رئیس‌جمهور گفت: ما چیزی به نام قرنطینه نداریم و اینکه شایع شده برخی فروشگاه ها و مشاغل قرنطینه می شوند چنین چیزی نداریم.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در جلسه مشترک ستاد اقتصادی دولت و نمایندگان فعالان اقتصادی گفت: تصمیم بر این بود و بر این تاکید کردیم که باید شرایط اقتصادی، روند اقتصادی، تعامل مردم و فعالیت اقتصادی علیرغم اینکه ما با کرونا مواجه هستیم و پروتکل‌هایی را از نظر بهداشتی باید مورد توجه قرار دهیم، اما باید فعالیت اقتصادی عادی باشد و نگذاریم در زمینه فعالیت اقتصادی مشکلی ایجاد شود.

ببینید

عکس/ جلسه مشترک ستاد اقتصادی باحضور روحانی

فیلم/ روحانی: چیزی بنام قرنطینه نخواهیم داشت

*چیزی به نام قرنطینه نداریم

روحانی بیان داشت: البته در بعضی کسب و کارها به طور طبیعی شرایط مشکلاتی برا ی آنها ایجاد کرده و ما در جلسه دنبال این بودیم بتوانیم به ‌آنهایی که در این شرایط دچار مشکل هستند، کمک کنیم.

وی ادامه داد: ما چیزی به نام قرنطینه نداریم اصلا اینکه شایع شده در تهران یا بعضی شهرها برخی فروشگاه‌ها و برخی مشاغل قرنطینه هستند،‌اصلا چنین چیزی وجود ندارد. نه امروز قرنطینه است، نه ایام نوروز، نه بعد و قبلش و همه در کسب و کار و فعالیت خود آزادند.خدمات دولت هم به طور معمول به مردم خواهد رسید.

رئیس جمهور اضافه کرد: همه تلاش ما این است فعالیت اقتصادی وخدمات دولت به گونه ای باشد مردم بیشتر در خانه بمانند و یا اگر اقدامی انجام می شود در چهارچوب پروتکل بهداشتی باشد. نسبت به اینکه کاری تعطیل شود، روز و ساعتی تعطیل شود، کسب خاصی مورد محدودیت قرار بگیرد، مرجع آن فقط ستاد ملی در تهران است.

وی در این باره تاکید کرد: استان ها به هیچ عنوان حق تصمیم گیری ندارند نه استانداران نه بخشهای بهداشتی. هرگونه محدودیت در ستاد ملی در تهران تصمیم گیری می شود بنابراین در استانها در این زمینه نباید اقدامی صورت بگیرد.

روحانی تاکید کرد: مردم مطمئن باشند کالای مورد نیاز آنها اعم از کالاهای مربوط به مسائل بهداشتی و درمانی یا کالاهای مصرفی و روزمره تامین خواهد شد و ذخایر ما به اندازه کافی وجود دارد و هم خریدهای لازم انجام شده  و بنادر ما پر از کالا است.

*ما با کشورهای همسایه برای رفت و آمد در حال مذاکره هستیم

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر نیاز به ثبت سفارش جدیدباشد، بانک مرکزی ارز لازم آن را تامین کرده و بعد هم تامین خواهد کرد، بیان داشت: ما با کشورهای همسایه برای رفت و آمد در حال مذاکره هستیم،  مخصوصا برای نقل و انتقال کالا در مرزها که با پروتکل‌های بهداشتی که مورد توافق ما قرار می‌گیرد و در چارچوب و مدنظر سازمان بهداشت جهانی در حال انجام است وزارت خارجه هم در این زمینه فعال است.

