کد خبر 103576
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰

هر ایرانی میتواند خود را متعلق به جامعه غیور و همیشه در صحنه ایران معرفی کند و حضور حداکثری خود و حمایت از نظام ولایت فقیه را دست ماییه تمایز و به نوعی فخر بر دیگر جوامع و ملل قرار دهد و جوان ایرانی براحتی به خودببالد و خود رامتعلق به جامعه ای تحت عنوان جمهوری اسلامی ایران معرفی نماید.جامعه ای با فرهنگ و تفکری خاص.

به گزارش سرویس وبلاگستان مشرق وبلاگ ذره بین در آخرین پست وبلاگ خود نوشت : با گذر از سنت و روبرو شدن با دوران جدید در کارنامه بشریت، تغییراتی چند در عرصه های فردی و اجتماعی رخ داد که صورت آن را به کل با گذشته متقاوت کرد.

جهانی سازی و همسانسازی بر این تفاوتها دامن زد و باعث ایجاد شکافی عمیق تر میان این دو دوران گشت.

با این تحولات در حوزه اجتماعی، جوامع رفته رفته به یک کل واحد شبیه گشتند و تفاوت ها و تمایز های فرهنگی و اجتماعی تقریبا رنگ باختند.

در دوران سنت جوامع با نوع پوشش، آداب و رسوم، معماریو... از همدیگر متمایز می شدند اما امروزه این امر تقریبا به امری محال مبدل گشته است.

در ایران تفاوت چندانی میان شمال شهر اصفهان و تهران دیده نمیشود. در هر دو مکان از یک نوع پوشش و یک نوع معماری استفاده شده است.

این امر در عرصه بین المللی گسترده تر میشود زیرا، در این بعد از مکان و زمان فراتر می رویم و با پدیده ای به نام ابزار ارتباط جمعی(اینترنت، ماهواره،و...) روبرو میشویم.

همگی با یک زبان واحد(انگلیسی) صحبت میکنند و همگی از یک نوع مصرف و تقریبا پوششی که توسط رسانه ها الغاء میشود استفاده میکنند.

در این حالت چالش پیش روی جوامع، همان هویت فردی و اجتماعی است که افراد با آن خود و جامعه خود را معرفی میکنند و خود را درمیان دیگران با آن میشناسند.

در این صورت مرز های جغرافیایی اهمیت پیدا میکند و افراد خود را متعلق به یک مکان خاص معرفی میکنند نه یک فرهنگ خاص!

این امر با نزدیک شدن و سهل الوصول شدن رفت و آمد بین کشور ها نیز رفته رفته کم اهمیت تلقی شده و افراد در برخی جوامع مدرن، از این توانایی بی بهره اند. فی المثل با افزایش مهاجرت به شهر های کشور آمریکا کم کم شناخت بومیان اصیل مشکل شده و افراد نمیتوانند با انتساب خود به یک خاک و مرز خاص به خود هویت ببخشند.

در کشور ما نیز در داخل با افزایش مهاجرت به شهر های بزرگ تقریبا چنین حالتی در حال شکل گیری ست و نمی توان بومیان شهر های بزرگی همچون تهران را متمایز کرد.

در چنین حالتی که فرد نه فرهنگ متمایزی دارد و نه مرز جغرافیایی متمایزی پس چگونه باید خود را معرفی کند با وجود اینکه نسب و پیوند خویشاوند نیز در شهر ازبین میرود.

در جوامع لیبرال این هویت یابی به نوع مصرف و رتبه های شغلی و اجتماعی معرفی میشود اما در عرصه بین الملل اینگونه نیست. از همین رو روی آوردن جوانان به خرده فرهنگ ها و معرفی خود تحت عنوان عضویت در گروه های پاپ و راک و متال و استفاده از نوع خاصی پوشش و موسیقی میتواند آنان را از دیگران متمایز کند.
برخی کشور ها خود را با نوع خاصی از موسیقی و یا مشاهیر و دانشمندان برجسته و یا تاریخ تمدنی خودمعرفی میکنند. ایران در عرصه بین الملل همواره خود را کشوری دارای تمدنی فرهنگی و غنی و مهد مشاهیر و اندیشمندان بزرگ معرفی کرده است.

در چند سال اخیر با رویدادهایی که در منطقه خاور میانه و جهان صورت گرفت و وقایعی که پیرامون مسایل هسته ای ایران در جهان و داخل کشور رخ داد ایران را در صدر اخبار جهان جای داده و این کشور را دارای بعد سیاسی اجتماعی حساسی بین جوامع قرار داده است.

این امر یک برگ تازه ای در هویت ایرانی باز میکند و ایرانی میتواند خود را علاوه بر تمدن غنی و مشاهیر برجسته که مربوط به گذشته اند با عناوین دیگری نیز بشناسد و با آن خود را متمایز کند.

در عرصه بین الملل با حضور گسترده مردم در عرصه های مختلف و حمایت از نظام جمهوری اسلامی ایران و شرکت حد اکثری در تمامی عرصه ها و انتخابات،همچنیین پیشرفت های چشمگیر علمی، ملت ایران را پیشرو و الگوی دیگر ملل آزادی خواه و عدالت خواه جهان قرار داده است.

در این عرصه، هر ایرانی میتواند خود را متعلق به جامعه غیور و همیشه در صحنه ایران معرفی کند و حضور حداکثری خود و حمایت از نظام ولایت فقیه را دست ماییه تمایز و به نوعی فخر بر دیگر جوامع و ملل قرار دهد و جوان ایرانی براحتی به خودببالد  و خود رامتعلق به جامعه ای تحت عنوان جمهوری اسلامی ایران معرفی نماید.جامعه ای با فرهنگ و تفکری خاص.

در سطح داخلی نیز افراد میتواندد خود را تحت عناوینی چون عضو کمپین دانشجویی یا مردمی حمایت از انرژی هسته ای و یا حمایت از یک جبهه و حزب خاص شرکت کننده در عرصه انتخابات معرفی نمایند.

حتی عنوان شرکت در انتخابات نیز میتواند به ایرانی هویت بخشیده و او را یک فرد شرکت کننده در انتخابات و یا راهپیمایی های سیاسی مذهبی بداند.

و من الله توفیق

12/11/جهاد اقتصادی