کد خبر 106394
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۶

عضو برجسته جنبش حماس با تاکید به اینکه "حماس هرگز از راه مقاومت دست نمی کشد"،گفت که بیداری اسلامی، موجودیت رژیم صهیونیستی را بیش از پیش به خطر انداخته و سرنگونی این رژیم اشغالگر را شتاب بیشتری بخشیده است.

به گزارش مشرق به نقل از  فارس، محمود الزهار پنجشنبه شب در گفت‌وگو تفصیلی با شبکه خبری العالم اظهار داشت : نقشه سیاسی در اطراف رژیم صهیونیستی کاملا تغییر کرده و عمق راهبردی این رژیم که پیش از این تا داخل برخی کشورهای عربی نفوذ کرده بود اکنون تا مرزهای فلسطین اشغالی محدود شده است.

 

نباید به رژیم صهیونیستی فرصت داد

 

عضو جنبش حماس درباره حمله  اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه گفت : دشمن صهیونیستی همواره  آمریکا را تحت فشار می گذارد  بویژه در سال های خاکستری که به سال های پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته می شود، این اتفاق در سال های 2008 و 2009 افتاد و حمله رژیم صهیونیستی به غزه را رقم زد.

 

وی افزود: اسرائیل که از بحران وحشت رنج می برد اکنون دچار انزوای بین المللی شده است و به همین سبب برای اطمینان بخشیدن به شهرک نشینان صهیونیست ، آمریکا را تحت فشار می گذارد و اقدام به جنگ می کند.

 

الزهار تاکید کرد: اعلام می کنیم که این لحظات ، دوران بسیار خطرناکی هستند باید به اسرائیل پاسخی متناسب داد در غیر این صورت فرصت از دست می رود و یا باید منتظر پیامدهای خطرناکی مشابه پیامدهای جنگ 2008 و 2009 غزه باشیم.

 

حملات به غزه و نتایج معکوس

 

عضو جنبش حماس تصریح کرد: خسارتی که اسرائیل به فلسطینی ها وارد می کند، کمتر از خسارتی است که به خود این رژیم وارد می شود و این تجاوزها برای مقاومت فلسطین تاثیری مثبت داشته است.

 

وی گفت: امروز صهیونیست ها به پناهگاه ها پناه برده اند ، مدارس ، دانشگاه ها ، کارگاه ها و حمل و نقل و رفت و آمد آنها تعطیل شده است، اگرچه امکانات دفاعی که ما در اختیار داریم ، با امکانات تهاجمی دشمن صهیونیستی قابل قیاس نیست اما مهم تاثیری است که مقاومت فلسطینی بر طرف مقابل می گذارد این تاثیر کاملا فراتر از تاثیری است که دشمن صهیونیستی بر فلسطینی ها درغزه می گذارد.

 

همگرایی و هماهنگی گروه های فلسطینی

 

الزهار درباره هماهنگی و همگرایی میان گروه های فلسطینی اظهار داشت: در زمان حاضر عرصه فلسطین شاهد همگرایی و هماهنگی نه فقط میان جریان های اسلام گرا بلکه میان همه گروه های فلسطینی است و تلاش ها برای دستیابی به آشتی ملی واقعی ادامه دارد.

 

عضو جنبش حماس گفت: هماهنگی فلسطینی در عرصه میدانی جنبه های متعددی دارد و تلاش ما بر این است که این هماهنگی در همه سطوح باشد و زمینه دستیابی به هماهنگی امنیتی و نظامی نیز فراهم شود تا بتوانیم توانمندی های خود را توسعه دهیم.

 

وی افزود: در این زمینه گام هایی برداشته شده است و علت موفقیت ما در این مرحله همکاری با یکدیگر و ارائه خدمات غیرنظامی ، نظامی و امنیتی است اما در هر صورت برای مقابله با تجاوزهای مکرر دشمن صهیونیستی نیازمند توسعه هر چه بیشتر این همکاری ها هستیم.

 

درسی فراموش نشدنی

 

الزهاردرباره تاثیر واکنش قدرتمندانه مقاومت فلسطینی به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به غزه تصریح کرد : در ماه های آینده شاهد مهاجرت معکوس از اسرائیل خواهیم بود زیرا تاثیر واکنش مقاومت به تجاوزهای این رژیم بر صهیونیست ها بسیار زیاد است.

