فرمانده قرارگاه مشترک راهيان نور جنوب گفت: در راهيان نور امسال با محور شعار «شهيدان، پيشگامان بيداري اسلامي»، کاروان‌هايي از کشورهاي مصر،يمن،عراق، سوريه و لبنان از مناطق عملياتي کشورمان بازديد مي‌کنند.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، سرهنگ پاسدار رحيم آقايي‌پور در خصوص ادامه فعاليت‌هاي ستاد خبري راهيان نور اظهار كرد: حضور ميليوني اين مردم در مناطق عملياتي دفاع مقدس به خودي خود نمودي ندارد و نمايش حضور امت اسلامي به کمک رسانه‌ها اتفاق مي‌افتد.

وي با بيان اينکه سوژه‌يابي اعضاي ستاد خبري در اين مسير مغز اصلي کار است، ادامه داد: هر سال صدا و سيما با تلاش گسترده خود تصاوير مختلفي را از راهيان نور، موج حضور مردم و احساسات آنها پخش مي‌کند و تفاوت کار ستاد خبري به عنوان رسانه راهيان نور با ديگر رسانه‌ها بايد اين باشد که سوژه‌هايي که پيدا کند و روي خروجي خود قرار دهد که ارتقا دهنده وضعيت مخاطب باشد.

فرمانده قرارگاه مشترک راهيان نور جنوب با بيان نحوه اجراي کار رسانه‌اي در حوزه راهيان نور، گفت: ما بايد در کنار نمايش بعد احساسي که بسيار هم زيباست، دنبال اين باشيم که دليل ريخته شدن اشک‌ها، آگاهي‌اي که در پس آن وجود دارد و آنچه که مردم براي اشک ريختن خود مي‌گويند، نشان دهيم.

وي بيان كرد: شايد شنيدن حرف‌هاي کسي که در خاک مناطق به سجده افتاده و گريه مي‌کند، تأثيرش کمتر از ديده شدن عکس و تصوير او نباشد. براي همين علاوه بر نشان دادن آنچه در ظاهر امر وجود دارد که بسيار هم با شکوه است، انعکاس اين آگاهي دروني نيز بايد اتفاق بيفتد.

آقايي‌پور با اشاره به وضعيت کلي راهيان نور در حال حاضر، خاطرنشان کرد: راهيان نور اکنون به شکل يک رزمايش عظيم فرهنگي، بخش قابل توجهي از جامعه را به خود معطوف کرده است. در ابتداي امر، تنها محدود به مناطق عملياتي استان خوزستان بود و در اين مسير برکات زيادي هم حاصل شد. اما اکنون به همت نهادهاي متولي، ما داراي يک تقسيم‌بندي بزرگ راهيان نور هستيم که شامل تمام مناطق درگير با دفاع مقدس مي‌شود.

وي افزود: اين تقسيم‌بندي شامل راهيان نور شمال غرب در استان‌هاي آذربايجان‌غربي و کردستان، راهيان نور غرب در استان‌هاي کرمانشاه و ايلام، راهيان نور جنوب در بخشي از استان ايلام و کل استان خوزستان است؛ البته منظور دقيق ما منطقه جنوب غرب است که اين واژه مصطلح نشده است.

آقايي پور يادآور شد: در کنار اين محورها، راهيان نور جنوب دريايي در استان‌هاي بوشهر و هرمزگان هم داريم و راهيان نور جنوب شرقي در استان سيستان و بلوچستان هم در حال راه‌اندازي است.

وي در خصوص مبناي گسترش يادمان‌هاي راهيان نور، گفت: در گسترش برنامه‌ها و مناطق راهيان نور ما دوران دفاع مقدس را مدنظر قرار داديم تا هر کجاي اين مرز و بوم که در دوران دفاع هشت ساله ما مستقيماً درگير اين رخداد بوده است را تحت پوشش قرار دهيم. در کنار اينها اگر مبارزات مردمي عليه دشمنان متجاوز مثل آمريکا، انگليس، پرتغالي‌ها و امثال آن در هرجايي وجود داشته باشد سعي مي‌کنيم آن را نيز احيا کنيم. مثلا ما در همين خوزستان «گمبوعه» را داريم که مربوط به شهداي دفاع در مقابل استعمار انگليس است که در مسير اهواز- حميديه قرار دارد.

آقايي‌پور با نگاهي اجمالي به راهيان نور امسال يادآور شد: در سال جاري برنامه‌ها طبق روال سال‌هاي گذشته، ادامه پيدا مي‌کند. مثلا در سال‌هاي قبل زائرين به يادمان‌ها مي‌رفتند، بسته‌هاي فرهنگي برايشان آماده و در ميان‌شان توزيع مي‌شد، براي کاروان‌ها راوي مشخص مي‌شد، راوي‌ها در کنار کاروان‌ها قرار مي‌گرفتند تا در طول مسير و در يادمان‌ها براي زائران روايتگري کنند.

وي ادامه داد: در گذشته زائراني که از شهرستان‌ها راه مي‌افتادند، انواع خدمات فرهنگي برايشان در نظر گرفته مي‌شد و اسکان آنها در منطقه و در طول مسير برنامه‌ريزي مي‌شد اما در کنار اينها امسال برنامه‌هاي خاصي هم داريم که در قالب طرح‌هاي شهيد مدني، شهيد حسن باقري، شهيد تندگويان، مصباح و طرح اعزام مبلغ، اجرايي خواهد شد.

فرمانده قرارگاه مشترک راهيان نور جنوب گفت: ما امسال با محور قرار دادن شعار «شهيدان، پيشگامان بيداري اسلامي» به طور ويژه راهيان نور بيداري اسلامي را هم راه‌اندازي کرديم که از کشورهايي مثل مصر، يمن، عراق، سوريه و لبنان و همه کشورهايي که الان در جريان بيداري اسلامي هستند، کاروان براي بازديد از مناطق عملياتي و آشنايي با مقاومت مردمي در ايران به اين مناطق بياوريم.