به گزارش مشرق، سیدحسن اعتمادزاده روز جمعه با بیان این مطلب افزود: شدت بروز این بیماریها با روشنتر بودن پوست و افزایش دفعات استفاده از سولاریوم بیشتر میشود. در مطالعات ارقام مختلفی در این زمینه ارایه شده اما در همه آنها تاکید شده که میزان افزایش ابتلا، قابل توجه است.
بیشتر بخوانید:
بهترین روش برای جلوگیری از شوره سر
این متخصص پوست و مو با تاکید بر پرهیز از حمام آفتاب طولانی مدت و سولاریوم، گفت: تکرار سولاریوم آسیب زا است و انجام آنها به مردم توصیه نمیشود. بررسیهای انجام شده نشان میدهد که استفاده زیاد سولاریوم میتواند سرطان پوست را به طور چشمگیر افزایش دهد.
اعتمادزاده به نظارت مناسب بر تولیدات محصولات آرایشی و بهداشتی کشور اشاره کرد و افزود: تولیدات اغلب شرکتهای محصولات آرایشی و بهداشتی از کیفیت مناسب برخوردار است و سلامتی افراد را به خطر نمیاندازد.
وی به مردم توصیه کرد که از محصولات آرایشی و بهداشتی استاندارد ایرانی استفاده کنند و گفت: برخی محصولات بهداشتی خارجی ممکن است تقلبی بوده یا در مسیر انتقال به کشور، نگهداری مناسب انجام نشده و احتمالا خاصیت خود را از دست داده یا حتی آسیب زا باشند.
کاهش سن بروز سرطان پوست
اعتمادزاده به کاهش سن بروز سرطان پوست اشاره کرد و گفت: تخریب لایه ازن سبب تابش اشعههای مضر موجود در نور آفتاب بر پوست شده که این موضوع کاهش سن بروز سرطان پوست در دنیا را به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه در ایران باید سرطان پوست جدیتر گرفته شود، افزود: در کشور سن بروز سرطان کاهش پیدا کرده اما به دلیل پوشش مناسب بدن، این کاهش بسیار کمتر از سایر کشورها است.
این متخصص پوست و مو ادامه داد: سن بروز سرطان پوست در کشورهایی مانند استرالیا و آمریکا؛ کانادا و کشورهای اروپایی در سال ۱۹۹۰ بین ۵۵ تا ۶۰ سال بوده و چند سال قبل در همان مناطق این سن به ۲۵ تا ۳۰ سال رسیده است.
اعتمادزاده، تومورهای پوستی را به دو دسته ملانومی و غیرملانومی تقسیم کرد و گفت: نور آفتاب از عوامل اصلی بروز تومورهای غیرملانومی است و به همین دلیل به افراد به خصوص افرادی که در معرض نور آفتاب مشغول به فعالیت هستند توصیه میشود از کلاه، دستکش، ضد آفتاب و عینک آفتابی استفاده کنند.