به گزارش مشرق، از زمان فراگیر شدن ابتلاء به بیماری کرونا در کشور، اخباری پیرامون مثبت اعلام شدن تست کرونا یا کووید ۱۹ برخی از مسئولان کشور بر اساس تأیید خود یا وابستگانشان منتشر میشد و در این میان بعضاً مواردی به چشم میخورد که تست کرونای فلان مسئول مثبت اعلام شده و دقایق، ساعات و روزها بعد این خبر تکذیب میشد.
بیشتر بخوانید:
گفتگوی وزیر خارجه کرواسی و ظریف درباره کرونا
روحانی: باید با کمک مردم روند شیوع کرونا را کنترل کنیم
در میان مسئولان دولتی خبر ابتلای علی ربیعی سخنگوی دولت پس از نشست خبری مشترکش با حریرچی معاون وزیر بهداشت مطرح و بلافاصله از سوی دفتر وی تکذیب شد. مشابه این خبر در روزهای اخیر و هفتههای گذشته در رابطه با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز بر سر زبانها افتاد. هر روز خبری از سوی یک رسانه منتشر میشد مبنی بر اینکه تست کرونای اسحاق جهانگیری مثبت است و معاون اول رئیس جمهور هم کرونایی شد و از سوی دیگر با پیگیری رسانهای دیگر تکذیب این خبر روی خروجی رسانهها قرار میگرفت.
برای مثال روز دوشنبه ۱۹ اسفند ماه سلیمانی، مدیر روابط عمومی دفتر معاون اول رئیسجمهور در گفتگو با رسانهها در پاسخ به سوالی درباره ابتلای جهانگیری به کرونا صحت این خبر را تکذیب و مطرح میکند: «آقای جهانگیری در دفتر کارشان حاضر هستند و با استانداران سراسر کشور در مورد ویروس کرونا تلفنی گفتگو کردهاند و مشکلی وجود ندارد.»
این تأیید و تکذیبها تا جایی ادامه پیدا کرد که روز یکشنبه ۲۵ اسفند ماه دفتر معاون اول رئیس جمهور در اطلاعیهای اعلام کرد: «اسحاق جهانگیری» امروز پس از دو هفته با انجام تست کرونا و منفی شدن آن با بهبودی کامل به محل کار برگشت و کار خود را از سر گرفت.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: «دکتر جهانگیری، از روز شنبه مورخ ۱۰/۱۲/۱۳۹۸ با مشاهده آثار سرماخوردگی و با معاینه پزشک به استراحت و درمان در منزل توصیه شدند.»
نکته متناقضی که در این دو مرجع اشاره شده قابل توجه است این است که اگر زمان اعلام شده در اطلاعیه مذکور صحیح باشد معاون اول رئیس جمهور از تاریخ ۱۰ اسفندماه در منزل خود حضور داشته در حالی که خبر تکذیب ابتلای جهانگیری به ویروس کرونا و تاکید بر حضور وی در دفترش در تاریخ ۱۹ اسفند ماه فی نفسه صحت این خبر را زیر سوال میبرد. این در حالی است که به نوعی مرجع اطلاع رسانی در مورد تکذیب ابتلای وی به ویروس کرونا دفتر و مسئول دفتر وی هستند. از سوی دیگر با توجه به قرنطینه دو هفتهای معاون اول رئیس جمهور این احتمال را تقویت میکند که اسحاق جهانگیری نیز به کرونا مبتلا شده است.
در این اختلاف زمانی مشهود، موضوع قابل توجه این است که یک جای کارِ صداقت و شفافیت دولت مدعی و مصر به شفاف سازی آن هم در این روزها که مدام از سوی رئیس دولت تکرار میشود، می لنگد.
رئیس جمهور در مواضع مختلف با متهم کردن سایرین به پنهان کاری بر لزوم شفافیت در خصوص همه موارد علی الخصوص بیماری کرونا تاکید میکند و از سوی دیگر وابستگان دولتی وی رویکردی متناقض نسبت به این ادعاها و درخواستها اعمال میکنند.