به گزارش مشرق، «طارق حرب» کارشناس حقوقی عراقی در گفتوگو با خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم درباره روند تشکیل دولت آینده عراق تصریح کرد: مسئله تشکیل دولت بستگی به یک سری تحولات و روند اشکالتراشیها، موافقتها و مخالفتها درباره آن دارد. این مسئله هم چیز جدیدی نیست و در خصوص علاوی و الزرفی نیز شاهد آن بودیم.
وی با بیان اینکه «مانعتراشی در فرایند سیاسی بهخاطر مسائلی واقعاً ساده است» افزود: متأسفانه برخی اوقات اختلافات درباره مسائلی ساده و نه مسائل مهم و بزرگ است، یعنی درباره مسائل مربوط به سیاست کشور یا ملت نیست بلکه درباره پستهای وزارتی است.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس حقوقی با ابراز اینکه هنوز ذهنها به پختگی و بلوغ سیاسی در عراق نرسیده است، گفت: عمر دولت جدید یک سال و برای اهداف مشخصی خواهد بود.
طارق حرب درباره چالشهای پیشِروی الکاظمی در صورت رأی اعتماد به کابینهاش در پارلمان عراق اظهار داشت: الکاظمی با چالشهای اقتصادی و بهداشتی بهویژه در سایه شیوع کرونا روبهرو خواهد شد. الکاظمی شخصیتی مقبول است. او بیشتر از هر فرد دیگری مورد قبول است. معتقدم که الکاظمی در مسیر بهمراتب بهتری از عادل عبدالمهدی حرکت خواهد کرد.
وی گفت: مأموریت اصلی الکاظمی برگزاری انتخابات است. او ارتباطی با فساد مالی و اداری و بحرانها و خدماترسانی ندارد بلکه برای تهیه مقدمات برگزاری انتخابات، برگزیده شده است. او باید انتخاباتی عادلانه و سالم برگزار کند.
طارق حرب درباره اهداف آمریکا از مذاکره راهبردی با عراق اظهار داشت: کلمهای نیست که بتوان با آن آمریکا را توصیف کرد... آمریکا اکثر پایگاههای خود در عراق را بسته است و فقط دو پایگاه عینالاسد در استان الانبار و حریر در منطقه کردستان عراق را در اختیار دارد.
وی اضافه کرد: "درباره این موضوع بحث و گفتوگو خواهد شد. مذاکرهکننده عراقی باید روی این امر تمرکز کند که هیچ یک از نظامیان یا خودروها یا هواپیماهای آمریکایی بدون کسب موافقت عراقیها دست به تحرکی نزنند. وقتی آمریکا خواهان مذاکره است، بهدنبال چیزی میگردد و در نتیجه ممکن است به نتیجهای برسد".