رییس جمهور گفت: در جلسه امروز دو نوع تصمیم اتخاد شد؛ یک نوع به کسب و کارهایی که در این ایام بیشتر تحت فشار قرار گرفتند اعم از اینکه در شرایطی تعطیل شدند یا اینکه فعالیت آنها عملا خیلی زیاد نیست؛ حمایت از این کسب و کارها ضروری بود. در بخش مالیات هم تصمیات خوبی اتخاذ شده که برای پرداخت مالیات فرصت سه ماهه به آنها داده شود و مقرراتی که راجع به مالیات است، تصمیم گیری شد که شاید فردا اعلام کنیم، چون برخی موارد را باید فردا در ستاد ملی مطرح و در مورد آن تصمیم گیری کنیم.

*به ۳ میلیون نفر۴ بسته حمایتی پرداخت می شود

رییس جمهوری تاکید کرد: امهال سه ماهه در زمینه مالیات انجام می‌شود.در این جلسه تصمیم گرفته شد به مردم در زمینه آب، برق، گاز و عوارض شهرداری و بدهکاری‌هایی که در این سه ماه خواهند داشت را به تعویق بیندازند و این مهلت هم داده شد. یکی از موضوعات مورد بحث مربوط به افراد خیلی کم درآمد است و دچار مضیقه هستند و در این روزها آنها بیشتر دچار مضیقه می‌شوند مانند دست‌فروشان یا افرادی که به شکل موقت کار می‌کردند که شامل ۳ میلیون نفر هستند و لیست آنها مشخص است؛ پیش‌بینی شده که در ۴ نوبت بسته حمایتی به آنها پرداخت شود.

روحانی با بیان اینکه نخستین حمایتی در این هفته یعنی تا قبل از پایان سال پرداخت می‌شود، گفت: سه بسته حمایتی دیگر نیز در ماه‌های بهار ۹۹ پرداخت خواهد شد که مبالغی از ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان را شامل می‌شود و به شکل تفصیلی از سوی سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه بیان می‌شود.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: برای ۴ میلیون خانواری که دچار مشکل بودند غیر از ۳ میلیونی که گفته شد که متاثر از این شرایط هستند میان یک میلیون تا ۲ میلیون وام با بهره بسیار کم و نازل ۴ درصدی دریافت می‌کنند که بتدریج از یارانه‌ای که به آنها پداخت می‌شود کسر خواهد شد و ۸ درصد دیگر را دولت به بانک‌ها پرداخت خواهد کرد که به تفصیل سازمان برنامه و وزارت رفاه تشریح خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه خدمات بانکی برای صاحبان چک های برگشتی در ماه های ( اسفند، فروردین و اردیبهشت) متوقف نخواهد شد، گفت: کارفرمایان حق بیمه سه ماه (اسفند، فروردین و اردیبهشت) را تا پایان سال ۹۹ می توانند پرداخت کنند.

روحانی تصریح کرد: در بحث مالیات و سهم بیمه و اقساط بانکی برای مشاغلی که در این سه ماه دچار مشکل شدند مهلتی برای آنها قرار دادیم و هم برای افرادی که در زندگی دچار سختی هستند یارانه ویژه‌ای برای آخر اسفند و ۳ ماه بهار ۹۹ در نظر گرفتیم و هم برای ۴ میلیون خانواری که نیازمند بودند وام با بهره ۴ درصد مدنظر قرار دادیم. این موارد مصوباتی است که در این جلسه اعلام شد و برخی دیگر فردا اعلام می‌شود.

روحانی خاطر نشان کرد: درست این است که روزها روزهای راحتی نیست و زندگی مردم ما با سختی‌هایی توام هست. اما مردم مطمئن باشند نیازهای بهداشتی و درمانی آنها، ارزاق عمومی و نیازمندی‌های ضروری زندگی آنها تامین شده است و در حد امکان دولت حمایت خود را نسبت به افرادی که اعلام کردم، انجام خواهد داد.امیدوارم مردم بتوانند با مراعات همه دستورالعمل های بهداشتی به زندگی معمولی و فعالیت‌های اقتصادی خود ادامه دهند. خداوند هم در این روزهای پایانی به مردم کمک خواهد کرد و از این مقطع سخت عبور خواهیم کرد.