سخنگوی دولت گفت: هیچ استانی در وضعیت قرمز نیست اما وضعیت عادی هم نمی‌توانیم استفاده کنیم.

به گزارش مشرق، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری ویدئویی که ظهر امروز شنبه ششم اردیبهشت برگزار شد، با اشاره به تهدیدات اخیر مقامات آمریکایی گفت: ما انتظاری جز لفاظی‌های بی‌فایده از آمریکا نداریم، اما موضع‌ خود را اعلام می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما نه تنها از افزایش تنش در خلیج‌فارس استقبال نمی‌کنیم، بلکه تمام تلاش خودمان را برای امنیت در منطقه به‌کار خواهیم گرفت.

ببینید:

*از ناامنی در خلیج‌فارس آمریکا سود می‌برد*

ربیعی گفت: ‌ما و همه کشورهای منطقه، متضرر بزرگ ناامنی در خلیج فارس هستیم و کسی که از ناامنی در خلیج‌فارس سود می‌برد ایالات متحده آمریکا است که با توجه به شرایطی که در اقتصاد داخلی و قیمت نفت برای این کشور به‌وجود آمده است.  

*راهبرد ایران کاهش تنش است، اما این به معنای هشدار ندادن نیست*

وی عنوان کرد: استراتژی ما کاهش تنش در خلیج فارس است ولی بدان‌معنا نیست که ما اعلام نکنیم که هشدار می‌دهیم که اگر ایالات متحده اگر آمریکا به دنبال بهانه‌جویی و ماجراآفرینی است مسئولیت هر حادثه‌ای و هرگونه حرکتی با آمریکا است.

ربیعی گفت: تا زمانی که ایالات متحده حضور مخرب نظامی خود در غرب آسیا ادامه می‌دهد و در تشخیص منافع خود به گروه‌ها و لابی های شکست خورده متوسل شده حتی منافع مردم آمریکا هم تامین نمی‌شود.

*پیام‌های متعددی با موضوع امنیتبه سران منطقه ارسال کرده‌ایم*

سخنگوی دولت  با اشاره به اینکه ایران به‌دنبال تنش در منطقه نیست و اقدامات را در آبهای سرزمینی خود صورت می‌دهد، گفت: امنیت منطقه خواست اصلی ما است. پیام‌های متعددی دادیم به سران کشورهای منطقه برای امنیت منطقه ارسال کرده‌ایم.

*قطعا پاسخ‌های لازم را به متجاوزین  خواهیم داد*

ربیعی عنوان داشت: الان هم اعلام می‌کنیم در ماه رمضان و ماه صلح می‌توانیم با کشورهای منطقه، پیمان‌های امنیتی و مقابله با کرونا را باهم مرور کنیم و منطقه‌ای عاری از خشونت در مقابله با کرونا برای حفظ جان انسان‌ها را هم دنبال کنیم. اما قطعا پاسخ‌های لازم را به متجاوزین  خواهیم داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: متاسفانه مجددا در میانه راه مبارزه با کرونا که همه مردم دنیا باید باهم اتحاد داشته باشند، شاهد چنین اظهار نظراتی [از سوی مقامات آمریکا] هستیم. ما معتقدیم باید در منطقه باید به سمت صلح حرکت کنیم که بتوانیم با کرونا مقابله کنیم، دنیا نیاز به یک امنیت فیزیکی و امنیت روانی دارد که بتواند از این بحران عبور کند.  

سخنگوی دولت گفت: متاسفانه آمریکایی‌ها کماکان فرافکنی می کنند و ما هم می دانیم با شرایط سختی که پس از شیوع ویروس کرونا در آمریکا به وجود آمده است قطعا دولت آمریکا بخصوص رییس جمهوری این کشور برای منحرف کردن افکار عمومی از  اقدامات ناموفق خود در مبارزه با کووید ١٩ و همین طور فرار از مسئولیتهای بین المللی خود، چاره ای جز فرافکنی ندارد.

ربیعی گفت: آمریکا جمهوری اسلامی ایران را به دلیل انجام یک عمل مرسوم که کمترین مغایرتی با مقررات حقوقی و بین المللی ندارد به نقض قطعنامه متهم می کند.  تردیدی نداریم که آمریکا در اثبات این اتهام شکست خواهد خورد.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های تکنولوژیک نظامی و غیرنظامی که منطبق با حقوق بین الملل و قوانین جاری بین کشورها است را حق لاینفک و مصالحه ناپذیر خود می‌داند، گفت: این نوع تهدیدها از طرف کشوری که به تهدید شماره یک امنیت جهانی تبدیل شده و در اعمال تبعیض قوانین سرآمدی خود را اثبات کرده، کوچکترین تاثیری در اراده ما برای ادامه مسیر قانونی‌مان نخواهد داشت.

