نیروی هوافضای سپاه در ضربت موشکی بر علیه دو پایگاه آمریکایی در عراق از دو موشک کار آزموده از سری فاتح و قیام بهره برد.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، حملات سنگین موشکی نیروی هوافضای سپاه به پایگاه عین الاسد در عراق محل اجتماع نیروهای ارتش تروریستی آمریکایی در پاسخ به ترور جنایتکارانه سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و همرزمانش در نمیه شب چهارشنبه انجام شد. در جریان این حمله طبق معمول یگان های موشکی زمین به زمین سپاه در نوک پیکان تهاجم بودند. بر اساس تصاویری که تا به این لحظه منتشر شده است دو نوع موشک قیام و موشک هایی از خانواده فاتح در این حمله استفاده شده است. هدف اول پایگاه عین الاسد در استان الانبار و هدف دوم پایگاه نظامیان آمریکایی در اربیل عراق بوده است. در تصاویری که در لحظات اول بعد از این حمله منتشر شد پرواز و ارتفاع گرفتن موشک به صورت مایل مشخصا احتمال استفاده از خانواده فاتح را تقویت می کند. پیش از این در جریان حملات به تروریست های شمال عراق از موشک های سری فاتح 110 بی و در جریان حمله به داعش از موشک ذوالفقار استفاده شد. احتمالا با توجه به هدف مورد نظر که پایگاه هوایی آمریکا بوده است در این حمله از نسل جدید موشک های خانواده فاتح یعنی فاتح 313 یا ذوالفقار بهره گرفته شده است. به خاطر برد کمتر تا هدف فاتح 313 گزینه مناسب تری به حساب می آید.

بیشتر بخوانید :

حملات سنگین موشکی سپاه به پایگاه عین‌الاسد/ سیلی موشکی به آمریکا در عملیات «شهید سلیمانی»/ بیش از ۸۰ تروریست آمریکایی به هلاکت رسیدند +فیلم و نقشه میدانی

فاتح 313 : نتیجه ارتقاء های پیاپی خانواده فاتح

این موشک در مرداد ماه سال 1394 توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی مسلح رونمایی شده است. این موشک در حقیقت نسل جدیدی از  خانواده موشکهای فاتح-۱۱۰ است که مشخصات این موشک تقریباً مشابه نسل قبلی خود یعنی موشک فاتح ۱۱۰ بوده و تغیرات وزنی کمی داشته‌است.عمده تفاوت این مدل، نقطه زن بودن و برد ۵۰۰ کیلومتری آن است.در طراحی این موشک سطح به سطح علاوه بر سبک‌سازی بدنه، نسل پیشرفته‌ای از پیشرانه‌های سوخت جامد، مرکب و سنسور که با دانش بومی طراحی شده نیز به کار گرفته شده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

شلیک موشک های سپاه به سمت پایگاه آمریکا - به حرکت مایل موشک ها دقت کنید

موشک فاتح 313

با نگاهی به اندازه ظاهری موشک فاتح 313 متوجه می شویم که تفاوت آنچنانی در طول و یا قطر این موشک نسبت به سایر اعضای خانواده فاتح 110 رخ نداده است، پس می توان اینگونه نتیجه گرفت که از یک سیستم پیشران جدید در همان اندازه های قبلی اما با توان تولید نیروی بیشتر در این موشک استفاده شده است که به کمک آن برد این موشک نسبت به مدل های قبلی با افزایش 200 کیلومتری به حدود 500 کیلومتر رسیده است.

قیام؛ جانشین بر حق خانواده شهاب

اولین موشک بدون بالک ایرانی، موشک بالستیک سوخت مایع قیام-۱ بود که در رده میانبرد طراحی شده و آن را حاصل ۲۵ سال تلاش و تجربه کشور در زمینه موشک های سوخت مایع بالستیک می دانند که با ترکیب خلاقیت و نوآوری و شجاعت در اجرای طراحی های جدید و کنار گذاشتن طرح های مرسوم تا آن زمان به وجود آمد. از این موشک که طرح آن کاملاً بومی بوده در ۲۹ مرداد ۱۳۸۹ رونمایی شد. به گفته مسئولان دفاعی، ایده اولیه این موشک را شهید حسن تهرانی مقدم به صنعت داد تا موشکی با برد متوسط مخصوص پایگاه های آمریکایی مستقر در اطراف ایران شکل بگیرد و ساخته شود.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

شلیک موشک های قیام در جریان حمله سپاه به پایگاه های آمریکا

تفاوت اصلی موشک قیام با سایر موشک های بالستیک ایرانی در حذف بالک های ثابت پایدارساز از انتهای بدنه است. این بالک ها که به شکل ذوزنقه قائم الزاویه در تمام موشک های بالستیک خانواده شهاب، قدر و سجیل و حتی ماهواره برهای سفیر و سیمرغ دیده می شوند نقش مهمی در ایجاد پایداری موشک دارند اما در موشک قیام با عدم اتکا به بالک های فوق، تمام وظیفه ایجاد پایداری به عهده سامانه های کنترلی با همان عملگرهای نصب شده در خروجی پیشران سوخت مایع است.

