کد خبر 1063924
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۹

برخی دیگر از تهیه کنندگان به سمت انتخاب بازیگران برای اجرای برنامه‌های افطار رفته‌اند تا از زاویه دیگر به ضیافت الهی بپردازند.

به گزارش مشرق، شبکه‌های تلویزیون همچون سال‌های گذشته، ویژه برنامه‌های سحر و افطار خود را برای ماه مبارک رمضان تهیه و تدارک دیده اند که روانه آنتن می شود. بنابراین طبق سال‌های قبل، مجریان و تهیه کنندگان دست به کار شده اند تا بتوانند ماه ضیافت الهی را برای مخاطبان تلویزیون پربارتر از همیشه کنند. ضمن این‌که امسال وظایف برنامه‌سازان نسبت به سال‌های قبل دشوارتر هم شده، زیرا به دلیل شیوع کرونا همچنان اماکن متبرکه تعطیل هستند و مردم به واسطه تلویزیون و رادیو می توانند با این اماکن ارتباط برقرار کنند.

بنابراین برنامه‌سازان باید به گونه ای عمل کنند که فقدان این موضوع کمتر احساس شود. در مجموع این موارد باعث شده تا برنامه سازان در برنامه‌هایی که هر سال روانه آنتن هم می شود، تغییرات عمده‌ای به وجود بیاورند تا از کلیشه‌ها پرهیز کنند، حتی آیتم‌های متنوعی هم تدارک دیده شده تا برنامه‌ها نه تنها بار معارفی و معنوی برای مخاطبان داشته باشد، بلکه به لحاظ بصری هم برایشان جذابیت داشته باشد.

به همین دلیل برخی برنامه سازان استودیوگریزی هم کردند تا از این طریق به جذابیت‌های برنامه اضافه کنند. یعنی برای برنامه سراغ دو سه استودیو رفته اند و قصد دارند با پلی بک‌های متنوع، فضای تازه‌ای به برنامه‌ها تزریق کنند. همچنین برخی دیگر از تهیه کنندگان به سمت انتخاب بازیگران برای اجرای برنامه‌های افطار رفته‌اند تا از زاویه دیگر به ضیافت الهی بپردازند. در مجموع هر یک از شبکه‌های تلویزیونی با توجه به ماموریت‌هایشان، ویژه برنامه را تهیه و پخش می کنند که در این‌باره می توان به برنامه‌های ماه خدا، دعوت، ماه من، سحوری، مهمان خدا، مکث، عقیق و ... اشاره کرد. به همین دلیل در در قالب گفت‌وگو با تهیه کنندگان برنامه‌ها سعی کرده ایم جزییات بیشتری در اختیاری مخاطبان قرار بدهیم.

قصه‌های کرونایی

نام برنامه: مکث؛ ویژه برنامه افطار

شبکه: دو

تهیه کننده: جواد فرحانی

مجری: این برنامه با اجرای 7 مجری روی آنتن می‌رود که همگی بازیگر هستند که در میان آنها از حضور مجریان تلویزیونی هم دعوت به همکاری شده است. شش نفر به صورت ثابت و یک نفر به صورت هفتگی در طول هفته این برنامه را اجرا خواهند کرد. به گفته تهیه کننده قرار نیست مجری زیاد صحبت کند و فقط شنونده داستان‌های مهمانان برنامه است و مهم‌ترین دلیل حضور هفت مجری در برنامه تنوع برای مخاطبان است.

توضیحات: جواد فرحانی در توضیح برنامه می‌گوید: از آنجا که بیماری کرونا باعث شده ذهن مردم درگیر شود، در این برنامه قرار است با افرادی که به نوعی با ویروس کرونا درگیر بوده اند و بیمار شده اند و بهبود پیدا کرده اند و همچنین در دوران قرنطینه خدمات و کارهای خیری انجام داده اند و در این مدت به مردم کمک کرده اند، صحبت کنیم و پای حرف‌های آنها بنشینیم. اما قرار نیست حرف‌های تلخی بزنیم.

وی می‌گوید: کار رسانه تزریق امید به مردم است. در کل برنامه گفت و گو محور است و به همین دلیل کل برنامه درباره داستان‌های مهمانانی است که در برنامه حضور پیدا می‌کنند و بخش چندانی نخواهیم داشت. دکور برنامه آماده شده و در یکی دو روز آینده کار کلید می‌خورد. «مکث» قرار است هر شب ساعت 19 پخش شود.

عاشقانه‌هایی به وقت سحر

نام برنامه: پگاه عاشقی؛ ویژه برنامه سحرگاهی

شبکه: 2

مجری: کمال میرهاشم زاده

کارشناسان: در این برنامه هر روز کارشناسان مختلفی حضور دارند. از جمله: آیت ا... میرباقری و حجت الاسلام صدیقی و ...

