کد خبر 1023521
تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۶

حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در لندن هم در واکنش به خبرسازی دروغین رویترز در صفحه توئیترش نوشت: «برخی رسانه‌ها براساس سیاستی قدیمی برای باورپذیر کردن یک دروغ، آن را خیلی بزرگ می‌سازند.

به گزارش مشرق، در ادامه واکنش‌ها به گزارش کذب خبرگزاری رویترز درباره حوادث اخیر در ایران یک نویسنده آمریکایی ضمن غیرقابل اعتماد دانستن گزارش این خبرگزاری گفت: گزارش‌هایی شبیه این، هیچ ارتباط و هماهنگی با واقعیت و حقایق تاریخی ندارد. «جان استپلینگ» نویسنده و نمایشنامه‌نویس آمریکایی که از مفسران خبری فعال در تعدادی از رسانه‌ها نیز به شمار می‌رود گزارش رویترز و طرح این ادعا را که در ناآرامی‌های اخیر ایران حدود ۱۵۰۰ نفر کشته شده‌اند، غیرقابل اعتماد ارزیابی کرد و گفت: گزارش‌هایی شبیه این‌که مدعی است در اغتشاشات ایران ۱۵۰۰ نفر کشته شده‌اند، هیچ‌گونه ارتباط و هماهنگی با واقعیت یا حقایق تاریخی ندارد.

بیشتر بخوانید:

نویسنده آمریکایی: گزارش رویترز در راستای منافع تأمین کنندگان مالی آن بود


وی در گفت‌وگو با تسنیم تصریح کرد: این گزارش قابل اعتماد نیست. این گزارش بی‌طرفانه نیست و در راستای منافع قدرت‌هایی که منابع مالی رویترز را تامین می‌کنند، تنظیم شده است.


صبح دیروز (چهارشنبه) علی ربیعی سخنگوی دولت نیز در مورد ادعای رویترز از تعداد کشته‌شدگان در آبان‌ماه سال جاری گفت: رویترز یک آژانس دروغگو است شاید ‌اشکال ما هست که باید سریع‌تر آمار را تفکیک کنیم، این آمار به شدت تکذیب می‌شود.


روایت بعیدی‌نژاد از دروغ‌پردازی اخیر رویترز


حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در لندن هم در واکنش به خبرسازی دروغین رویترز در صفحه توئیترش نوشت: «برخی رسانه‌ها براساس سیاستی قدیمی برای باورپذیر کردن یک دروغ، آن را خیلی بزرگ می‌سازند. خبر رویترز که کشته‌شدگان حوادث اخیر را ۱۵۰۰ نفر اعلام و دستور صدور خشونت‌ها را به رهبری نظام مستند کرد، از همین نمونه است. این در حالی است که تدبیر رهبری همواره مدارا با تظاهرکنندگان بوده است.»


وی در توئیتی دیگر عنوان کرد: «حتی عفو بین‌الملل که به‌دنبال بالا بردن آمار غیرتایید شده بوده، تعداد کشته‌شدگان را حدود۳۰۰ نفر دانسته است. چنان‌که خبرنگاران رسانه‌های غربی هم توجه کردند، رویترز در خبر جعلی خود به نحو عجیبی به کشته‌شدن چند صد خانم در حوادث ‌اشاره دارد، در حالی که حضور خانم‌ها در تظاهرات پایین بوده است.»


سفیر ایران همچنین خاطرنشان کرد: «اصولا اینکه یک رسانه خارجی بدون داشتن خبرنگار و اطلاعات دست اول در محل، بتواند ادعای دستیابی به آماری از قربانیان حوادث اخیر در ایران داشته باشد محل سؤال است، به ویژه از سوی خبرگزاری رویترز که دفتر آن دقیقا به‌دلیل همین سیاست جعل خبر و دروغ‌پردازی چند سال پیش در ایران بسته شد.»


وی عنوان کرد:«خبرگزاری رویترز که بخشی از کمپانی تامسون رویترز بوده و چندین سال پیش از سوی کمپانی اصل انگلیسی خود به یک شخصیت کانادایی صهیونیست فروخته و تحت حاکمیت کانادا در آمد، متاسفانه طی سال‌های اخیر سیاستی بر اساس پیش‌داوری و دروغ را علیه ایران و جریان مقاومت در منطقه به اجرا در آورده است.»