 

عضو جنبش حماس تصریح کرد: این واکنش بسیاری از افسانه پردازی های اسرائیل درباره قدرت بازدارندگی از جمله گنبد آهنین را باطل و این رویا را که اسرائیلی ها هرگاه و هر طور بخواهند می توانند فلسطین را هدف قرار دهند، نقش بر آب می کند.

 

وی تاکید کرد: واکنش مقاومت به حمله اخیر صهیونیست ها به غزه ، درسی فراموش نشدنی به آنها داده است تا بر روی حساب های دور و نزدیک خود بازنگری کنند.

 

موضع حماس در قبال سخنان مقامات واشنگتن

 

الزهار درباره موضع گیری حماس در قبال سخنان اخیر و بی سابقه مقامات واشنگتن در حمایت از رژیم صهیونیستی بویژه امنیت این رژیم و در مقابل محکوم کردن مقاومت فلسطینی ، گفت : سخنان "باراک اوباما "رئیس جمهور و " هیلاری کلینتون "وزیر خارجه آمریکا درباره رژیم صهیونیستی قبل از هرچیز بازتاب دهنده وضعی است که اسرائیل در آن گرفتار شده است.

 

عضو جنبش حماس افزود: وقتی اوباما، امنیت اسرائیل را " امری مقدس " می شمارد و در مقابل هتک حرمت قرآن کریم و کشتار مسلمانان و تعرض به مساجد آنان را نادیده می انگارد ، می توان به وجود بحرانی واقعی در خصوص موجودیت اسرائیل پی برد.

 

وی اضافه کرد: گروه های فلسطینی با سلاح های ناچیزی که در اختیار دارند که در مقایسه با سلاح های اسرائیلی به هیچ وجه قابل ذکر نیستند ، توانسته‌اند حماسه هایی به یادماندنی را در تاریخ ثبت کنند.

 

الزهار تصریح کرد: واکنش ما به حمایت آمریکا از اسرائیل ، تقویت گزینه مقاومت است که خط مقدم دفاع از امت های اسلامی و عربی است و تلاش داریم ثابت کنیم که مقاومت قادر به واکنش لازم و برداشتن گام هایی است که به پیروزی واقعی و آزادی تمام فلسطین منتهی می شود.

 

عضو جنبش حماس تصریح کرد: توافق هایی در سطح داخلی میان گروه های فلسطینی حاصل شده است ، اگر این توافق ها در مسیر تقویت مقاومت ، شدت بخشیدن به وحدت فلسطینی و همبستگی صورت بگیرد و حمایت و پشتیبانی بیداری اسلامی در کشورهای اطرافمان را داشته باشد ، بستری برای چیدن ثمره های بسیار مهمی فراهم می شود، آن وقت است که سخنان جدیدتری از اسرائیلی ها خواهیم شنید.

 

وی اظهارداشت: هرچند صهیونیست ها با استفاده از پول و نفوذ خود در آمریکا سعی در سوء استفاده از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می کنند اما هر قدر حمایت از فلسطینی ها و پشتیبانی از ادامه حضور آنها در سرزمین‌شان افزایش یابد ، ما به هدف هایمان نزدیکتر خواهیم شد و هر وقت چنین اتفاقی می افتد ، سخنان بیشتری از آمریکایی ها و اسرائیلی ها می شنویم که این گونه سخنان آسیبی به ما نمی رساند بلکه نشانه هایی بسیار قوی بر این هستند که ما در مسیر تحقق اهدافمان هستیم.

 

الزهار گفت: توافق هایی که در میان فلسطینی ها حاصل می شود ، با هدف محقق ساختن وحدت جامعه فلسطینی است که وحدت مقاومت و عدم تداخل با سایر برنامه ها را در پی خواهد داشت  تا وقتی که انتخابات در فلسطین برگزار شود و ملت فلسطین نمایندگان خود را برای پیشبرد اهداف فلسطینی انتخاب کنند.

عضو جنبش حماس افزود: منشاء موانعی هم که اکنون وجود دارد ، اسرائیلی است، به عنوان مثال ما نمی توانیم نامزد خود را برای انتخابات معرفی کنیم زیرا او در زندان های رژیم صهیونیستی در اسارت بسر می برد.

 

وی خاطرنشان کرد: اکنون 30 نماینده جنبش حماس در مجلس قانونگذاری فلسطین در زندان های رژیم صهیونیستی در اسارت بسر می برند ، از این گذشته وقتی رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین اسیر می شود ، باید به دنبال سازوکارهایی باشیم که بتواند ما را از این بحران بیرون آورده و همه فلسطینی ها را راضی و خرسند نگه دارد.

