کد خبر 104301
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۸:۳۸
به گزارش مشرق به نقل از ایرنا ، امروز (چهارشنبه) برابر با هفدهم اسفند 1390 و چهاردهم ربیع الثانی1433 هجری قمری و هفتم مارس سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

17 اسفند 1377
آیت الله سید محمد صدر، فقیه بزرگ و عالم مجاهد توسط رژیم بعث عراق در نجف اشرف به شهادت رسید. او نخستین كسی بود كه در زمان دیكتاتوری حزب بعث عراق، در مسجد بزرگ كوفه، نماز جمعه را اقامه كرد و در خطبه‏هایش، به انتقاد از رژیم بعثی پرداخت. وی به توصیه دولتیان عراق مبنی بر دعا و حمایت از حكومت صدام وقعی ننهاد و در برابر تهدیدات مزدوران بعث ایستادگی كرد.

17 اسفند 1356
روزنامه 'فایننشال تایمز' نوشت: اشاره 'محمدرضا پهلوی' به اینكه ایران تحت شرایط خاصی حاضر است صدور نفت به رژیم صهیونیستی را محدود یا قطع كند، به این معناست كه وی تایید می‌كند كه كشورش اكنون نفت مصرفی آنها را تامین می‌كند.

17 اسفند 1352
سفارتخانه‌‌های ایران در استكهلم و بروكسل توسط دانشجویان ایرانی عضو كنفدراسیون دانشجویی، در حالیكه نقاب بر چهره داشتند، اشغال شد. این دانشجویان در اعتراض به دادگاه های نظامی و روند سركوب و اختناق در ایران بطور همزمان در چند شهر اروپا دست به این اقدام زدند.

اسفند 1345
آیت‌‌الله سید 'حسن قمی' با ارسال تلگرامی از مشهد برای 'هویدا' نخست‌وزیر نسبت به لایحه حمایت از خانواده اعتراض كرد. این لایحه شامل بندهایی بود كه مخالف شرع اسلام بود.

17 اسفند 1345
عده‌ای از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در آستانه سفر 'عبدالرحمان عارف' رییس جمهوری عراق به تهران وی را از موارد متعدد نقض حقوق بشر توسط دولت ایران آگاه ساختند. رییس جمهوری عراق قراربود در تاریخ 27 اسفند به ایران سفر كند.

17 اسفند 1342
كابینه 'امیراسدالله علم' كه در 28 تیر 1341 تشكیل شده بود، به دستور 'محمدرضا پهلوی' و با بركناری علم، سقوط كرد. در همین روز 'حسنعلی منصور 'دبیركل حزب ایران نوین مامور تشكیل كابینه شد.

17 اسفند 1337
موافقتنامه نظامی ایران و آمریكا به تصویب مجلس شورای ملی رسید. این موافقنامه كه در 14 اسفند به امضا رسیده بود، رابطه ساختاری ارتش ایران را با ماشین نظامی آمریكا و سیاست های منطقه ای آن كشور، مستحكم می كرد.

17 اسفند 1332
روزنامه اطلاعات نوشت: اختلاف آمریكا و انگلستان بر سر چهار درصد سهام، مانع اصلی پیشرفت مذاكرات نفت لندن بود. این مذاكرات از اواخر بهمن ۱۳۳۲ در لندن با حضور نمایندگان كمپانی‌های بزرگ نفت آمریكا، شركت نفت انگلیس و شركت‌های فرانسوی و هلندی و بدون حضور نماینده ایران جهت به جریان انداختن دوباره نفت ایران و تقسیم آن، در جریان بود.

17 اسفند 1329
اجتماع بزرگی در حمایت از اعدام انقلابی 'رزم‌آرا ' نخست وزیر وقت در میدان بهارستان برگزار و در آن اعلامیه 'نواب صفوی' قرائت شد. در این اعلامیه تاكیده شده بود كه اگر 'خلیل طهماسبی' آزاد نشود عده زیادی از مقامات حكومتی به سرنوشت 'رزم‌آرا' دچار می‌شوند.

17 اسفند 1308
قانون تثبیت سكه رایج كشور و تبدیل واحد آن از نقره به طلا به تصویب مجلس شورای ملی رسید از این پس واحد پول ایران ریال و طلا پشتوانه آن اعلام شد.

17 اسفند 1300
دولت در اعلامیه شدید‌اللحنی مطبوعات مخالف و منتقد را به اشد مجازات تهدید كرد.

17 اسفند 1295
شیخ 'محمد خیابانی' در تبریز حزب دمكرات آذربایجان را بنیان نهاد.

17 اسفند 1289
'میرزا حسن خان مستوفی‌الممالك' كه در 30 تیر گذشته مامور تشكیل كابینه شده بود، از سمت رییس‌الوزایی كناره‌گیری كرد.