کد خبر 1067949
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۰

دلایل متعددی وجود دارد که شما در طول شب از خواب بیدار شوید، در گزارش زیر به بررسی برخی از این دلایل می‌پردازیم.

به گزارش مشرق، دکتر خوزه کلون، بنیانگذار کلینیک Paradise Sleep معتقد است اولین نکته درباره اختلالات خواب این است که درک کنید بیدار شدن از خواب در نیمه‌های شب ممکن است موضوع عجیبی نباشد و بسیاری از افراد در طول شب به دلایل مختلف از خواب می‌پرند. اما اگر شما بیش از ۴ بار در طول شب از خواب بیدار می‌شوید به نظر می‌رسد بهتر است ریشه‌های اختلال خواب خود را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید:

آیا شما هم دچار بی‌خوابی‌های شبانه شده‌اید؟

دلایل متعددی وجود دارد که شما در طول شب از خواب بیدار شوید، اما در ادامه به بررسی برخی از این دلایل می‌پردازیم:

به هم خوردن تعادل بدن
اگر می‌بینید که در شب دو یا چهار بار بیدار می‌شوید به نظر می‌رسد تعادل آب و الکترولیت بدن شما به هم خورده است. اگر آب زیادی بدون نمک کافی مصرف می‌کنید، بدن ممکن است سعی کند مقداری H ۲۰ را خاموش کند، که ممکن است توضیح دهد که چرا شما در نیمه شب از خواب بیدار می‌شوید. حدود ۳۰ دقیقه قبل از خواب، نوشیدن یک لیوان آب کوچک با یک نوک قاشق نمک دریایی غیر فرآوری شده می‌تواند به تعادل بدن شما کمک کند. نمک فرآوری نشده به آب کمک می‌کند تا وارد سلول‌های ما شود.

دمای اتاق خواب
طبق گفته‌های بنیاد ملی خواب آمریکا احساس گرما می‌تواند خواب را سخت کند. مارک لوی پزشک متخصص مراقبت‌های اولیه می‌گوید: «دمای اتاق می‌تواند به شدت روی خواب شما موثر باشد. این به معنی نگه داشتن بدن در دمای مناسب است. افراد می‌توانند در طیف وسیعی از درجه حرارت راحت بخوابند. اما دمای اتاق ۶۰-۶۵ درجه فارنهایت برای اکثر مردم ایده آل است. همچنین دکتر لوی توصیه می‌کند قبل از خواب حمام کنید.»

افسردگی خفیف
بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی اساسی در خوابیدن مشکل دارند. اما این موضوع با موارد اندک افسردگی نیز دیده می‌شود. برای مثال مبتلایان به افسردگی خفیف با مشکلات به خواب رفتن و از خواب بیدار شدن رو به رو هستند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که افسردگی خفیف و اختلال خواب در خانم‌ها شایع‌تر است.

اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی
به نظر می‌رسد وابستگی بیش از حد به شبکه‌های اجتماعی نیز عامل دیگری است که می‌تواند باعث شود شما بارها و بارها از خواب بیدار شوید. ریچارد ال هانسلر، استاد دانشگاه دانشگاه جان کارول در اوهایو، توضیح می‌دهد: «قرار گرفتن چشمان در معرض نور شدید، بدن را از ساخت ملاتونین، هورمون خواب بازمی دارد.» صفحه نمایش گوشی و تبلت هوشمند و به عبارتی اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی نقشی پررنگ در اختلالات خواب ایفا می‌کند. بهتر است پیش از خواب و به ویژه در ططول شب گوشی هوشمند خود را بررسی نکنید.