بعیدی‌نژاد بیان کرد:«هنوز زمان زیادی نمی‌گذرد که رویترز با ‌اشاره به منبع جعلی خود، خبری دروغ درخصوص جلسه مقامات ارشد امنیتی ایران برای تصمیم‌گیری برای حمله به تاسیسات آرامکو را منتشر کرد، ادعایی که حتی سازمان ملل متحد اصل موضوع حمله توسط ایران را رد کرد. هر چند باعث توقف دروغ‌پردازی رویترز نشد.»


رویترز و تبعیت از  امپراطوری رسانه‌ای صهیونیستی


سفیر ایران در انگلیس در توئیت دیگری نوشت:«سیاست رویترز تبعیت از سیاستی است که مرداک، صاحب امپراطوری رسانه‌ای صهیونیستی، سال‌ها قبل رسما آن را اعلام کرد که رسانه‌های دارای مالکیت یهودی در جهان وظیفه حمایت از اسرائیل را دارند. جای تعجب نیست که اولویت اصلی امروز مالک کانادایی و صهیونیست رویترز از تورنتو، حمایت از اسرائیل است.»


بعیدی‌نژاد خاطرنشان کرد:«عجیب نیست که بلافاصله بعد از انتشار خبر رویترز که مورد ‌اشاره برایان هوک قرار گرفت، سازمان منافقین (MEK) با حمایت از همین خبر رویترز مبنی بر کشته‌شدن ۱۵۰۰ نفر در حوادث اخیر، خود را به‌عنوان تنها نیروی موثر در ایران در مدیریت و هدایت تظاهرات و درگیری‌های خیابانی سازمان‌یافته معرفی کرد.»


وی همچنین نوشت: «مقامات مسئول کشور اظهار داشته‌اند که با پایان بررسی‌های خود، آمار دقیق حوادث اخیر را که بسیار کمتر از تمامی آمار خارجی می‌باشد، اعلام خواهند کرد. اما وظیفه حرفه‌ای موسسات و رسانه‌ها ایجاب می‌کند که تا اعلام این آمار رسمی، از خبرسازی و جعل اخبار غیرواقعی خودداری کنند.»


خریدن رسانه‌های غربی  کار سختی نیست


شبکه خبری العالم نیز در گزارشی در این زمینه نوشت: «صرف‌نظر از دشمنی دیرین خبرگزاری انگلیسی رویترز با ایران، اولین و اساسی‌ترین نکته در دو گزارش مذکور آن است که از یک سو این خیال‌پردازی‌های هدفمند و قصه‌سرایی‌های کذب به هیچ وجه مبتنی بر هیچ سندی نیستند و در عین حال و به شیوه مرسوم در جنگ‌های روانی منبع خبر که اساسا بایستی معتبر و موثق باشند به جمعیتی خیالی نسبت داده می‌شود که به اصطلاح خواسته‌اند نامشان فاش نشود. به زعم علمای علم ارتباطات این شیوه عمل اساسا بیش از هر چیز میان‌تهی ‌بودن خبر و بی‌بهرگی آن را از واقعیت نشان می‌دهد.»


این شبکه عرب‌زبان در ادامه تصریح کرد: «به نظر می‌رسد در دنیای کنونی «پول» حرف اول و آخر را می‌زند. پول نه تنها در ماجرای حمله سپتامبر به آرامکو می‌تواند سبب خلاصی یافتن سعودی از بحران تحقیر در قبول شکست از انصارالله باشد، بلکه در ابتدای پرونده خاشقچی و در ادامه آن نیز نجات‌بخش بودن خود را به‌خوبی نشان می‌دهد. پول در ماجرای قتل خاشقجی ترامپ را موید بن سلمان کرد و در پایان آن رویترز را مجاب نمود تا طی داستان‌هایی خیالی با «کشته‌سازی ۱۵۰۰ نفری» در ایران اذهان را از فاجعه‌ای به نام قتل یک معارض در سعودی منحرف کند. در این میان قرار دادن نام رهبری جمهوری اسلامی ایران در کانون هر دو اتهام سیاست‌سازان انگلیسی می‌تواند باورپذیری هر دو دروغ را بیشتر کند. خریدن رسانه‌ها در دنیای امروز کار سختی نیست فقط باید سر کیسه را شل کرد.»

منبع: کیهان