کد خبر 1045431
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۶

«اینکه یک تیم به این راحتی قانون را زیر پا می‌گذارد همان قانون‌شکنی است که سال‌های سال است مثل یک ریسمان بر گردن این فوتبال افتاده و حلقه روز به روز تنگ تر می‌شود.»

به گزارش مشرق، فوتبال ایران نه امروز، که سال هاست ره به هیچستان برده و محتضری است که اگر دیر بجنبند، اندک نشانه های حیات از آن رخت بر می بندد. آنچه می تواند این بیمار رو به نیستی را به زندگی بازگرداند، قانون مداری است وگرنه «نه از تاک نشان می ماند و نه از تاک نشان.»

بیشتر بخوانید:

سپاهان هواداران خود را در آسیا بدنام نکند

موضوع برگزار نشدن بازی سپاهان و پرسپولیس، موضوع امروز نیست بلکه موضوع سال های سال فوتبال ماست. بی قانونی و «هر کی هر کی» غده چرکینی است که باید نیشتر زده شود وگرنه آنچنان بزرگ و متورم می شود که وقتی بترکد، چرک و کثافت آن، آبروی نیم بند این فوتبال را هم می برد. 

مسئولان فوتبال در سال های اخیر همواره برای بی قانونی جایگاه ویژه ای در نظر گرفته اند و سهم آن کمتر از قانون مداری که نبوده ، بیشتر هم بوده است. 

از کجای فدراسیون پنج ستاره باید گفت؟ از کدام افتضاح انجام نشده در سال های دور و نزدیک؟ از مرگ هفت هوادار در فرورین 84 گرفته تا همین سال جاری که دیدار پرسپولیس و سپاهان یک کشته بر جای گذاشت. و تلخ تر از آن مرگ کودک هشت ساله در آزادی که همه و همه نشان از بی تدبیری زمامداران فوتبال ما می دهد. 

از افتضاحات در قراردادهای سرمربیان خارجی، از دیر برگزار شدن لیگ به دلیل آماده نبودن زیرساخت ها، از بداخلاقی تماشاگران - نه تماشاگرنماها - و ....

همه اینها به بی قانونی فوتبالی برمی گردد که گویی متولیان آن از وضعیت موجود بهره می برند چون در هرج و مرج، پاسخگو نبودن آسان تر است. 

روز یکشنبه تیم فوتبال سپاهان از بازی مقابل پرسپولیس سر باز زد به بهانه دیر رسیدن، پنچر شدن اتوبوس، ازدحام هواداران که صد البته بر همگان روشن است که چنین نبوده. 

موضوع آنقدر روشن و شواهد آنقدر پیداست که اظهارات مدیران سپاهان از توهین به شعور هوادار فوتبال هم فراتر رفته. در همان روز ، تیم های استقلال و شهر خودرو که اتفاقا در کورس قهرمانی هم هستند با حریفان خود در ورزشگاه خالی بازی کردند. 

صرفنظر از اینکه تصمیم متولیان فدراسیون پزشکی کشور و سازمان لیگ درست بوده یا غلط، اینکه یک تیم به این راحتی قانون را زیر پا می گذارد همان قانون شکنی است که سال های سال است مثل یک ریسمان بر گردن این فوتبال افتاده و حلقه روز به روز تنگ تر می شود. 

مسئولان سپاهان اذعان دارند چطور سازمان لیگ در دیدار جام حذفی سال گذشته ، ساعت ها تاخیر در برگزاری بازی داشت ولی حاضر نشد برای این بازی بیشتر صبر کند. خود این ادعا می تواند پرونده این حکم را ببندد. چون همگان اتفاق نظر دارند که آن یک اتفاق تلخ و باور نکردنی برای فوتبال بوده و چطور می توان همان اتفاق بد را مبنا قرار داد؟ ضمن اینکه در آن مقطع، هر دو تیم در زمین حاضر بودند و انگشت اتهام به سوی سازمان لیگ است که در برگزاری موفق عمل نکرد.

اگر قوانین فوتبال در همه جای دنیا یکسان است، احکام انضباطی هم باید تا حدود زیادی مشابهت داشته باشد. 

امروز هم دیر نیست برای بازگشت به فوتبال که تنها دلخوشی این روزهای مردم است. لااقل فوتبال را از مردم نگیریم. امروز کمیته انضباطی وظیفه خطیری بر عهده دارد. و آن اتخاذ عادلانه ترین تصمیم است. سرمربی سپاهان می گوید میزان رای مردم است اما منظور او از مردم چه کسانی هستند؟ چون مردم هم از قانون بالاتر نیستند. 

سپاهان خطا کرده و قانون را زیر پا گذاشته است.  اگر امروز کمیته انضباطی بهترین تصمیم را اتخاذ نکند، این فوتبال «کرونا»یی شاید برای همیشه از نفس بیافتد. 

سپاهان کاملا حق دارد از اینکه بگوید دوست دارد در حساس ترین دیدار فصل مقابل تماشاگرانش بازی کند اما کاش رسما اعلام می کرد از این دیدار کناره گیری می کند و به دنبال راهکارهای قانونی می رفت و بهتر از این بود که تیم حریف و میلیون ها هوادار فوتبال را دست به سر کند و در نهایت بازی را به هم بزند. 

کمیته انضباطی باید استقلال و عدالت خود را نشان دهد وگرنه در این فوتبال نیم بند، سنگ روی سنگ بند نمی شود. 

حال فوتبال خراب است، از این خراب ترش نکنید.»

منبع: مهر