گروه‌های مختلف موسیقی در تالار حافظ حاضر شده و برای تقویت روحیه جهادگرانه خیران به  اجرای زنده می‌پردازند و سایر هنرمندان هم با حضور خود به این جهاد کمک می‌کنند.

به گزارش مشرق، حمید شریف‌زاده، بازیگر تئاتر و تلویزیون که این روزها مسؤولیت کارگاه خیریه تولید ماسک را در تالار حافظ برعهده گرفته است، از آن دسته هنرمندانی است که در کنار جهادگران مبارزه با ویروس کرونا مشغول خدمت شده است. وی درباره شرایط این روزهای جامعه در پی شیوع کرونا و رویکرد هنرمندان درباره این موضوع سخن گفته است.

***

* آقای شریف‌زاده! لطفاً ابتدا درباره فعالیتی که این روزها در تالار حافظ تهران با مسؤولیت شما انجام می‌شود توضیح دهید.

اوایل اسفندماه با شیوع ویروس کرونا در کشور، احساس کردم هنرمندان هم باید پا به پای اقشار مختلف جامعه برای رفع برخی مشکلات وارد عرصه شوند و به همین خاطر با تعطیلی مجموعه‌های فرهنگی و هنری، پیشنهاد ایجاد کارگاه خیریه تولید ماسک را به ارگان‌های مختلف فرهنگی دادیم که در نهایت با همکاری شهرداری منطقه ۱۱ تهران و بنیاد 

فرهنگی- هنری رودکی توانستیم از فضای تالار حافظ به عنوان  کارگاه خیریه تولید ماسک استفاده کنیم و تا به امروز هم این فعالیت با شعار «با همدلی در برابر هجوم کرونا پیروزیم» ادامه دارد.

* درباره افرادی که در این طرح خیرخواهانه با شما همکاری می‌کنند، توضیح می‌دهید؟

در وهله نخست باید بگویم، موضوع مبارزه با شیوع ویروس کرونا یک درد مشترک محسوب می‌شود که ثروتمند و فقیر و هنرمند و... نمی‌شناسد و همه را گرفتار می‌کند و بر همین اساس بیش از ۷۰ درصد فعالانی که در تولید ماسک با ما مشارکت می‌کنند از مردم عادی و شهروندان هستند و تعدادی از هنرمندان تئاتر، تلویزیون و موسیقی هم به همراه جمعی از کارکنان معاونت هنری وزارت ارشاد و بنیاد فرهنگی- هنری رودکی به صورت کاملا رایگان و داوطلبانه در تالار حافظ حضور پیدا کرده و در تولید ماسک مشارکت دارند. همچنین ما برای حضور بیشتر هنرمندان از آنها دعوت می‌کنیم در این طرح همکاری کنند تا با کمک سایر هنرمندان بتوانیم ماسک‌های بیشتری را تولید کنیم. البته در روزهای گذشته تعدادی از هنرمندان تئاتر، موسیقی و تلویزیون برای حضور در این کارگاه‌ها اعلام آمادگی کردند و برای مشارکت حاضر شدند. از  نکات قابل توجه می‌توان به این موضوع اشاره کرد که تعدادی از شهروندان تهرانی که شغل فرهنگی ندارند در این طرح عام‌المنفعه حضور چمشگیری دارند. بیان این نکته هم لازم است که برای حفظ سلامت مشارکت‌کنندگان، مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده به شکل روزانه توسط دوستان شهرداری به گروه تحویل می‌شود و تمام افراد حاضر و ابزارآلات کارگاه طی چند نوبت در روز ضدعفونی می‌شوند و روند تولید به شکل بهداشتی با نظارت کادر بهداشت کشور پیش می‌رود.

* حضور هنرمندان در این کارگاه در کنار مردم عادی مسلماً لحظات خوب و تکرارنشدنی را رقم می‌زند، از این فضای ایجادشده برای‌مان بگویید. 

دوست دارم ابتدا به این نکته اشاره کنم که تا به امروز بنده به عنوان مسؤول این کارگاه از هیچ یک از هنرمندان عزیز درخواست کمک مالی و غیرمادی نکرده‌ام، زیرا خودم را در حدی نمی‌دانم که به شخصی توصیه کنم. از سویی نیز اینگونه کارها کاملا دلی خواهد بود و مسلما هنرمندی که به دنبال انجام کار خیرخواهانه در این روزهاست و دغدغه‌مند است، خودش بدون سروصدا و در سکوت خبری به امور خیرخواهانه می‌پردازد. اما درباره حضور هنرمندان در این کارگاه باید بگویم، این حضور شرایط متفاوتی دارد. به عنوان مثال، گروه‌های مختلف موسیقی در تالار حافظ حاضر شده و برای تقویت روحیه جهادگرانه خیران به  اجرای زنده می‌پردازند و سایر هنرمندان هم با حضور خود به این جهاد کمک می‌کنند. بنده  به عنوان عضو کوچکی از جامعه هنری از هنرمندانی که شرایطش را دارند درخواست می‌کنم همکاران خود را به هر نحوی که می‌توانند در این طرح خیرخواهانه یاری کنند.