سخنگوی دولت تصریح کرد:‌ به کشورهای اروپایی نیز توصیه می کنیم از سال‌های گذشته درس بگیرند تا باج‌دهی به این زورگو را هر چه زودتر خاتمه دهیم. در این صورت جهان در میانه عبور از کرونا و حتی پسا کرونا امنیت بیشتری خواهد داشت.
ربیعی تصریح کرد: ما هیچ  فعالیتی مغایر با قوانین و قطعنامه‌ها صورت ندادیم و این اقدام را حق خود می‌دانیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با تاکید بر اینکه آمریکا باید به سمت حل مسائل داخلی خود بازگردد، اظهارداشت: اظهارات غلط و سخیف در مورد کنترل بیماری و اظهاراتی که در همان مرحله اول توسط انجمن های علمی و پزشکی رد می‌شود تنها برای این است که چالشی ذهنی در مردم آمریکا  ایجاد کند لذا  ترامپ بجای اینکه مشکلات کشور خود را حل کند به اتهام زنی علیه دیگر کشورها می‌پردازد.  

وی خاطرنشان کرد؛ ما به سهم خود در ایران این اعتقاد را داریم که متعهد به عالی‌ترین سطح شفافیت در مقابله با بیماری کرونا بوده ایم و جان شهروندان خود را  به خطر نینداخته ایم.  

سخنگوی دولت تاکید کرد: از روز ٣٠بهمن که با آزمایش اعلام شد که بیماری کرونا قطعی است، آن‌را اعلام کردیم. هزینه زیادی هم برای این اعلام شیوع بیماری داده شد بنابراین جان حتی یک ایرانی هم برای ما مهم بوده است و به طور شفاف هم اعلام می‌کنیم.

سخنگوی دولت گفت: اگر یک چالش هم درباره آمار وجود دارد بارها اعلام کرده ایم که یک شاخص استاندارد برای آمار گذاشتیم مبنی براینکه وزارت بهداشت و آزمایشگاه‌های ما قطعا پاسخ دهند که بیماری ناشی از کرونا بوده است. بنابراین گاهی روزها که این تعداد بالا می‌رود برای نتایج آزمایش‌هایی است که اعلام می‌شود.

ربیعی با بیان اینکه ما هیچ کوتاهی درخصوص اعلام آمار مبتلایان به کرونا در کشور نداریم، گفت: شاخص آمار را نیز اعلام کرده ایم و نگرانی هم از مردم خود نداریم و جامعه جهانی را هم به روز در جریان آخرین اطلاعات علمی‌مان قرار داده ایم.

سخنگوی دولت با ابراز خرسندی از دستاوردهای کشور در زمینه ساخت ونتیلاتورها گفت:این دستاوردها را  در اختیار کشورهای همسایه و سازمان جهانی بهداشت قرار داده ایم و به اعتقاد ما می‌تواند به تشریک مساعی و به اشتراک گذاشتن دانش جهانی برای مقابله با کرونا بسیار کمک کند.

ربیعی اقدام آمریکا در تهدید سازمان بهداشت جهانی را اشتباه دانست و گفت: به همین اندازه اتکا کنیم که چه کار اشتباهی کرده اند، اتهام زنی به ایران نیز از همین جنس کار خطای آنها مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تصریح کرد: به مردم این اطمینان می‌دهم که در زمینه جان مردم، بر عهد و پیمان خود ایستاده ایم و به هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد. حتما جان یک سالمند، بیمار و هر ایرانی به هر نوعی برای ما مهم است و مثل بسیاری از کشورها این افراد را کنار نگذاشتیم و نگفتیم که بیمارستان‌های ما جای کدام طبقه اجتماعی و کدام گروه سنی است

وی تاکید کرد: هر ایرانی که نفس می کشد برای دولت ما مهم است و جان هرکسی هم برای خودش و هم برای ما متصدیان و خدمتگزاران برای پاسخگویی در دولت مهم است.

