به گزارش مشرق، ویروس کرونا به طور گسترده ای در کشورهای اروپایی و به ویژه ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آلمان و دیگر کشورها شیوع پیدا کرد.
در این میان ایتالیا تا چندی پیش نه تنها در سراسر اروپا بلکه در سطح جهان بیشتریان آمار قربانیان ویروس کرونا را به خود اختصاص داده بود.
شیوع کرونا در ایتالیا مشکلات بسیاری را در این کشور به وجود آورد، اما به نظر میرسد که اتحادیه اروپا با بی تفاوتی از کنار این مشکلات عبور کرده و اقدامی ملموس در راستای کمک به ایتالیا برای خروج از این بحران انجام نداد.
بیشتر بخوانید:
آیا کرونا منجر به «ایتالگزیت» یا فروپاشی اتحادیه اروپا خواهد شد؟
این رویکرد اتحادیه اروپا در قبال یکی از مهمترین اعضای خود، با انتقادات بسیاری در این کشور همراه شد و زمزمه جدایی از اتحادیه اروپا بالا گرفت.
بسیاری از کارشناسان میگویند که شیوع ویروس کرونا وجود بی اعتمادی و گسست در میان اعضای اتحادیه اروپا را بیش از پیش آشکار کرده و بعید نیست که خروج ایتالیا از اتحادیه اروپا یکی از سناریوها در دوران پسا کرونا باشد.
«نایجل فاراژ»، رئیس حزب برگزیت انگلیس، در صفحه فیسبوک خود به پاسخگویی به پرسش های مطرح شده در این زمینه پرداخته است.
فاراژ میگوید با بسیاری از افراد در ایتالیا در این باره صحبت کرده که میگویند پس از پاسخ بروکسل به ایتالیا در شیوع ویروس کرونا، تمایل برای خروج از اتحادیه اروپا در این کشور روندی رو به افزایش پیدا کرده است.
وی که یکی از حامیان سرسخت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به شمار میرود، گفته که به همقطاران خود در ایتالیا قول داده تا هر اقدامی را که میتواند برای کمک به آنها در خروج از اتحادیه اروپا انجام دهد.
اخیرا اتحادیه اروپا در پاسخ به شیوع ویروس کرونا اقدام به تصویب بودجه ۵۰۰ میلیارد ورویی برای جبران خسارات ناشی از شیوع این ویروس به تصویب رساند، اما برای کمک به بهبود وضعیت اقتصادی ایتالیا اقدامی نجام نداد.
به اذعان کارشناسان، این اقدام اتحادیه اروپا موجی از ناامیدی را در ایتالیا در پی داشته است و بسیاری از افراد در این کشور زمزمه «ایتالگزیت» را مطرح کرده اند.
اما موضوع در سطح گمانه زنی باقی نمانده و پیش از این «جوزپه کونته»، نخست وزیر ایتالیا، هشدار داده که آینده اتحادیه اروپا در گرو پاسخی مناسب به بحران شیوع ویروس کرونا است.
مقام های اسپانیا نیز پیش از این مواضع اتحادیه اروپا را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرده اند که عدم توافق بر سر کمک مالی به اعضا به نوعی پایان اتحادیه اروپا به شمار میرود.