سروی سیاست مشرق - حسن روحانی رئیسجمهور در همایش تجلیل از نمونههای ملی بخش کشاورزی درباره سانحه هواپیمای اوکراینی گفته است:
اینکه نیروهای مسلح با صراحت لهجه خطای خود را اعلام و از مردم عذرخواهی کردند کردند گام اول و خوبی بود و در این راستا گامهای بعدی هم باید برداشته شود؛ وی ادامه داد: این حادثه بسیار مهمی است و قوه قضائیه باید یک دادگاه ویژهای با یک قاضی عالیرتبه و دهها کارشناس تشکیل بدهد.
رئیسجمهور گفت که همکاری خوبی از سوی نیروهای مسلح برای مشخص شدن حقیقت درباره حادثه هواپیمای اوکراینی صورت گرفت.
روحانی با بیان اینکه مسئولان باید پروسه را که از صبح چهارشنبه تا جمعه که موضوع در شورایعالی امنیت ملی مطرح شد، توضیح دهند، گفت: مردم ما در این غم سهیم و شریک هستند، امّا میخواهند بفهمند آیا مسئولان آنها طبق قاعده و در چارچوب اصول اخلاقی، بهدرستی رفتار کردهاند یا نه؟
رئیسجمهور ادامه داد: بهعنوان نماینده ملّت ایران و رئیسجمهور، این را دنبال خواهم کرد و در مراحل بعدی به هر نتیجهای که برسیم به مردم خبر خواهیم داد.
وی افزود: حادثه، حادثه کوچکی نیست. مسئله امنیت فضای ایران است. تنها بحث ۱۷۶ نفر نیست که البته آنها خیلی عزیز بودند، امّا امنیت فضای ایران برای ملّت ما و دنیا بسیار اهمیت دارد. برای مردم ما بسیار مهم است که هر آن کس در هر حدی که در این حادثه مقصر بوده یا قصور داشته، معرفی بشود. هرکسی که باید به مجازات برسد، برسد.
با توجه به اظهارات روحانی و اینکه وی به عنوان رئیس جمهور به تعداد کشتههای این سانحه هوایی هم اشاره کرده، سؤالی که از روحانی مطرح می شود این است که آیا رئیس جمهور همین اراده و انگیزه را برای رسیدگی به سایر حوادث و کشتههای آن نیز دارند؟
بیشتر بخوانید:
رحیمپور ازغدی: در سهمیهبندی بنزین شاهد بیکفایتی مسئولان دولتی بودیم
البته از اینکه دادگاه به همراه یک قاضی عالیرتبه تشکیل شود نباید هراسید؛ زیرا نهاد و نیرویی که به هر دلیل دچار خطای انسانی شده است، تقصیر را در بالاترین سطح به گردن گرفته است و اصل موضوع از ابهام خاص و بزرگی برخوردار نیست و میشود به واسطه بررسیهای یک تیم تحقیقاتی، مابقی سؤالها و ابهامات را نیز پاسخ داد و عادلانه به پرونده رسیدگی کرد.
اما موضوع دیگری که میبایست قبل از کهنه شدنش به آن توجه شود و مورد بررسی قرار بگیرد، تصمیم بنزینی دولت روحانی است که تا به امروز مسوؤلیت تبعات سنگین و ویرانگر آن را بر عهده نگرفته است و روحانی به اشکال مختلف با فرار از مسوولیت، اعلام کرده است که نه از زمان اجرای این تصمیم خبر داشته و نه به تنهایی درباره آن تصمیم گرفته است؛ ادعاهایی که دستکم خلاف واقعا بودن اولی روشن است و در مورد دوم نیز مخالفت صریح همه نهادها و حتی هشدار وزرای دولت را به همراه داشته است.
حالا در پیامد تصمیم آکنده از بیتدبیری روحانی و دولت دوازدهم مبنی بر افزایش ۳ برابری قیمت بنزین و سهمیه بندی آن بدون پیوست امنیتی، رسانهای و اجتماعی و همچنین بدون مشورت و اطلاعرسانی دقیق به مردم، اتفاقاتی در کشور به وجود آمد که در نوع خودش بی نظیر بود و سطح آشوب و درگیریها در نقاط مختلف پایتخت و کشور به حدی از خشونت رسید که بنابر برخی روایتهای رسمی، بیش از ۱۷۰ نفر در سه روز اول آشوبها کشته شدند و هیچ یک از مسؤولان دولتی از جمله شخص روحانی، مسؤولیت خونهای ریختهشده پای این تصمیم را برعهده نگرفته است.
البته موضوع فقط به همین فرار از مسوولیت ختم نمیشود بلکه روحانی در یک شوخی تلویزیونی خطاب به میلیونها ایرانی اعلام میکند که من هم صبح جمعه از افزایش قیمت بنزین با خبر شدم!
باید از آقای روحانی پرسید برای بررسی و روشنشدن مقصر اصلی کشتههای پروژه بنزینی، ایشان نه تنها از کنار اصل مسئله با شوخی عبور کرد، بلکه هیچ تقصیر و مسؤولیتی برای این تصمیم برعهده نگرفتند و هیچ اشارهای به کشتههای آبان ۹۸ نیز نکرده است؟
مگر خونهای ریختهشده به پای تصمیم دولت در افزایش ناگهانی قیمت بنزین که در سه روز ابتدایی دستکم بیش از ۱۷۰ نفر بودهاند، از خون عزیزان درگذشته در سانحه هوایی کمرنگتر است؟ چرا روحانی برای بررسی و مشخص شدن قصور و تقصیرها در ماجرای کشتههای پروژه بنزینیاش از قوه قضائیه تقاضای تشکیل دادگاه ویژه با یک قاضی عالیرتبه نکرده است؟
اگر رئیس جمهور به دلیل مشغلههای مختلف تاکنون فرصت چنین درخواستی نداشته است، پیشنهاد میکنیم قوه قضائیه همزمان با رسیدگی به سانحه هواپیمای اوکراینی، پرونده کشتههای تصمیم بنزینی دولت نیز بررسی شود تا مشخص گردد هریک از سران قوا و البته دولت که پیشنهاددهنده و مجری آن بوده است، چه سهم و نقشی از خونهای بر زمین ریختهشده دارند.