ربیعی درباره وضعیت کارگرانی که در اثر تعطیلی‌های ناشی از شیوع کرونا شغل خود را از دست دادند و حمایت دولت از آن‌ها فارغ از اعطای وام به برخی کارگاه‌های تولیدی گفت: این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و از دغدغه‌ها و نگرانی‌های ما در دولت است.  

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: در صورت تداوم تعطیلی امکان ریزش شغلی زیادی وجود داشت و به طور قطع امکان بازسازی و برگشت به بازار کار از دست می‌رفت. شاغلان به سمت بیکاری می‌رفتند که این نگرانی زیادی دارد و پیامدهای اجتماعی زیادی بیکاران جدید به جود خواهد آورد و در صورت تداوم نگرانی های بیشتری هم ایجاد خواهد کرد. ایجاد شغل جدید هم پرهزینه است.  

ربیعی ادامه داد: بنابراین  اولین گام ما در این زمینه بازگشایی مشاغل کم ریسک بود که تصمیم درستی بود تا از بیکاری جلوگیری کنیم. علاوه بر آن مقرر شد تمام کارخانه‌های تولیدی با پروتکل‌های بهداشتی کار خود را ادامه دهند بنابراین وزارت بهداشت پروتکل‌های بازگشایی و کار زیر سقف در کنار هم با رعایت مسایل بهداشتی را برای همه واحدهای تولیدی تنظیم کرد.  

سخنگوی دولت گفت: وظایف مدیران کارخانه‌ها و صنایع این است که تمام تمهیدات بهداشتی را به کار ببرند و با غربالگری به کمک وزارت بهداشت از ورود افراد بیمار جلوگیری کنند و مناسبات داخلی تولید به شکلی اجرا شود که با کمترین امکان درگیر شدن افراد با این ویروس به تولید ادامه دهند. بنابراین بعد از بازگشایی مشاغل کم ریسک دادن پروتکل به واحدهای تولیدی از جمله اقداماتی بود که انجام دادیم.  

وی  بیکاری کارگران غیررسمی و روزمزد را از نگرانیهای دولت عنوان کرد و گفت: البته معتقدیم بخشی از کارگران غیررسمی در بازگشایی مرحله اول مشاغل کم ریسک به کار بازخواهند گشت، علاوه بر این وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسوول شده است که این دسته از افراد را شناسایی و در چتر حمایتی دولت قرار دهد.

ربیعی ادامه داد: ۳ میلیون نفر از افرادی که در مرحله اول شناسایی کردیم و مورد حمایت معیشتی قرار دادیم، دقیقا افرادی بودند که در هیچ یک از بانک‌های بیمه‌ای ما سابقه نداشتند و جزو شاغلین ما بودند. بنابراین با مساعدت دولت و سازمان‌ها و نهادهای عمومی مثل بنیاد مستضعفان یا ستاد اجرایی، پیک موتوری‌ها و دست فروشان با همکاری شهرداری شناسایی شدند و مورد حمایت قرار گرفتند.  

وی تاکید کرد: دولت فکر می‌کند با مجوز بازگشایی و آغاز به کار مجدد واحدهای صنعتی و تولیدی و مشاغل کم‌ریسک و با رعایت طرح فاصله گذاری هوشمند و حمایت از افراد بیکار از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، می‌توانیم از بیکاری کارگران جلوگیری و یا از آن‌ها حمایت کنیم. در نتیجه این مسئله یعنی بیکاری کارگران به ویژه آن دسته از افرادی که به صورت رسمی شاغل نبودند، دلشوره و نگرانی ما در دولت است و به حمایت‌های خود از این قشر ادامه خواهیم داد.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای کنترل ازدحام جمعیت در شهر تهران اظهار داشت: من روزانه با مسئولان ستاد مقابله با کرونا تماس دارم. امروز با هم دکتر زالی صحبت کردم. حرف ایشان بسیار درست است. پیام غلط نباید توسط مردم دریافت شود که اوضاع عادی است. اگر هم تغییری رخ داده بر اثر همکاری با مردم بوده است که باید کماکان ادامه یابد.  

ربیعی با تاکید بر اینکه کسی نگفته اوضاع عادی است، تصریح کرد: اعلام کرده‌ایم در شرایط عادی در مقابله با کرونا به سر نمی‌بریم و قدری اشتباه، موجب ایجاد شرایط سخت‌ می‌شود. همکاری مردم تاکنون خوب بوده و نیازمندیم مردم در ابرشهر تهران به مراعات بیشتری تن دهند.  

