جماعتی که در سالهای گذشته همه امور کشور و حتی آب خوردن مردم را به برجام گره زدند، در سالهای بعد گفتند که «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود»! حالا همان طیف FATF را به معیشت مردم گره زده اند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** مجلس یازدهم،مجلس نظامی هاست

«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» کاندیدای ردصلاحیت شده مجلس در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«اجماع اصولگرایان در مجلس آینده سخت به‌نظر می‌رسد. هرسه گروه دارای غرور کاذبی هستند که این غرور اجازه نمی‌دهد بین آنها اجماع صورت بگیرد.تجربه نشان داده که جبهه پایداری در میان اصولگرایان همواره خود را تافته جدا بافته می‌دانند و به راحتی با اصولگرایان کنار نمی‌آیند. از سوی دیگر احمدی‌نژادی‌ها احساس می‌کنند حق آنها در بین اصولگرایان تضییع شده است. این در حالی است که آقای‌قالیباف و نزدیکان ایشان نیز با شعارهای خاص وارد فضای انتخابات شده‌اند . وعده‌هایی به مردم داده‌اند. به همین دلیل زیاد نمی‌توان به اجماع اصولگرایان در مجلس آینده خوشبین بود».

جعفرزاده ایمن آبادی در ادامه گفت:«نکته دیگر اینکه قاطبه اصلی کسانی که وارد مجلس شده‌اند نظامی هستند و سابقه اجرائی ندارند. این افراد به رویکرد قانون گذاری و آیین نامه‌های مجلس و سیاست‌های ابلاغی اشرافیت دقیقی ندارند.اگر به شعارهای مطرح شده از طرف این افراد توجه کنیم مشخص است که این افراد از سیاست‌های ابلاغی در زمینه‌های اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی بی‌اطلاع هستند».

اصلاح طلبان برای به حاشیه بردن شکست سنگین خود در مجلس، همچنان مشغول «هیولاسازی» از مجلس یازدهم هستند.

کارشناسان معتقدند که طیف اصلاحات به کارنامه خود باخت. اصلاح طلبان علیرغم در اختیارداشتن اکثریت مطلق دولت و همچنین در اختیار داشتن فراکسیون امید مجلس، نتوانستند رضایت مردم را کسب کرده و به وعده های خود عمل کنند.

اصلاح طلبان نه طرح و برنامه ای برای اداره کشور دارند و نه کارنامه قابل دفاع برای عرضه به افکارعمومی. برای همین صرفا به رقیب هراسی و آینده هراسی مشغولند.

این طیف روی اختلاف افکنی در مجلس یازدهم حساب ویژه ای باز کرده اند و همین مسئله لزوم هوشمندی منتخبان مردم در مجلس یازدهم را دوچندان می کند.

**تکرار دوگانه دروغین «معیشت- FATF» از سوی حامیان برجام

روزنامه ایران در مطلبی نوشت:« مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در بیانیه‌ای درباره قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه «اف ای تی اف» تأکید کرده که حاکمیت، آب رفته را به جوی برگرداند. در این بیانیه آمده است:"گروه ویژه اقدام مالی (اف. ای. تی. اف.) دوم اسفند، به ریاست چین، به‌طور رسمی ایران را در لیست سیاه خود قرارداد و اکنون فقط ایران و کره شمالی در این لیست سیاه جای دارند".».

ارگان رسانه ای دولت در ادامه نوشت:«اگر امریکا بالاجبار ما را تحریم کرد، اما این بار با عدم تأیید مصوبه مجلس توسط مجمع تشخیص مصلحت، ما داوطلبانه به استقبال تحریم رفته‌ایم. بنابراین امکان انتقال منابع مالی به داخل کشور سخت‌تر از گذشته خواهد شد، اقتصاد ما بسته‌تر و کوچک‌تر و زندگی مردم بیش از گذشته تحت فشار قرار خواهد گرفت و در نتیجه، بر بیکاری، تورم، افزایش نرخ ارز، کاهش سرمایه‌گذاری، افزایش هزینه مبادلات خارجی و افزایش قیمت کالاهای وارداتی (اعم از مصرفی، مواد اولیه و واسطه‌ای کارخانه‌ها)، رکود اقتصادی، محدودیت صادرات پتروشیمی و فولاد، گسترش فقر و... اثر خواهد گذاشت و به تداوم و گسترش چرخه اقتصاد سیاه کمک کرده، اقتصاد ملی را بیش از گذشته، تضعیف خواهد کرد».