 

تاثیر انقلاب مصر بر فلسطینی ها

 

الزهار درباره تاثیر انقلاب مصر بر فلسطینی ها بویژه در نوار غزه و تاکید برخی بر اینکه تغییر چندانی در جهت کاهش بار مصیبت ها از دوش مردم غزه حاصل نشده است، گفت : ویژگی های بیداری اسلامی ، زاده لحظه نیست بلکه ریشه در چندین دهه دارد، این بیداری رویکردی مقاومت محور دارد و ما می توانیم دستاوردهای آن را در آینده تضمین کنیم.

 

عضو جنبش حماس تصریح کرد: مصر برای مدتی ، به گنجی راهبردی برای اسرائیل تبدیل شده بود اما اکنون همه حرف ها وحدیث ها درباره لغو توافقنامه های امضا شده میان قاهره و رژیم صهیونیستی و ضرورت یاری رسانی به غزه با همه امکانات است.

 

وی افزود: در واقع رویکردهایی در مصر وجود دارد که غزه و کرانه باختری و فلسطین اشغالی و اراضی اشغالی سال 1948 را به فراموشی نمی سپارد. در زمان حاضر پارلمان مصر را اکثریتی اسلام گرا فرا گرفته و این در حالی است که مصری ها اعم از اسلام گرایان و لاییک ها و ملی گراها موضعی مشترک در قبال فلسطین دارند.

 

الزهار تصریح کرد: مساله این است که تاکنون هنوز دولتی منتخب در مصر بر سر کار نیامده است ، دولت کنونی حالت انتقالی دارد و نمی توان بیش از توان محدودش از این دولت انتظار داشت به ویژه که مدت حاکمیت این دولت محدود و مشخص است.

 

عضو جنبش حماس اظهار داشت: بزودی انتخابات ریاست جمهوری در مصر برگزار می شود و هنگامی که رئیس جمهور منتخب مردم حاکم شود و اجرای مصوبات مجلس منتخب مردم را در دستور کار قرار دهد ، در آن زمان مواضع قاهره مشخص‌تر خواهد بود.

 

وی تاکید کرد: در زمان حاضر مصر نیازمند ترمیم موقعیت داخلی است تا پس از آن با استناد به ثبات داخلی ، جایگاه و موقعیت خارجی خود را بازیابد و امنیت و اقتصاد خود را تثبیت کند و این روند ، مدت زیادی نخواهد کشید.

 

الزهار گفت: در این مرحله ، هیچ نگرانی ما را در نوار غزه ، کرانه باختری و قدس تهدید نمی کند زیرا جامعه جهانی قصد دارد در روز 30 مارس برای یاری ملت فلسطین اقدام کند و این مساله جرقه لازم را خواهد زد و به همین سبب می توان گفت که دشمن صهیونیستی آینده ای در خاورمیانه ندارد و این مساله را می توان از قرائن تاریخ خواند ، آینده از آن ملت فلسطین است.

 

اهداف سفر به ایران و روابط حماس با تهران

 

عضو برجسته جنبش حماس در باره اهداف سفر خود به ایران و ارزیابی او از روابط این جنبش با جمهوری اسلامی ایران در این مرحله گفت : ما در این سفر و در سفرهای دیگر همواره تاکید کرده ایم که مخالف کشمکش های قومی و مذهبی  در جهان اسلام هستیم.

 

وی افزود: در این سفر به دنبال این بودیم که تاکید کنیم راه ملت های مسلمان اعم از عرب و فارس ،آفریقایی ،آمازیقی و مالاوی یکی است، بنابراین باید درگیری های جزئی بر سر یک چاه نفت یا مقداری مرز را کنار گذاشت.

 

الزهار تصریح کرد: می خواهیم بر برنامه مقاومت و آزادی فلسطین تاکید کنیم، سامان دهی به وضع داخلی فلسطین هیچگاه برای همیشه، جایگزین آرمان آزادی تمام فلسطین نخواهد شد.

 

عضو جنبش حماس تصریح کرد:ما در سفر به ایران و دیگر کشورها به دنبال تامین سازوکارهای پایداری و صبر و ثبات در فلسطین و حمایت کامل از همه انواع مقاومت هستیم.

 

وی ادامه داد: با این سفر به دنبال ساکت کردن کسانی هستیم که معتقدند مسلمانان و اعراب یا باید با غرب باشند یا با شرق، ما به دنبال تاکید بر هویت اسلامی خود هستیم و می خواهیم برنامه ها و آرمان های اسلامی کمال یابد همان طور که در مصر و لیبی و دیگر کشورها این روند شکل گرفته است.