وی با اشاره به محدودیت‌های ایجاد شده برای حمل و نقل عمومی شهر تهران خاطرنشان کرد: سوار شدن به متروها قرار شد با تعداد مشخصی انجام شود. شهرداری مکلف به برنامه‌ریزی شده است. علاوه بر ایزولاسیون، قرار است اتوبوس با تعداد محدود مسافران داشته باشند. ۳۶۵ اتوبوس در فاصله بسیار کمی به تهران برای حمل و نقل اضافه خواهند شد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در حال بررسی هستیم تا اتوبوس‌های بین شهری بتوانند در شهر قدرت مانور داشته باشند، آنها را به حمل و نقل شهری اضافه کنیم، ابراز داشت: در این رابطه در حال رایزنی با شهردار تهران هستیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری یادآورشد: برای عدم فشار بر حمل و نقل عمومی، طرح ترافیک توسط شهرداری متوقف شد. دچار این تناقض‌ که هم تهران بیشترین اشتغال را دارد، هم سهم بالایی در اقتصاد دارد و هم اینکه تهران ظرفیت بیشتر شیوع بیماری را دارد، روبه‌رو هستیم.  

 باز بودن پارک‌ها نباید موجب اتراق شهروندان شود/ ممکن است در تصمیمات تجدید نظر شود

ربیعی با اشاره به آخرین گزارش‌های روزانه وزارت بهداشت در باره کرونا گفت: آخرین اطلاعات بدست آمده از نظر تعداد بستری و فوتی، در مرحله مدیریت شده و به تعبیر برخی از دوستان در مرحله خوب و بسیار خوب قرار داریم و نسبت به اوج بیماری تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها در برخی  تقریبا به نصف رسیده است و در برخی نقاط نیز کمتر شده است.

سخنگوی دولت افزود: هنوز این بیماری به طور قابل توجهی در کشور وجود دارد نباید فراموش کنیم انتشار اول با یک نمونه در شهرستان قم اتفاق افتاد.

ربیعی گفت: تا زمانی که ویروس در کشور وجود دارد و دارویی برای درمان آن کشف نشده است، ما باید تمام اقدامات لازم را انجام دهیم. در حال حاضر و ظرف همین روزهای اخیر کرونا در ایران وارد فاز مدیریت شده قرار گرفته است اما این به معنای کنترل و مهار بیماری نیست.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: هیچ استانی اکنون در وضعیت قرمز کرونا نیست اما وضعیت عادی را هم نمی توانیم اعلام کنیم. ما باید دقیقا متوجه تعابیر اعلامی بشویم و برداشت شخصی از سخنان مسوولان مبارزه با کرونا نکنیم.

سخنگوی دولت گفت: نباید دریافت پیام غلط از سوی مردم صورت بگیرد اگر تغییری هم رخ داده است نشان از کنترل بیماری است ما نباید رفتار بهداشتی را کاهش دهیم چرا که با کاهش این رفتارها ممکن است دچار مشکل بشویم.

ربیعی بیان کرد: مردم با هشدار در رعایت بهداشت فردی و رعایت پروتکل‌های فاصله گذاری اجتماعی هوشمند استفاده از ماسک حتی ماسک‌های خانگی در اماکن شلوغ که عدم رعایت فاصله گذاری وجود دارد دولت را کمک کنند تا کنترل نسبی بیماری را تداوم ببخشیم.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: هنگامی که با همراهی بزرگ مردم به یک کنترل بزرگ در این بیماری رسیدیم می‌توانیم این اپیدمی صحبت کنیم. کماکان درخواست ما از مردم این است که فقط برای کارهای ضروری از خانه بیرون بیایند با رعایت و انجام پروتکل‌های بهداشتی در محیط‌های صنعتی محیط تولید و کار قرار بگیریم.

وی افزود: اتراق در پارک ها ممنوع بود اما گزارش شده است عده ای در کنار هم روبروی هم با فاصله‌های کم می‌نشینند و شطرنج بازی می‌کنند اگر این روند تداوم داشته باشد و پروتکل‌ها رعایت نشود در بازگشایی بوستان‌ها و در برخی تصمیم‌ها تجدید نظر می‌کنیم.

ربیعی تصریح کرد: درخواست ما این است که در هر بازگشایی که آن طوری که پروتکل ابلاغ کرده قوانین رعایت شود.

منبع: تسنیم