* در حال حاضر حجم تولیدات کارگاه به چه صورت است؟

خوشبختانه هم‌اکنون در کارگاه تولید ماسک هنرمندان قادر هستیم شبانه‌روز فعالیت کنیم و  روزانه هزاران ماسک به تولید برسانیم. برای رفع این ویروس تمام ظرفیت‌مان را به کار می‌گیریم و مسلما در این مسیر دلگرمی و حضور گروه‌های هنری می‌تواند کمک زیادی به پیشبرد هدف ما داشته باشد.

تاکنون ۲۷دستگاه چرخ خیاطی از سوی بنیاد فرهنگی- هنری رودکی در اختیار هنرمندان داوطلب این کار قرار گرفته است که مسلما برای تولید بیشتر به امکانات بیشتری از تجهیز موارد فنی گرفته تا تهیه مواد اولیه چون پارچه نیاز داریم.

* آیا برنامه‌ای برای گسترش فعالیت‌های کارگاه دارید؟

قطعا همین‌طور است اما این اتفاق مستلزم حمایت‌های بیشتر است تا بتوانیم علاوه بر تولید ماسک، برخی اقلام بهداشتی را هم به تولید برسانیم اما واقعا با مشکلات عدیده‌ای در این‌باره مواجهیم، به عنوان مثال «کش» مورد نیاز برای تولید ماسک تا قبل از شیوع کرونا قیمت پایینی داشت اما با شیوع این ویروس این کالا با افزایش چندبرابری قیمت مواجه شد که این مسأله کار را برای خیران تولید ماسک بسیار سخت کرده است. از همین تریبون می‌خواهم از کسانی که با احتکار مواد اولیه تولید ماسک یا مواد ضدعفونی‌کننده اینچنین شرایط را برای مردم سخت کرده‌اند، بگویم که «دوست عزیز! همیشه برای پول درآوردن زمان وجود دارد اما برای زنده ماندن واقعا وقت زیادی نداریم و باید گفت، هموطن محترم! زمان خیلی بدی را برای مال‌اندوزی انتخاب کرده‌اید، زیرا این طمع شما معلوم نیست باعث کشته شدن چند هموطن شود».

* با این اوصاف، کمک هنرمندان خیر در این شرایط خیلی می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های‌تان کمک کند.

قطعا همین‌طور خواهد بود و در صورتی که کمک‌های مادی خیران به این مجموعه جهادی بیشتر شود ما می‌توانیم علاوه بر تولید ماسک و برخی مواد ضدعفونی‌کننده نسبت به تهیه ارزاق برای خانواده‌های نیازمند هم اقدام کنیم که امیدوارم این اتفاق هر چه زودتر رخ بدهد تا شرمنده برخی مردمی که چشم به کمک‌های خیران دارند نشویم.

* درباره نحوه توزیع ماسک‌های تولیدی کارگاه خیریه هنرمندان هم توضیح می‌دهید؟

متاسفانه از آنجایی که با محدودیت‌هایی درباره تعداد تولید ماسک‌ها مواجه هستیم، فعلا ماسک‌های تولیدی‌مان را فقط به مناطق محروم می‌فرستیم یا در میان خانواده‌های نیازمند جامعه پخش می‌کنیم که امیدوارم با گسترش فعالیت‌های این کارگاه، بتوانیم با تولید ماسک بیشتر به مردم بیشتری خدمات ارائه کنیم.

* سخن پایانی... 

شهروندان و هنرمندان می‌توانند با مراجعه به بنیاد فرهنگی- هنری رودکی به نشانی تهران، خیابان حافظ، پایین‌تر از چهارراه کالج، بلوار استاد شهریار، بنیاد فرهنگی- هنری رودکی، برای تحویل کمک‌های مادی و غیرمادی اعم از ابزارآلات بویژه چرخ‌های خیاطی در این طرح مشارکت کنند تا با یاری یکدیگر از این مرحله حساس عبور کنیم و کرونا را شکست دهیم.

*وطن امروز