موشک سوخت مایع قیام

موشک قیام با سر جنگی جدید در جریان حمله به داعش

این کار مزیت هایی از جمله کاهش وزن و بازتاب راداری را به همراه داشته، ذخیره و انبارداری، حمل و نقل و بارگذاری آن در پرتابگر را نیز ساده تر می کند. این ویژگی به واسطه دستیابی به سطح بالاتری از فناوری تأمین پایداری و کنترل موشک، تنها به واسطه سامانه کنترل بردار رانش در خروجی موتور و کاهش قابل توجه عوامل بروز خطا در این موشک از جمله استقرار دقیق موشک روی پرتابگر، سامانه های هدفگیری و هدایت و کاهش تلاطم سوخت مایع در مخزن و ... دارد. همچنین با توجه به جدید بودن این موشک احتمالاً از فناوری های پیشرفته و سامانه های تمام دیجیتال در بخش های الکترونیکی آن استفاده شده است.

به نظر می رسد این موشک به مرور به طور کامل جایگزین شهاب-۲ خواهد شد زیرا در حالی که میزان سرجنگی و قطر این دو یکسان است، تنها با کمی افزایش طول و ۱۰۰ کیلوگرم افزایش جرم (۱.۶۵ درصد بیشتر)، به ۳۰۰ کیلومتر برد بیشتر (۶۰ درصد افزایش) می رسد. این موشک نیز به بیشینه ارتفاع ۱۲۶ کیلومتر در بیشترین برد خود می رسد. در واقع با ساخت و تولید انبوه موشک قیام عملاً موشکی با ابعاد شهاب-۱ و ۲ اما با برد بسیار بیشتر و قابلیت بهره مندی از سرجنگی های جدید و متنوع پدید آمده است.

میزان سرجنگی موشک قیام در برخی منابع ۶۴۵ کیلوگرم ذکر شده و در آخرین اخبار اعلام شده راجع به پیشرفت های موشکی کشور، قابلیت حمل انواع سرجنگی از جمله بارانی برای موشک قیام اعلام شده است. همچنین موشک قیام نیز قابلیت شلیک از سیلوهای زیرزمینی را دارد. البته در جریان حمله به داعش در سال 1397 قیام ایرانی با ظاهری جدید و از روی یک پرتابگر متحرک شلیک شد.

سر جنگی جدید برای قیام های ایرانی

در سالهای اخیر شاهد نصب نسل جدیدی از سر های جنگی روی موشک های ایرانی هستیم که دارای بالچه های کوچکی در اطراف خود هستند و به اعتقاد کارشناسان افزایش دقت و و کنترل پذیری سر جنگی تا مراحل نهایی را موجب می شوند. موشک عماد به عنوان یکی از آخرین موشک های رونمایی شده ایرانی یکی از دارندگان این نوع از سر جنگی محسوب می شود. در خانواده موشک های سری فاتح نیز به نوعی این استفاده از بالک ها برای سر جنگی جدا شونده دیده می شود و حالا در زمان حمله به داعش شاهد حضور حداقل یک "قیام" با یک سر جنگی مجهز به بالک های مخصوص هدایت سر جنگی در فاز نهایی حمله هستیم.تصاویر بدست آمده از عراق نیز نشان دهنده پیدا شدن بدنه یکی از موشک های قیام است که با موفقیت سر جنگی خود را جدا و به سمت هدف پرتاب کرده است.

لاشه موشک قیام بعد از جدا شدن سر جنگی و پرتاب به سمت هدف

در حال حاضر و با طی شدن چند ساعت از حمله برای برآورد دقیق از خسارت این حمله مقداری زود است ولی مشخصا با توجه به تجربیات قیلی در بحث حملات موشکی مشخصا در روزهای آینده و با انتشار تصاویر بیشتر به عمق خسارت وارده به تروریست های سنتکام و پنتاگون بیشتر پی خواهیم برد.

برچسب‌ها