در حالی که مردم روستاهای درگیر در برف گیلان از وضعیت نامناسب به شدت گلایه دارند، مسؤولان امداد و نجات اعلام کرده‌اند هنوز مدیریت بحران استانداری به ما اعلام نکرده است تا با بالگرد اعزام کنیم!

به گزارش مشرق، چند روزی است که استان گیلان با بارش شدید برف و کولاک مواجه شده است و بسیاری از راه‌های ارتباطی به ویژه در مناطق روستایی مسدود شده است.

بیشتر بخوانید:

خطر سقوط بهمن در جاده‌های شمال با افزایش دما

۷ کشته و ۷۸ مصدوم در پی ریزش بهمن و برف در استان گیلان

گرفتار شدن ۲۰۰۰ مسافر در جاده‌های گیلان

در این میان جمع زیادی از مسافران که در مسیر محور قزوین - رشت و محوهای تابعه در تردد بوده‌اند در میان برف و کولاک گرفتار شدند که با تلاش نیروهای امدادی سازمان امداد و نجات ، سازمان راهداری، پلیس راه و .... در مناطق امن اسکان داده شدند.

 اما به علت بارش کم سابقه در استان گیلان که به بیش از یک متر ارتفاع رسیده است راه ارتباطی تعدادی از روستاهای تابعه این استان قطع شده و مردم این روستاها با مشکلات زیادی از جمله تأمین مایحتاج خود رو برو شدند. 

در این میان دستگاه‌های امدادی مرتبط از جمله سازمان امداد و نجات اعلام کرده‌اند اقدامات امدادی در حال انجام است اما گفته‌های برخی ساکنان روستاهای استان گیلان روایت متفاوتی با برخی اظهار نظر مسؤولان مربوطه دارد.

خانم احمدی یکی از اهالی روستای «شکر پس» از توابع شهر املش در استان گیلان گفت: شدت برف به حدی بوده است که مردم امکان خارج شدن از منازل خود را ندارند.

وی ادامه داد: در این روستا آب و برق  قطع شده و نیز امکان اینکه مردم بتوانند از خانه خارج شده و مواد غذایی خود را تهیه کنند، وجود ندارد.

مردم می‌گویند روستای دیگر نیز چنین وضعیتی را دارند و مردم روستا حتی نمی‌توانند از در خانه خارج شوند.

حامد سجادی معاون عملیات سازمان امداد و نجات درباره امداد رسانی به مردم روستاهای درگیر در برف در استان گیلان، بیان داشت: بخش عمده جاده گیلان بازگشایی شده و اگر مدیریت بحران استانداری گیلان تشخیص دهد که نیاز است به برخی از روستاهای این استان که در برف و کولاک درگیر هستند از طریق بالگرد کمک‌های غذایی برسانیم، ما از فردا با بالگرد این کار را انجام می‌دهیم.

در حال حاضر علی رغم تلاش نیروهای امدادی بسیاری از محورهای روستایی مسدود بوده و مردم این مناطق در تنگنای تأمین مواد غذایی و مایحتاج خود بسر می‌برند، البته مسؤولان سازمان امداد و نجات از توزیع مواد غذایی در بین مناطق مختلف درگیر در برف و کولاک خبر می‌دهند اما واقعیت‌های موجود روایت متفاوتری را بیان می‌کند. بنا بر اعلام اورژانس کشور تاکنون ۷ نفر نیز براثر بارش برف در استان گیلان جان خود را از دست داده اند و تعداد زیادی نیز دچار آسیب شده اند.

اسکان اضطراری ۱۶۰۰ نفر/ امکانات لازم برای برف‌روبی را نداریم

محمدفرید لطیفی معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین اقدامات امدادرسانی در استان گیلان، اظهار داشت:‌ در حال حاضر ۲۰۰ مسیر اصلی و فرعی استان مسدود شده است که به زودی بخش اعظمی از مسیرهای اصلی در استان باز می‌شود.

وی بیان داشت: به عنوان مثال آزادراه قزوین ـ رشت توسط نیروهای امدادی بازگشایی شده است ولی از سوی دیگر مردم همکاری لازم را برای کاهش بار ترافیکی در این مسیر ندارند و می‌توانند دور بزنند و به سمت قزوین بروند ولی خواهان طی این مسیر هستند.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: طول ترافیک در این مسیر به ۱۵ کیلومتر هم رسیده بود که در حال حاضر با بازگشایی مسیر کاهش یافته است در حال حاضر مسیر در داخل شهرهای گیلان باز شده است و شهروندان می‌توانند راحت تردد داشته باشند.

وی گفت: برق ۱۶۵ هزار مشترک در ۱۹۴ روستا در استان گیلان قطع شده است که از این تعداد ۸۵ هزار مشترک امروز تا قبل از ظهر برق‌شان وصل شد.

لطیفی تأکید کرد:‌ ۱۶۰۰ نفر از در راه ماندگان را اسکان اضطراری داده‌ایم و آب شرب ۱۲ هزار مشترک در ۵۰ روستا نیز قطع شده بود که هر جا برق وصل شود به تناسب آب هم وصل خواهد شد.

وی تأکید کرد:‌ ۷۸ نفر دچار آسیب‌دیدگی شده‌اند که به درمانگاه مراجعه کرده‌اند و بر اساس اطلاعات تأیید نشده ۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند که تا کنون ۳ نفر از آنها به دلیل سقوط بهمن و ریزش سقف خانه فوت‌شان تأیید شده است.

لطیفی بیان داشت:‌ ۱۵۰ هزار اکیپ نیرو در منطقه حضور دارند و از صبح امروز به دلیل محدودیت تردد، عملیات با کندی پیش می‌رود ۳۰۰ نجات‌گر از هلال‌احمر خدمات‌رسانی لازم را انجام دادند.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور درخواست کرد: مردم همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.

وی بیان داشت‌: نیروهای ارتش در منطقه بسیج شده‌اند و از سوی دیگر نیروهای سپاه نیز با راه‌اندازی آشپزخانه سیار و نانوایی سیار خدمات لازم را ارائه می‌دهند و استان‌های قزوین، زنجان و مازندران برای برف روبی به همراه تجهیزات و امکانات مورد نیاز در منطقه حضور پیدا کردند.

لطیفی یادآور شد:‌ ارتفاع برف در ارتفاعات به دو متر هم می‌رسد متأسفانه امکانات و تجهیزات لازم برای کاهش حجم برف را نداریم و با استفاده از نمک‌پاشی میزان حجم برف در حال کاهش است.

 اگر چه در حوادث جوی این روزهای بخش زیادی از کشور به ویژه استان گیلان خدمات زیادی از سوی دستگاه‌های امدادی و خدماتی صورت گرفته است اما اکنون وضعیت مناطق روستایی در استان گیلان مطلوب نبوده و مردم این مناطق به شدت نیازمند کمک رسانی هستند. 

با توجه به حوادث جوی اخیر باردیگر ضرورت وجود یک دستگاه جامع امدادی به ویژه در مواقع بحرانی که بتواند به خوبی در مواقع بروز حوادث طبیعی و غیر طبیعی با مدیریت واحد خود وارد عمل شده و از موازی‌کاری‌ها و ناهماهنگی‌های موجود جلوگیری کند، احساس می‌شود.

منبع: فارس

برچسب‌ها