کد خبر 102484
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۳

خبرگزاریها و رسانه های بین المللی و منطقه ای طی 24 ساعت گذشته با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران در گزارشهایی به پوشش مهمترین تحولات آن پرداخته اند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، در فاصله سه روز مانده به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران اکثر رسانه های خبری در گزارشهایی به پوشش تحولات این رقابت در یکی از مهمترین کشورهای منطقه پرداخته اند.

افزایش تبلیغات نامزدهای انتخابات

خبرگزاری کویت امروز در گزارشی با عنوان "تشدید تبلیغات نامزدها با نزدیک شدن به زمان انتخابات" نوشت: تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نهمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران که مقرر است در روز جمعه آتی برگزار شود، به اوج رسیده و آنان در صدد هستند با افزایش فعالیتهای تبلیغاتی، اجتماعی و سیاسی خود رای بیشتری از رای دهندگان را به سوی خود جلب کنند.

خبرگزاری کویت در ادامه نوشت: در این رقابت نامزدها از یکدیگر در زمینه دادن وعده های وسوسه انگیز سبقت می گیرند. وعده هایی در زمینه حل مشکل شهروندان، معضل ترافیک و آلودگی هوا در برخی شهرهای بزرگ همچون تهران تا مرمت جاده ها، نوسازی شهرهای دور افتاده و ایجاد استادیوم ورزشی در برخی شهرهای دیگر.

شعارهای واقع گرایانه جریانهای سیاسی

این خبرگزاری تاکید می کند: البته برخی دیگر از نامزدها تلاش دارند با دوری گزیدن از ارائه وعده های وسوسه انگیز با دید واقع گرایانه برنامه انتخاباتی خود برای چهار سال آتی را تبیین کنند.

خبرگزاری کویت در ادامه آماری از انتخابات ارائه می دهد و می نویسد: در این دور از انتخابات سه هزار و 444 نامزد برای 290 کرسی مجلس که 30 کرسی آن ویژه تهران است، کاندیدا شده اند و 48 میلیون نفر از مردم حق رای دارند که 665 حوزه انتخابی برای آنها در نظر گرفته شده است. البته در این دور از انتخابات مجلس در ایران  بر خلاف دوره های قبل شاهد رقابت داغی میان دو رقیب سنتی در ایران یعنی جریان اصولگرا و اصلاح طلب نیستیم و جریان دوم تصمیم به عدم مشارکت گرفته و حتی از دوستانشان که به صورت مستقل و بدون شعارهای اصلاح طلبانه در انتخابات حاضر شده اند حمایت نکرده اند.

نمایی کلی از جریانهای حاضر در انتخابات

"منتظر وطن" خبرنگار خبرگزاری کویت که به نظر می رسد اطلاع دقیقی از تحولات انتخاباتی دارد در ادامه به بررسی جبهه ها و جریانهای حاضر در انتخابات این دوره پرداخته و می نویسد: بر مبنای شرایط موجود پیش بینی می شود که رقابت برای راهیابی به مجلس به جریانهای اصولگرا منحصر شود که با دو جبهه اصلی در انتخابات حضور دارند.

در ادامه این گزارش آمده است: جبهه متحد اصولگرایان در تهران با سرلیستی "غلامرضا حداد عادل" وارد رقابت شده و سرلیستی همین جبهه در قم بر عهده "علی لاریجانی" نهاده شده است.  البته می توان گفت جبهه متحد اصولگرایان توانسته اکثر جریانهای فکری و سیاسی اصولگرا را به خود جذب کند و با وجود شخصیتهایی همچون "محمد حسن ابوترابی فرد" نایب رئیس اول پارلمان، "احمد توکلی" ناقد دائمی شرایط اقتصادی دولت و "اسدالله بادامچیان" رهبر حزب مؤتلفه اسلامی از بزرگترین احزاب ایران،  لیست خود را متمایز کرده و از طرفی حمایت موسسات دینی را به همراه دارد که احتمال پیروزی اش را بالا می برد.

خبرگزاری کویت در ادامه گزارش بلندبالای خود می نویسد: در سوی مقابل جبهه پایداری که شامل یاران رئیس جمهور ایران می شود برای بدست آوردن اکثریت کرسی های پارلمان آماده می شود تا بتواند زمینه و فضای سیاسی و اجتماعی را برای آغاز دور جدید انتخابات ریاست جمهوری حفظ کنند.. آنان امیدوارند با بدست آوردن اکثریت پارلمان در نهایت در انتخابات ریاست جمهوری برای سومین بار نیز پیروز شوند.

این گزارش در ادامه به حضور شخصیتهایی همچون "مرتضی آقا تهرانی" ، "روح الله حسینیان" ، "علی اصغر زارعی" و  "مسعود میرکاظمی" در جبهه پایداری اشاره می کند و می نویسد: شانس این جبهه که حمایت مرجع دینی بارز "مصباح یزدی" را به همراه دارد با وجود سیاست برخی رقیبان آنها در انتخابات کم نیست.

پیش بینی نتایج انتخابات دشوار است

خبرگزاری کویت در ادامه با اشاره به حضور چهار زن در لیستهای جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری از تلاش زنان برای ایفا نقش گسترده تر در پارلمان خبر می دهد و می نویسد: رهبران اصلاح طلب با عدم مشارکت در انتخابات شرایط خود را روشن کرده اند اما برخی شخصیتهای مستقل در این جریان تصمیم به مشارکت در این رقابت سیاسی گرفته تا از آنچه "حذف شدن از صحنه سیاسی" می دانند جلوگیری کنند.

در پایان این گزارش تصریح شده است: پیش بینی آنچه از صندوق انتخابات در روز جمعه آتی بیرون می آید دشوار است. باید دید که آیا اصلاح طلبان می توانند هواداران خود را به پای صندوقهای اخذ رای بکشانند یا اینکه باز هم کرسیهای بیشتری را از دست می دهند تا شاهد افزایش حضور جریانهای محافظه کار باشیم که به نظر می رسد شانس بیشتری این بار برای پیروزی دارند.

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به استقبال برگزاری انتخابات رفته و با چاپ عکسی که در آن یکی از جوانان تهرانی در حال نگریستن به یکی از لیستهای جبهه های حاضر در انتخابات است، نوشت: در تبلیغات اخیر استفاده از شعارهای اسلامی از سوی جریانهای سیاسی افزایش یافته است.

این خبرگزاری سعی داشته با برشمردن مشکلات اقتصادی در ایران جوی از ناامیدی را به مخاطبان تحمیل کرده.

روزنامه البیان امارات نیز امروز (دوشنبه) در گزارشی به بررسی آخرین تحولات اتخاباتی در ایران پرداخته و از سردادن شعارهای انقلابی از سوی برخی از جریانهای سیاسی به جای استفاده از بیلبوردهای تبلیغاتی از چهره های نامزدها بر طبق روال سالهای گذشته خبر داده است.