در سال 94 اصلاح طلبان و برخی دولتمردان با این ادعا که هر روز تاخیر در اجرای برجام، 400 میلیاردتومان خسارت در پی دارد، مدعی شدند که با اجرای برجام، فتح الفتوحی عظیم در اقتصاد ایران رخ خواهد داد.

برجام امضا و اجرا شد، اما نه تحریم ها لغو شد و نه گشایش اقتصادی رخ داد، بلکه علاوه بر گسترده شدن دامنه تحریم ها، سفره مردم نیز کوچک شد.

حالا همان طیف دوباره معیشت مردم را به سیاست خارجی گره زده و دوگانه دروغین «معیشت- FATF» را کلید زده است.

جماعتی که در سالهای گذشته همه امور کشور و حتی آب خوردن مردم را به برجام گره زدند، در سالهای بعد گفتند که «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود»! حالا همان طیف FATF را به معیشت مردم گره زده اند.

براساس مستندات موجود، FATF نه تنها گشایشی در امور اقتصادی ایجاد نمی کند، بلکه ابزاری برای هوشمندسازی تحریم های ضدایرانی است.

**توجیه جدید برای سرپوش گذاشتن بر کارنامه؛دولت روحانی بحران خیز است

روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت:«هرچقدر دولت احمدی‌نژاد در طول ۸ سال ریاست‌جمهوری خود برای کشور بحران آفرید دولت حسن روحانی به همان اندازه پذیرای بحران بود و می‌شود گفت به همان اندازه که دولت احمدی‌نژاد بحران‌ساز بود، دولت روحانی تا به حال بحران‌خیز بوده است. درواقع از ابتدای دوره مدیریت دولت تدبیر و امید هر ساله شاهد یک بحران در کشور بوده است. بحران‌هایی که تا به حال نتوانسته است از بیشتر آنها عبور کند. موانع سر راه دولت حسن روحانی از همان ابتدای به دست گرفتن دولت با مسئله برجام روبه‌رو بود که از شانس بد او با خروج دولت آمریکا از آن اوضاع وخیم‌تر از گذشته شد و نه تنها تحریم‌ها کاهش نیافت بلکه حلقه آن هر روز برای کشور تنگ‌تر شده است. طی دوسه‌ سال اخیر نیز حوادث مختلفی در کشور رخ داده است که هر کدام دولت را به اندازه کافی درگیر آن کرده و انتقادات نسبت به سوء‌مدیریت دولت دوازدهم افزایش می‌یابد».

چندی پیش روزنامه آرمان در انتقاد از سرپوش گذاشتن اصلاح طلبان بر کارنامه ضعیف دولت نوشته بود:« می‌گویند رئیس‌جمهور روحانی بدشانس است. ترامپ، سیل، زلزله و ملخ همه از نشانه‌های بدشانسی حسن روحانی است! اما آیا واقعاً می‌شود سرنوشت یک کشور را به شانس گره زد؟ نه؛ اداره کشور هیچ ارتباطی با شانس ندارد. امور تنها با تدبیر و عقلانیت اداره می‌شود و به‌سمت پیشرفت حرکت می‌کند…شانس هیچ جایی در ایفای وظیفه دولتمردان ندارد. نه‌تنها روحانی بلکه هر رئیس‌جمهور دیگری هم دچار این حوادث می‌شد، نمی‌شد او را بدشانس نامید. لطفاً بی‌تدبیری را بدشانسی ننامیم».

این روزنامه اصلاح طلب ضمن انتقاد به رفتار غلط همقطاران خود در سرپوش گذاشتن بر قصور و تقصیرهای دولت روحانی، تاکید کرده بود که ریشه مشکلات کشور، بی تدبیری و سوءمدیریت است و نه شانس و اقبال.

حالا روزنامه ابتکار در مطلبی تأمل برانگیز، با این ادعا که دولت روحانی بحران خیز است، بر قصور و تقصیرهای دولت سرپوش گذاشته است.

دلار 4200 تومانی، حذف کارت سوخت، برجام، گرانی مسکن، خودرو و سکه، حقوق های نجومی، صندوق ذخیره فرهنگیان، کاهش ارزش پول ملی و...تنها بخش کوچکی از کارنامه ضعیف دولت در سالهای اخیر است.

برچسب‌ها