تهیه کننده: رحیم فارسی

توضیحات: رحیم فارسی در خصوص این برنامه عنوان می‌کند: این برنامه آیتم‌های کوتاه دارد و مداحان و کارشناسان مذهبی بسیاری در برنامه حضور پیدا می‌کنند. ضمن این‌که قرار است مداحانی که به برنامه دعوت می‌شوند، در کنار گفت و گو با مجری دعای سحر و مناجات را هم به صورت زنده و مستقیم از حرم امام رضا(ع) قرائت کنند. آقایان حدادیان و نبوی ازجمله مداحانی هستند که در برنامه حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: در تلاشیم بتوانیم برای نخستین بار اذان را هم به افق تهران به صورت زنده از مشهد برویم. چون اختلاف ساعتی در این زمینه وجود دارد که در حال رایزنی هستیم بتوانیم برای نخستین بار این اتفاق را رقم بزنیم. همچنین یک مجری و کارشناس از قم با ما ارتباط خواهند داشت و با یک مجری و کارشناس هم از مشهد در ارتباط خواهیم بود. این برنامه در روزهای نخست از ساعت 2 و 45 دقیقه بامداد روی آنتن خواهد رفت و در روزهای بعد ساعت 3 بامداد پخش خواهیم داشت.

خانواده‌ها در دعوت

نام برنامه: دعوت؛ ویژه برنامه افطار

شبکه: یک

کارشناس مجری: حجت الاسلام محمد برمایی

تهیه کننده: مجتبی کشاورز

توضیحات:شبکه یک سیما امسال برنامه «دعوت» را برای پنجمین سال متوالی در ماه مبارک رمضان روی آنتن می‌برد. این برنامه که کاری است از گروه اجتماعی شبکه یک سیماست. این برنامه که به واسطه سال‌ها ثبات در بین برنامه‌های ویژه ماه مبارک رمضان همواره مخاطبان خود را به همراه داشته است، امسال نیز هر روز ساعت 19 و 20 دقیقه روانه آنتن خواهد شد. رویکرد برنامه بحث خانواده، مواسات، امیدبخشی و امید به زندگی است.

سال گذشته دعوت با موضوعات پیش از ازدواج و در آستانه ازدواج پخش شد و امسال به بحث خانواده‌های شکل گرفته پرداخته می‌شود. همچنین بحث‌های اجتماعی و کرونا از دیگر محورهای اصلی دعوت است. در سه دهه ماه رمضان هم زندگی و شرایط سختی که جانبازان عزیز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند به تصویر درمی آید.

سیره اخلاقی علما

نام برنامه: ضیافت؛ ویژه برنامه افطار

شبکه: قرآن و معارف سیما

مجری: هادی صلح جو

تهیه کننده: سیدافضل میرلوحی

توضیحات: تهیه کننده برنامه درباره جزئیات برنامه می‌گوید: این ویژه برنامه زنده هر روز ساعت 19 روانه آنتن می‌شود. برنامه ضیافت ششمین سالی است که هنگام افطار پخش می‌شود و میزبان روزه داران است. ما در قالب این برنامه سعی می‌کنیم الگوسازی کنیم. به همین دلیل به سیره اخلاقی زندگی علما و بزرگان دین می‌پردازیم و با دعوت از خانواده بزرگان، شاگردانشان، پژوهشگران برجسته و ... سعی می‌کنیم این موضوع را مورد بررسی قرار بدهیم.

وی تاکید می‌کند: در برنامه امسال به زندگی بزرگان اعم از حجت الاسلام دکتر احمد احمدی، آیت ا... سید جلال الدین، آشتیانی قاضی نورا... شوشتری، میرحامد حاسین، محقق داماد و ... می‌پردازیم. در مجموع برنامه در 90 دقیقه پخش می‌شود که 60 دقیقه گفت‌وگو هست و نیم ساعت پایانی افطاری می‌شود و ادعیه و وله‌های مناسب از قاریان ویژه افطار پخش می‌کنیم.

تجربه‌های پس از مرگ

نام برنامه: زندگی پس از زندگی؛ ویژه برنامه عصرگاهی

شبکه: 4

مجری: عباس موزون

تهیه کننده: عباس موزون

توضیحات: عباس موزون، تهیه کننده و مجری برنامه در گفت و گو با جام جم در خصوص ویژگی‌های آن بیان کرد: این برنامه به لحاظ فنی و محتوایی با سایر برنامه‌ها و شبکه‌ها تفاوت دارد. «زندگی پس از زندگی» برنامه ترکیبی است از یک تاک شو استودیویی و سفرهایی که به استان‌ها و شهرهای مختلف داشتیم که چهار سال طول کشید. ما در این برنامه با 25 نفر از افرادی که تجربه مرگ داشته اند، صحبت کردیم که از مشاهدات خودشان را از پدیده خروج از بدن می‌گویند.

بدین معنی که این افراد از تجربیات پس از مرگ خود می‌گویند و گزارشی از مشاهداتشات بیان می‌کنند. حوزه بعد افرادی هستند که نگاه آکادمیک و دانشگاهی و علم پایه نسبت به این موضوع دارند. در کنار این دو حوزه، کارشناسان دینی هستند. این برنامه 12 کارشناس دارد که چهار نفر آنها رهبران اقلیت‌های دینی هستند که در این باره با آنها گفت‌وگو کرده‌ایم. به تعبیری از زوایای مختلف دینی، پزشکی و روانشناسی به این موضوع پرداخته ایم که فکر می‌کنم برای مخاطبان جذاب باشد. این برنامه هر شب ساعت 19 روی آنتن خواهد رفت.

منبع: جام جم آنلاین