورت تثبیت قیمت کالاها و خدمات و ممنوعیت گران شدن آن ها تاکید کرده اند، ابلاغیه یک نهاد مسئول به تعدادی از تشکل های صنفی نشان می دهد فهرست پیشنهادی برخی بخش های خدماتی برای گران شدن نرخ نامه ها طی روزهای اخیر مورد بررسی قرار گرفته و قرار است طی هفته های جاری نیز این دلایل بررسی و مجدد آنالیز شود.

آرمان ملی

تشکیل هیأت بررسی جبران خسارات

رئیس‌جمهور دستور داده هیاتی برای بررسی نحوه جبران خسارات شهروندانی که در حوادث هفته پایانی آبان ماه دچار آسیب شده‌اند، تشکیل شود. طبق دستور حسن روحانی، این هیات متشکل از وزرای کشور، دادگستری و معاون حقوقی رئیس‌جمهور، موظف شده که ضمن بررسی حقوقی، اجتماعی و اقتصادی موضوع، نحوه جبران خسارات را مشخص و گزارش نهایی را در اسرع وقت به رئیس‌جمهور ارائه کند. در جریان حوادث هفته پایانی آبان‌ماه، گروهی از شهروندان دچار صدمات و آسیب‌هایی شدند که این دستور زمینه جبران لطمات و خسارات آنان را مهیا می‌کند.

انهدام یک شبکه ضدانقلاب

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت اطلاعات در اطلاعیه‌ای از انهدام یک شبکه ضدانقلاب خبر داد. سربازان گمنام امام زمان(عج)، بااقدامات اطلاعاتی اعضای اصلی یکی از شبکه‌های ضدانقلاب را که درصدد اخلال و ایجاد درگیری در ایام 16 آذر به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه‌های تهران و برخی شهرستان‌ها بودند، شناسایی و با هماهنگی مرجع قضائی دستگیر نمودند. این شبکه در اعتراضات اخیر به طرح سهمیه‌بندی بنزین، قصد داشت با کشاندن برنامه دانشجویان دانشگاه تهران به بیرون دانشگاه، اخلال ایجاد نماید که با هوشیاری دانشجویان متعهد و نهادهای ذی‌ربط خنثی شد.

تهران و پکن شرکای استراتژیک

سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری هفتگی خود اظهارکرد: چین و ایران شرکای استراتژیک هستند و هر دو طرف با تقویت اعتماد چندجانبه سیاسی و تعمیق همکاری‌های مشترک خواهان تقویت مشارکت استراتژیک جامع هستند. هوا چونینگ همچنین در ادامه در مورد برجام گفت: برجام بخش مهمی از همکاری‌های استراتژیک چین و ایران است که دو طرف برای تقویت آن تلاش می‌کنند.

تخلف وزارت نفت تایید شد

رئیس دیوان محاسبات درباره پرونده وزارت نفت در دیوان محاسباتی کشور اظهار داشت: تشکیل پرونده برای دستگاه‌های مختلف یک روال است که برای بررسی موضوعات انجام می‌شود. در این پرونده حسابرس ما تشخیص می‌دهد که یک تخلفی در وزارت نفت رخ داده و از این رو پرونده تشکیل شده است. عادل آذر با تاکید بر اینکه این پرونده بحث تخلف است و نه جرم، گفت: نامه دادخواستی از سوی حسابرس دیوان محاسبات ارسال شده و بررسی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که تخلفی در بحث بانکرینگ رخ داده است که ناشی از عدم رعایت قانون بوده است. وی تاکید کرد: وزارت نفت معتقد است که قانون رعایت شده است. این مقام مسئول ادامه داد: این پرونده 12 خوانده دارد که آقای زنگنه جزو خوانده‌ها نیست.

سخنان بی‌اساس هوک

وزارت امور خارجه آمریکا در توئیتر خود اظهارات اخیر برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در مورد ایران را منتشر کرد. برایان هوک در مورد ایران مدعی شد: حاکمیت ایران، اخیرا حمله به خبرنگاران شبکه‌هایی مانند صدای آمریکا، رادیوفردا و بی.بی.سی فارسی و تعدادی دیگر را افزایش داده است. آمریکا، این اقدام را که خبرنگاران و خانواده‌هایشان را هدف حمله قرار دهند، محکوم می‌کند. ما اقدامات قاطع خود و تلاش‌هایمان را در راستای حمایت از آزادی مطبوعات و آزادی بیان همواره ادامه می‌دهیم.

تهدیدات و علایق مشترک ایران و چین

رئیس ستادکل نیروهای مسلح در دیدار با معاون روابط بین‌الملل ارتش چین و رئیس کمیسیون مشترک نظامی ایران و چین با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و چین رو به توسعه است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب روابط ایران و چین را راهبردی می‌دانند و رئیس‌جمهور چین هم چنین نگرشی را به این روابط دارد. سرلشگر محمد باقری تصریح کرد: سند مهمی در ایران درباره راهبرد روابط 25 ساله دو کشور تدوین‌شده است که به مقامات چین نیز ارائه شد، این سند در عالی‌ترین سطوح کشور ما تهیه شده و مورد تایید رهبری جمهوری اسلامی ایران است. وی خاطرنشان کرد: نگاه دیگر کشورها و دشمنی‌هایی که وجود دارد تاثیری در روابط ما نخواهد داشت و امیدوارم نگاهی که مقامات چین به این سند در تنظیم روابط دارند و پاسخی که به این پیشنهاد راهبردی ما می‌دهند، باعث ادامه مسیر توسعه‌ای روابط باشد.

قانون انتخابات متناسب با زمان حال نیست

سخنگوی شورای نگهبان با گلایه از مجلس به جهت کنار گذاشتن اصلاحیه قانون انتخابات، به نواقص و ایرادات قانون فعلی انتخابات اشاره کرد و متذکر شد: بارها و با صدای بلند اعلام کرده‌ایم که قانون انتخابات ما متناسب با زمان حال نیست و مربوط به دهه 60 است؛ با این حال دو سال روی اصلاح قانون انتخابات با مجلس همکاری کردیم؛ اما متأسفانه این طرح کنار گذاشته شد. عباسعلی کدخدایی با بیان اینکه آنچه در سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب آمده، معیار شایستگی در قانون انتخابات است، افزود: روش‌های انتخاباتی ما باید به سمت انتخاب افراد صالح و شایسته برود که در قانون فعلی چنین چیزی وجود ندارد؛ لذا با توجه به قانون فعلی انتخابات، شورای نگهبان ابزاری برای شایسته‌گزینی ندارد و فقط شرایط حداقلی برای نامزدی وجود دارد.

عملکرد شورای مجازی مثبت نیست

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در خصوص عملکرد شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: ارزیابی من مثبت نیست. سردار غلامرضا جلالی با بیان اینکه یعنی وقتی یک جمعی می‌خواهد در مورد یک موضوع تصمیم‌گیری کنند اولین نکته شناخت واحد از پدیده است گفت: وقتی راجع به یک پدیده 10 نظر وجود داشته باشد نمی‌توان برای آن تصمیم گرفت. وی افزود: در حالی‌که انتظار این بود که شورای عالی فضای مجازی، بتواند ضوابط و مقررات فضای مجازی کشور را تنظیم و فضا را منضبط و امن کند، نقش‌های اساسی و جدیدی در آن شکل بگیرد و دنبال شود و وظایف دستگاه‌های مختلف و کارکردهای آنها مشخص شود. براساس اطلاعات ما، عملکرد شورا خیلی مثبت ارزیابی نمی‌شود.

برچسب‌ها