افزایش سن
همه افراد یک ساعت بیولوژیکی دارند که تعیین می‌کند چه موقع آن‌ها خسته می‌شوند و چه موقع صبح بدن آن‌ها از خواب بیدار می‌شود. اما با ورود به سن حدود ۴۰ سالگی، ساعت بدن شما شروع به تغییر می‌کند. محققان مطمئن نیستند که دقیقاً چرا این اتفاق می‌افتد، اما نتیجه این است که بدن شما به طور طبیعی زودتر از خواب بیدار می‌شود و میزان خواب شما را کاهش می‌دهد، هانس وان دونگن مدیر مرکز تحقیقات در دانشگاه ایالتی واشنگتن می‌گوید با رسیدن به دهه ۶۰، می‌توانید دو ساعت زودتر از آنچه که در دهه ۳۰ خود می‌توانستید، از خواب بیدار شوید.

مشکلات تنفسی
احتقان بینی، آلرژی و هر نوع مشکل در مسیر تنفسی می‌تواند منجر به بیدار شدن‌های مکرر شما در طول شب شود. هنگامی که محققان موسسه خواب و سلامت انسان در آلبوکرک، نیویورک، ۲۰ نفر مبتلا به بی خوابی مزمن را مورد مطالعه قرار دادند، دریافتند که ۹۰ ٪ از افرادی که نیمه شب از خواب بیدار می‌شوند با مشکلات تنفسی رو به رو می‌شوند. بهترین درمان این مشکل مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی است.

مشکلات تیروئید
غده تیروئید بیش فعال یا کم کار می‌تواند تأثیر دومینویی در عدم تعادل هورمون‌ها را ایجاد کند که خوابیدن یا در خواب ماندن را دشوار کند. هنگامی که تیروئید بیش از حد فعال باشد، قلب شما رنج می‌برد، آدرنالین شما زیاد می‌شود و می‌توانید احساس بی خوابی و اضطراب داشته باشید. وقتی غده تیروئید دچار کمبود فعالیت شود (وضعیتی که پس از ۵۰ سالگی شایع‌تر می‌شود) تا ۳۵ ٪ احتمال ابتلا به بیدار شدن از خواب را دارید. مشکلات تیروئید به ویژه در زنان سخت است آن‌ها هشت برابر بیشتر از مردان دچار مشکل تیروئید هستند و تا ۶۰ ٪ آن‌ها متوجه نیستند که بی خوابی آن‌ها مربوط به تیروئید است.

استرس
براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ منتشر شده است، استرس یکی از مهمترین عواملی است که منجر به بی خوابی و بدخوابی می‌شود. مداخلات کاهش استرس، مانند مراقبه ذهن و مراجعه به روانشناس می‌تواند تا حد زیادی مشکل شما را حل کند.

مشکلات معده
وضعیتی که در آن اسید از معده شما به مری شما برگردانده می‌شود، می‌تواند بر خواب شما تأثیر بگذارد، نتیجه آن باعث سوزش قلب می‌شود. شرایطی که در آن شما از خواب بیدار می‌شوید و احساس درد دارید. دکتر دیوید جانسون، استاد پزشکی و رئیس بخش گوارش در دانشکده پزشکی شرقی ویرجینیا می‌گوید، حتی اگر احساس سوزش احساس نکنید، اسید موجود در مری شما باعث می‌شود تا رفلکس عضلانی برای پاک کردن آن انجام شود، که می‌تواند خواب را مختل کند. این توضیح می‌دهد که چرا مبتلایان به رفلاکس اسید مزمن بیش از دو برابر دیگران مشکلات خواب دارند.

چربی اضافی شکم
هنگامی که وزن اضافی را در میان تنه خود دارید، بدن در هنگام خوابیدن باید نفس بیشتری بکشد، که می‌تواند باعث مشکلات خواب شود. چربی شکم همچنین می‌تواند سطح بالاتری از التهاب را در بدن شما ایجاد کند که مسیرهای عصبی کنترل خواب را مختل می‌کند. این یک چرخه مخرب ایجاد می‌کند، از آنجا که تحقیقات نشان می‌دهد عدم خواب کافی با پرخوری در روز بعد (تا ۳۸۵ کالری اضافی!)، مرتبط است، پس به طور بالقوه باعث افزایش وزن می‌شود.

منبع: انتخاب