کد خبر 1042932
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۰

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت گفت: کرونای جدید، بیماری جدیدی است و ایران می‌تواند در زمینه شناخت بیماری نیز با چین همکاری داشته باشد.

به گزارش مشرق، دکتر محسن اسدی لاری در دیدار سفیر کشور چین، ضمن تقدیر از اقدامات مسئولانه و موثر دولت چین در زمینه کنترل کرونا، گفت: روند نسبتا کاهشی در موارد ابتلا به کرونا مشاهده می‌شود و بر اساس آمار، این روند در حال حاضر، در حال تثبیت است. به جز ووهان، در سایر استان های چین مشکل خاصی وجود نداشته و در خارج از چین نیز به دلیل همکاری دولت و ملت چین، روند افزایشی ابتلا مشاهده نشده است.

بیشتر بخوانید:

رئیس بیمارستان مرکزی ووهان به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت

چین اسکناس‌ها را استریلیزه می‌کند

ضربه کرونا به صنعت موبایل

اسدی لاری گفت: جا دارد به عنوان یک عضو از وزارت بهداشت کشور ایران، از زحمات شبانه روزی کارکنان بهداشتی کشور چین تشکر کنم.

وی بیان کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از کرونای جدید در ایران مشاهده نشده که این موضوع به علت نظام سلامت بسیار قوی در ایران و تجارب گرانبهایمان در کنترل اپیدمی‌ها در بحران سیل و زلزله و همچنین مدیریت راهپیمایی اربعین در عراق است.

وی ادامه داد: همانطور که دکتر نمکی تاکید کرده‌اند، ایران دوست دوران سختی‌ها است و این دوستی و همکاری، راهبردی است و هیچگاه متوقف نخواهد شد، بلکه به سمت توسعه همکاری‌ها می‌رویم. همچنین در تلاش هستیم که همکاری‌های فناوری پزشکی با کشور چین را گسترش دهیم که این موضوع نیز برعهده معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، اسدی لاری عنوان کرد: نکته چهارم درخصوص امکان همکاری ایران و چین در حوزه کنترل بیماری است و چنانچه مقامات چین موافق باشند، می‌توانیم در زمینه کنترل بیماری نیز همکاری داشته باشیم. البته به امر واقف هستیم که چین توانایی کنترل بیماری را دارد. لذا درخواست می‌کنم این موضوع را به پایتخت منعکس کنید. در صورت امکان، توانمندی برای دو کشور برای مقابله با اپیدمی وجود دارد. این موضوع هم به صورت کوتاه در نامه وزیر بهداشت ایران به وزارت بهداشت چین، اشاره شده و چنانچه موافق باشید آن را عملیاتی کنیم.  

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: کرونای جدید، بیماری جدیدی است و ایران می‌تواند در زمینه شناخت بیماری نیز با چین همکاری داشته باشد. در این زمینه، می‌توانیم همکاری‌های پزشکی نیز ارائه دهیم. البته این موضوع یک پیشنهاد اولیه است و اگر دکتر نمکی تایید کنند، می‌توان تیم پزشکی را با محوریت انستیتو پاستور ایران و چین، آماده کرد. انستیتو پاستور دو کشور ایران و چین اخیرا همکاری های زیادی با یکدیگر داشته اند، وزارت بهداشت ایران پشتیبان این همکاری‌ها است.