کد خبر 1065339
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۷

بی شک اوج تکنولوژی فضایی در منطقه و جهان اسلام در این ماهواره و ماهواره بر آن تجلی پیدا کرده است.

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مطالعات پژواک خرد معاصر یادداشتی از علیرضا تقوی نیا را منتشر کرد.

ارسال موفقیت آمیز ماهواره نظامی توسط سپاه پاسداران بازتاب های زیادی در داخل و خارج داشته است.


بی شک اوج تکنولوژی فضایی در منطقه و جهان اسلام در این ماهواره و ماهواره بر آن تجلی پیدا کرده است.


یک بخش از کار مهمی که سپاه امروز انجام داد ساخت و قرار دادن ماهواره نظامی در فضا بود.


این ماهواره ها توان رصد دقیق تحرکات نظامی و همچنین تاسیسات کشورها را برای مسئولان اطلاعات نظامی ایران فراهم می کنند و همچنین قابلیت های هدایت موشک و پهپاد و سایر تجهیزات نظامی از طریق ماهواره به جمع دستاوردهای جمهوری اسلامی افزوده خواهد شد.


اما نکته مهم تر که رسانه ها کمتر بدان پرداختند موشک ماهواره بر قاصد بود که تلویحا پیام هایی را برای دشمنان و دوستان ایران زمین در پی داشت‌.


این موشک که ماهواره را در ارتفاع ۴۲۵ کیلومتری قرار داد ، در واقع کاربرد دوگانه دارد؛ یعنی می توان از آن استفاده های تسلیحاتی نیز نمود.


به عبارت دیگر این ماهواره بر یک موشک بالستیک با قابلیت پیمایش زمین در مسافت های بین قاره ای ست و به نظر می رسد هدف اصلی سپاه در بحبوحه فشارهای همه جانبه آمریکا انتقال این پیام مهم و راهبردی ست که ایران اگر چه برد رسمی موشک هایش را حدود ۲۰۰۰ کیلومتر عنوان کرده اما برد اعلامی با واقعیت های موجود کاملا متفاوت است.‌


آمریکایی ها خوب می دانند کشوری که موشک ماهواره بر ۳ مرحله ای را با موفقیت شلیک کند به چه سطحی از توانمندی تکنولوژیکی دست یافته است .


جالب است بدانید موشک های قاره پیمای هسته ای نیز شباهت بسیاری به این نوع موشکها دارند چرا که در مرحله اول پس از طی مسافت خاصی موشک دوم از موشک اول جدا شده و در مرحله بعد موشک سوم نیز از موشک دوم جدا شده و ماهواره را در مدار قرار می دهد لکن فرق میان آن ۲ این است که به جای ماهواره کلاهک هسته ای حمل می کند.


نکته مهم بعدی شلیک این موشک از لانچر متحرک است که غافلگیری غربی ها را در پی  داشت.


با توجه به این نکته که پرتاب های گذاشته از پایگاه فضایی امام خمینی در سمنان صورت می گرفت از چند روز قبل از پرتاب تحرکات روی سکو کاملا توسط ماهواره های غربی رصد می شد و بعید نیست ناموفق بودن پرتاب های ماهواره های وزارت ارتباطات در سال گذشته با آن بی ارتباط باشد.


همچنین قدرت تحرک این لانچرها توانایی شلیک سریع از هر نقطه جغرافیایی ایران را فراهم می نماید بدون آن که غربی ها با ابزارهای پیشرفته شان آن را رصد نمایند و فرصت آماده شدن داشته باشند و یا بخواهند آن را قبل از شلیک نابود کنند ؛ به ویژه در صورتی که استراتژی دفاعی جمهوری سلامی از رئالیسم تدافعی به رئالیسم تهاجمی و نیاز به داشتن قابلیت "ضربه اول" تغییر پیدا کند.


شلیک این موشک بالستیک در زمانی که ایران عملا از برجام خارج شده و احتمال می رود حرکت به سمت غنی سازی با غنای بالا را در دستور کار  خود قرار دهد پیامی بسیار دردناک به غربی هاست چرا که همزمان با قابلیت دستیابی به فناوری موشک های بالستیک قاره پیما ، توان بالقوه ساخت سلاح اتمی را نیز پیدا می کند و این یعنی دیگر برای همیشه آمریکایی ها حتی توان تهدید لفظی ایران را نیز نخواهند داشت و باید با واقعیات استراتژیک جدید کنار بیایند چیزی که تحمل آن بی شک برایشان سخت است‌.


خاصه این که اصولا ترامپ قرار بود نه تنها از اساس برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد بلکه برنامه استراتژیک موشکی ایران را نیز با معاهدات جدیدی که تحت تاثیر تحریم های کمرشکن اقتصادی متحمل می شد نابود سازد.


اکنون نه تنها ایران تعهدات برجامی اش را کنار گذاشته و به سرعت در حال غنی سازی ست بلکه توسعه فناوری موشکی را نیز با سرعتی مضاعف دنبال می کند و مجموع این تحولات نشان دهنده شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ به ایران می باشد .


در نهایت باید گفت ایران به عنوان عمق استراتژیکی محور مقاومت با استفاده از  کمیت و کیفیت موشک های استراتژیکش در حال تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ بازدارنده است که همزمان می تواند توانایی های استراتژیک و تاکتیکی را به بازوهای های منطقه ای اش منتقل کرده و سیاست های خود را از طریق آنها اعمال نماید بدون آن که دیگر نگران حمله نظامی دشمنانش باشد.