به تازگی تصاویر و فیلم‌هایی از حضور سامانه‌های اخلالگر "کورال" ارتش ترکیه در مناطق مرزی این کشور با سوریه منتشر شده است.

سرویس جهان مشرق - در حالی که ارتش سوریه و نیروهای متحد در هفته‌های اخیر پیروزی‌های درخشانی را در جبهه استان حلب و ادلب علیه تروریست‌های تکفیری به دست آورده‌اند، زیاده خواهی و تلاش مقامات ترکیه برای اخلال در عملیات ارتش سوریه و نجات تروریست‌های تحت حمایت خود در این کشور بار دیگر شدت گرفته است. این اقدامات ابتدا به صورت تهدیدات لفظی و مذاکرات با مقامات روس برای توقف عملیات ارتش در استان ادلب بود اما پس از پاسخ قاطع روسیه و ارتش سوریه بر مبارزه با تروریسم تا آزادسازی آخرین مناطق خاک این کشور، سران ترکیه روش مقابله سخت را در پیش گرفتند.

حمله مزدوران تحت امر ترکیه به شرق حلب

در نخستین اقدام گروه‌های تروریستی مستقر در شهر الباب با تحریک نیروهای ترکیه اقدام به یورش به مواضع ارتش سوریه در اطراف شهر تادف در شرق حلب کردند. در حالی که ارتش سوریه انتظار چنین اقدام خلاف توافقات قبلی از سوی ترکیه را نداشت ابتدا دست به تخلیه برخی مناطق در این منطقه زد اما با حضور جنگنده‌های نیروی هوایی سوریه و روسیه و بمباران شدید مواضع تروریست‌ها، این گروهک‌ها بدون هیچ دستاوری پا به فرار گذاشتند.

نقشه منطقه عملیات در شرق استان حلب
قرمز: ارتش سوریه
سبز:تروریست‌های تحت حمایت ترکیه

ارسال حجم عظیم تسلیحات و موشک‌های ضد زره برای تروریست‌ها

مقامات ترکیه با مشاهده پیشروی خیره کننده ارتش سوریه و تصرف ده‌ها شهرک و روستای کوچک و بزرگ و آزادسازی شهر راهبردی معره النعمان و فروپاشی صفوف تروریست‌ها در این جبهه، اقدام به ارسال مقادیر عظیمی از موشک‌های ضد زره نظیر تاو و کورنت به تروریست‌ها کردند.

در هفته‌های اخیر ده‌ها فیلم از شلیک موشک به سمت مواضع ارتش سوریه در غرب حلب و شرق ادلب توسط رسانه‌های تکفیری منتشر شد که این نیروها بدون نگرانی از اتمام ذخایر خود حتی نیروهای پیاده و اهداف با اهمیت کمتر (نسبت به تانک یا نفربر) را هدف موشک‌های گرانقیمت خود قرار میدادند.

تروریست عضو گروه هیات تحریرالشام و موشک ضد زره کنکورس


این موضوع تا آنجا پیش رفت که ترکیه نخستین بار حتی گروه‌های تندرو و سازمان‌هایی که توسط سازمان ملل متحد نیز به عنوان گروه تروریستی معرفی کرده است به این موشک‌ها مجهز کرد. تصاویر و فیلم‌هایی از استفاده نیروهای حزب اسلامی ترکستان TIP و هیات تحریرالشام از موشک‌های AT۱۴ کورنت منتشر شده است که نخستین بار در سالهای اخیر به دست این گروه‌ها رسیده است.

نمودار شلیک موشک‌های ضد زره در جنگ سوریه و شلیک ۳۶ موشک در ماه ژانویه ۲۰۲۰

نخستین پاسخ کوبنده ارتش سوریه به متجاوزین

ارتش سوریه با مشاهده اقدامات خصمانه طرف ترک علیه عملیات خود در استان ادلب، روز گذشته با گلوله باران کاروان نظامیان ارتش ترکیه در اطراف شهر ادلب اولین پیام قاطع خود را به زیاده خواهی اردوغان و نظامیانش ارسال کرد.
در این حمله بر طبق اعلام رسمی وزارت دفاع ترکیه ۸ نظامی ترک کشته و ۵ نفر زخمی شدند.


ساعاتی پس از این حادثه، رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه در سخنانی مدعی شد در پاسخ به این حمله، توپخانه ارتش ترکیه مواضع ارتش سوریه را بمباران کرده و ۳۵ نظامی سوری را به قتل رسانده اند. ادعایی مضحک و غیر قابل باور که توسط تمامی منابع رسمی ارتش سوریه رد شده و اعلام شد در این حملات هیچ نظامی سوری کشته یا زخمی نشده است.

استقرار سامانه‌های جنگ الکترونیک برد بلند در مرز سوریه

به تازگی تصاویر و فیلم‌هایی از حضور سامانه‌های اخلالگر "کورال" ارتش ترکیه در مناطق مرزی این کشور با سوریه منتشر شده است. سامانه کورال ساخت شرکت نظامی آسلسان ترکیه بوده که به منظور اخلال در ارتباطات دشمن در برد ۲۰۰ کیلومتری طراحی شده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

سامانه اخلالگر کورال در مرز سوریه
به میدان مغناطیسی تشکیل شده بر اثر امواج دقت کنید.

این سامانه پیش از این نیز در عملیات شاخه زیتون در منطقه عفرین، به منظور قطع ارتباط نیروهای شبه نظامی YPG در این منطقه استفاده شده بود.

سامانه جنگ الکترونیک و اخلالگر کورال ساخت ترکیه

همچنین برخی منابع معتقدند جنگنده سوخو۲۴ نیروی هوایی روسیه که در سال ۲۰۱۵ ساقط شد بر اثر فعالیت اخلالی همین سامانه بود که برای لحظاتی به اشتباه وارد حریم هوایی ترکیه شده و توسط جنگنده F۱۶ نیروی هوایی این کشور ساقط شد.

آخرین تلاش نظامیان ترک برای جلوگیری از تصرف شهر سراقب

سران ترکیه که با وجود تمامی اقدامات خود برای جلوگیری از پیشروی ارتش سوریه راه به جایی نبردند، در جدیدترین حرکت تهاجمی خود اقدام به استقرار تعداد زیادی تانک و ادوات زرهی در ورودی‌های شهر سراقب کرده‌اند.

تانک M۶۰T ارتش ترکیه در راه سراقب


در حال حاضر ارتش سوریه در فاصله کمتر از ۳ کیلومتر از این شهر راهبردی قرار دارد که در محل تلاقی دو بزرگراه بین المللی M۴ و M۵ قرار گرفته است. ترکیه به خوبی میداند که آزادسازی شهر سراقب برای ارتش سوریه به منزله کلید فتح شهرهای اریحا و ادلب خواهد بود و قصد دراد به هر طریق ممکن حتی درگیری مستقیم با ارتش سوریه از سقوط این شهر جلوگیری کند.

در این میان موضع مقامات روسیه در خصوص این اقدام ارتش ترکیه نیز حائز اهمیت خواهد بود، زیرا تا کنون نظامیان روس حمایت کامل خود از عملیات ارتش سوریه را علی رغم مخالفت ترکیه اعلام کرده‌اند و در صورتی که در خصوص تصرف شهر سراقب نیز حمایت عملی خود را از ارتش سوریه نشان دهند، قطع به یقین عبور از چند واحد زرهی ارتش ترکیه در ورودی شهر سراقب کار دشواری برای قوای تهاجمی ارتش سوریه نخواهد بود.

برچسب‌ها