 

الزهار تاکید کرد: ما در انتظار ارائه شدن یک آرمان کامل اسلامی هستیم که از  شائبه وابستگی به غرب مبرا باشد.

 

چالش های پیش روی جنبش حماس

 

عضو جنبش حماس در ادامه گفت وگو با العالم در باره چالش های پیش روی حماس در مرحله کنونی گفت: در زمان حاضر قدس ، کرانه باختری و نوار غزه در معرض تجاوزات رژیم صهیونیستی است و اینها علاوه بر محاصره ای است که بر منطقه غزه تحمیل شده است.

 

وی افزود: در این میان برخی شمشیر تعرض به اسلام گرایی در کرانه باختری را از نیام کشیده اند و می گویند اگر حماس دست در دست غرب می گذاشت و دست از مقاومت می کشید ، جامعه جهانی تمام درها را به روی این جنبش می گشود  اما باید دانست که تحمل این رنج ها هم در دنیا موجب پیروزی می شود و هم در آخرت موجب سعادت.

 

موضع جنبش حماس در قبال مقاومت

 

الزهار در باره حرف و حدیث ها در خصوص سرنوشت این جنبش و برنامه های آن و رابطه حماس با مساله فلسطین خاطرنشان کرد : یکی از دلایل سفرم به تهران توضیح همین مسائل است.

 

عضو جنبش حماس تصریح کرد: تاکید کردیم که به برنامه مقاومت پایبندیم و تنها زمانی از آن دست می کشیم که وارد مرحله آزادی کامل فلسطین شده باشیم.

 

وی اظهار داشت: در زمان حاضر ما بر روی ریل برنامه وفاق ملی حرکت می کنیم با این حال این کار را به هر قیمت ممکن انجام نمی دهیم.

 

الزهار تاکید کرد: ما از وحدت موضعگیری همه گروه ها و جریان های فلسطینی حمایت می کنیم و درصدد جلب حمایت امت های عرب و اسلامی از این رویکرد هستیم و هرگونه توافقی که در این مجال صورت می گیرد ، در همین چارچوب است.

 

وی گفت: برخی تلاش می کنند افکار عمومی را از رویکرد و طرز فکر جنبش حماس منحرف کنند این در حالی است که حماس بهترین فرزندان خود را در راه مقاومت فدا کرده است و به همین سبب تحت هیچ شرایطی حاضر نخواهد بود از این راه عدول کند.

 

عضو جنبش حماس تاکید کرد: حماس و همه گروه های مقاومت فلسطینی در مسیر تحقق این هدف و آزادی سرزمین فلسطین هستند بنابراین همه باید بدانند که حماس از هر مسیری که حرکت کند ، چشم به قدس دارد.

 

محور مذاکرات تهران

 

محمود الزهار در پاسخ به این سئوال ، آیا این موضوعات در دیدار با مسئولان ایرانی بررسی شد؟ ، گفت : قطعا، من دیداری راهبردی با "علی لاریجانی " رئیس مجلس شورای اسلامی داشتم و در این دیدار درباره رویکرد و آرمان اسلامی صحبت کردیم.

 

وی افزود: از سخنان آقای لاریجانی دریافتم که هیچ اختلاف نظری بین ما در خصوص ضرورت وحدت جهان اسلام وجود ندارد، درباره برنامه مقاومت و نیازهای مرحله آینده نیز سخن گفتیم که ضرورت عدم سوء تفاهم در خصوص برنامه مقاومت مهم ترین موضوع این بخش بود.

 

عضو جنبش حماس اضافه کرد: سپس درباره ضرورت وحدت جامعه فلسطین با حضور همه جریان ها و جناح های آن تاکید شد تا بتوانیم در مرحله آینده قدرتمندتر ظاهر شویم.

 

الزهار خاطرنشان کرد: درباره برخی مواضع که اشتباه منتقل شده بود صحبت کردیم تا در مسیر درست قرار گیریم و فکر می کنم این دیدار همان طور که درباره آن گفته می شود، ضروری بود.

 

وی تصریح کرد: به ما تاکید شده است همه مسئولان غزه و کسانی از کرانه باختری که می توانند از آن خارج شوند ، باید به همه کشورهای جهان اسلام بروند و مواضع فلسطینی را برای مسئولان آن کشورها توضیح دهند زیرا این کشورها دغدغه فلسطین را در دل دارند و برای پیشبرد آرمان فلسطین تلاش می کنند.