یک رسانه انگلیسی موضع‌گیری‌های متناقض مقام‌های دولت آمریکا درباره اعطای کمک به ایران از یک سو و جلوگیری از اعطای وام به این کشور توسط صندوق بین‌المللی پول را در کنار هم قرار داده است.

به گزارش مشرق، یک رسانه مستقر در انگلیس به مواضع متناقض «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای تمایل به کمک به ایران از یک سو و جلوگیری از اعطای وام به این کشور  توسط صندوق بین‌المللی پول اشاره کرده است. 

بیشتر بخوانید:

ویروس نئولیبرالیسم از کرونا کشنده‌تر است!

رسوایی بزرگ در دوران امپراطوری پدرخوانده

پایگاه «میدل‌ایست‌مانیتور» نوشته ترامپ مایل به ارائه کمک به ایران است اما جلوی اعطای وام صندوق بین‌المللی پول به این کشور را گرفته است. 

رئیس‌جمهور آمریکا در یک نشست خبری شب گذشته درباره کمک به ایران برای مبارزه با ویروس کرونا گفت: «اگر ایران در این خصوص به کمک نیاز داشته باشد من تمایل دارم [کمک کنم].»

میدل‌ایست‌مانیتور نوشته ایران با توجه به اینکه قبلاً از دولت ترامپ خواسته برای مبارزه با شیوع کرونا تحریم‌ها علیه این کشور را رفع کند این سخنان ترامپ را ریاکارانه خواهد دید.

سران کشورهای دنیا از دولت ترامپ خواسته‌اند با توجه به شیوع ویروس کرونا در ایران تحریم‌ها علیه این کشور را کاهش دهد. 

دولت آمریکا، اما به رغم افزایش شمار قربانیان در ایران با مسدود کردن درخواست وام ۵ میلیارد دلاری ایران از صندوق بین‌المللی پول عملاً فشارها علیه تهران را افزایش داد. تهران واشنگتن را به «جنایت علیه بشریت» متهم کرده است. 

میدل‌ایست‌مانیتور نوشته ایرانی‌ها مقام‌های آمریکایی را به بیان سخنان متناقض و دوسوگرا متهم کرده‌اند. 

هفته گذشته خبرگزاری رویترز گزارش داد دولت ایالات متحده آمریکا در صدد است از روند استفاده صندوق بین‌المللی پول برای استفاده از یکی از مهم‌ترین ابزارهایش، موسوم به «حق برداشت ویژه» (SDR) برای کمک به ایران در مبارزه با اثرات شیوع ویروس کرونای جدید مانع‌تراشی کند. 

«حق برداشت ویژه» نوعی پول بین‌المللی است که صندوق بین‌المللی پول برای تخصیص به کشورهای عضو ایجاد کرده است.خبرگزاری رویترز، این نوع پول را معادل «چاپ» پول جدید توسط بانک مرکزی دانسته است. 

SDR می‌تواند تا ۵۰۰ میلیارد دلار نقدینگی مورد نیاز در مواقع اضطراری را برای ۱۸۹ کشور عضو صندوق بین‌المللی پول تأمین کند. وزیران دارایی کشورها  قرار است در نشست مجازی صندوق بین‌المللی پول و نشست‌های فصلی بانک جهانی درباره این موضوع گفت‌وگو کنند.

منابع خبری به رویترز گفته‌اند آمریکا به عنوان سهام‌دار اصلی صندوق بین‌المللی پول به شدت با ایجاد این مکانیسم جدید مخالف است. دو منبع گفته‌اند دولت «دونالد ترامپ» نمی‌خواهد ایران و چین بدون هیچ شرطی به میلیاردها دلار منابع جدید دسترسی پیدا کنند.

صندوق بین‌المللی پول در جریان بحران مالی سال ۲۰۰۹ امکان تخصیص ۲۵۰ میلیارد دلار در قالب SDR را فراهم کرد و از این طریق به افزایش نقدینگی کشورهای نیازمند کمک کرد.

رئیس کل بانک مرکزی روز ۲۲ اسفندماه اعلام کرد طی نامه‌ای به رئیس «صندوق بین‌المللی پول» خواستار تسهیلات ۵ میلیارد دلاری از طرح ۵۰ میلیارد دلاری تسهیلات سریع آن صندوق برای پیشگیری و درمان و مقابله با آثار اقتصادی ویروس کرونا شده است.

«عبدالناصر همتی» در یک پست اینستاگرامی نوشت: «رئیس صندوق بین المللی پول چند روز پیش در بیانیه رسمی و نیز مصاحبه ای که داشت، صریحا اعلام کرد که جامعه بین الملل از صندوق بین المللی پول خواسته تا با ابزارهای مالی خود به کمک کشورهای درگیر با شیوع ویروس کرونا بشتابد و پشتیبانی ها را در قالب کمک های مالی اضطرای به میزان ۵۰ میلیارد دلار اعطا کند.»

او خاطرنشان کرد واکنش جامعه جهانی و صندوق بین المللی پول می تواند معیار خوبی، برای ارزیابی ادعاهای آنها در کمک به کنترل این ویروس و کاهش آلام مردم آسیب دیده، باشد.

منبع: فارس

برچسب‌ها