کد خبر 1048854
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اگر اطرافیان اخباری در فضای مجازی از شیوع ویروس کرونا را دنبال می کنند نباید محتوای آن را به افراد مسن اعلام کنند.

به گزارش مشرق، دکتر جمال شمس متخصص روانپزشکی با بیان اینکه به افراد بالای ۶۵ سال سالمند گفته می شود، درباره بهداشت روان توضیح داد: بهداشت روان به معنای آن است که شخص بهترین تطابق را با وضعیت اجتماعی محیط پیرامون خود داشته باشد.


وی ادامه داد: منظور از تطابق، داشتن یک زندگی راحت و دچار نشدن به اضطراب، افسردگی و مشکلات خلقی است و برای اینکه یک فرد در وضعیت انطباق باشد باید هم از نظر روانی و هم از نظر جسمی شرایط مناسبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید:

ساعات کاری ادارات تهران به حالت عادی برگشت

فیلم/ آیا تلفات کرونا در ایران نسبت به دیگر کشورها بیشتر است؟

عکس/ تلاش شبانه‌روزی برای تولید مواد ضدعفونی


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: زمانی مانند امروز یک شرایط بحرانی به وجود می آید و شخص را از نظر روانی دچار نگرانی های بیش از حد می کند، وی دچار افسردگی و اضطراب می شود.


شمس به اثر منفی افسردگی و اضطراب بر سلامت روان و توانایی انطباق با محیط اشاره کرد و یادآور شد: افسردگی و اضطراب بر روابط بین فردی نیز تاثیرگذار است و حتی فرد را از نظر جسمی دچار اختلال می کند.


به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با  یادآوری اینکه بسیاری از افراد مسن از نظر جسمی در وضعیت کاملا مناسبی قرار ندارند، گفت: اضطراب و افسردگی غیرطبیعی می تواند سیستم ایمنی این افراد را دچار اختلال کرده و آنان را مستعد ابتلا به بیماری های جسمی کند.


این روانپزشک با بیان اینکه نگرانی به اندازه، در چنین شرایطی می تواند باعث توجه فرد به رعایت نکات بهداشتی شود، گفت: بنا بر این حد متعادلی از نگرانی می تواند به سلامت فرد کمک کند اما اگر این نگرانی از حد بگذرد فرد را دچار مشکل می کند.


استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت عدم ایجاد نگرانی بیش از حد برای افراد سالمند توسط اطرافیان و نزدیکان، یادآور شد: اطرافیان افراد مسن باید بدون ایجاد اضطراب و نگرانی اضافی، رعایت نکات بهداشتی را به آنان تذکر دهند.


شمس ورزش سبک، مستمر و مداوم، تغذیه مناسب و تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی را از جمله مهم ترین عوامل کمک به سلامت روان سالمندان عنوان کرد.


وی همچنین به ایجاد نگرانی بیش از حد ازسوی برخی منابع در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: اگر اطرافیان اینگونه اخبار را دنبال می کنند نباید محتوای آن را به افراد مسن انتقال دهند.


این متخصص درباره افرادی که تحت نظر روانپزشک دارو مصرف می کنند، توصیح داد: برخی از بیماری ها در شرایط بحرانی ممکن است برای مدت کوتاهی تشدید شوند، پیشنهاد می شود اگر فردی دچار این مسئله شد چند روز تامل کنند و در مقدار و نحوه مصرف دارو هایشان تغییری ایجاد نکنند.


شمس افزود: افراد سعی کنند با روش هایی مثل تن آرامیدگی و توجه به بهداشت خواب خود را آرام کنند، اما اگر بهبودی در حالشان ایجاد نشد، ترجیحا بدون مراجعه حضوری با پزشک خود مشورت کنند، در صورت لزوم مراجعه حضوری نیز بهداشت فردی را رعایت کرده و از ازدحام در سالن های انتظار مراکز درمانی بپرهیزند.