کد خبر 107013
تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۶

تیرماه سال گذشته را بیشتر می‌توان ماه خبرهایی از عزل و نصب‌ها دانست که مهم‌ترین آنها نیز انتخاب اسحاق صلاحی به عنوان رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی بود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر ؛  تیرماه سال 90 با اتفاقات و اخبار مختلف فرهنگ و ادبی همراه بود. گرچه در آخرین روز خردادماه مراسم اختتامیه کتاب فصل برگزار شد ولی خبرهای آن فردای آن روز یعنی اول تیرماه رسانه ای شد.

جایزه گرفتن سیدحسن خمینی از جایزه کتاب فصل

در مراسم پایانی شانزدهمین جایزه کتاب فصل، حجت‌الاسلام سیدعلی خمینی به جای برادر بزرگترش حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی برگزیده این جایزه حضور یافته و با ایراد سخنرانی جایزه وی را نیز دریافت کرد. کتاب فصل در بخش آثار تالیفی دینی و در زیرشاخه علم کلام کتاب «فرهنگ جامع فرق اسلامی: بر پایه دست‌نوشته‌های مرحوم آیت‌الله سیدمهدی روحانی» نوشته سیدحسن خمینی را به عنوان اثر برگزیده معرفی کرد.

تغییرات در خانه کتاب کلید خورد

علی شجاعی‌صائین رئیس موسسه خانه کتاب از جدیدترین اخبار مرتبط با تغییر و تحول در هیئت امنای خانه کتاب اینگونه گفت که طبق وعده بهمن درّی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، یحیی طالبیان، محمد حسنی و مجید حمیدزاده به عنوان سه عضو جدید هیئت امنای موسسه خانه کتاب فعالیت خود را آغاز می‌کنند. همچنین قرار است علی‌اکبر اشعری رئیس فعلی هیئت امنا و منصور کشاورز و محمدرضا وصفی از این هیئت جدا شوند.

وعده برای انتصاب هئیت امنای جدید موسسه نمایشگاه های فرهنگی

معاون امور فرهنگی ارشاد از انتصاب اعضای جدید هیئت امنای موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و اعلام رسمی نام اعضای جدید در آینده نزدیک خبر داد.

 بهمن دری معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در حاشیه جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی از انتصاب اعضای جدید هیئت امنای موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران خبر داد و گفت: احکام آنها صادر شده و بزودی در بازدیدی که از آن موسسه خواهم داشت اسامی اعضا را بصورت رسمی اعلام می‌کنم.

ماجرای عکس‌های دردسرساز در نمایشگاه چاپ دیجیتال

رئیس نمایشگاه چاپ دیجیتال با اعلام اینکه به 2 شرکتی که دو عکس مغایر با مقررات اسلامی به نمایش گذاشته بودند تذکر داده و عکس‌ها جمع‌آوری شد تاکید کرد انتشار همان عکس‌ها خود اشاعه منکر و شائبه تخریب نمایشگاه را ایجاد می‌کند.

جلال ذکایی در واکنش به انتقادهای مطرح شده از این نمایشگاه به دلیل به نمایش گذاشتن برخی تصاویر که شائبه غیراسلامی بودن داشته، گفت: در همه نمایشگاه‌های چاپ دنیا و از جمله در ایران این امر صادق است که شرکت‌های تولیدی دستگاه‌های چاپ برای اینکه کیفیت محصولاتشان را نشان دهند به طور نمونه فایل‌های عکس را پرینت گرفته و به نمایش می‌گذارند.

مشارکت ایران در ساخت کتابخانه ملی سودان

 سموال خلف الله وزیر فرهنگ جمهوری سودان از بخش‌های مختلف کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران بازدید کرده و در این دیدار قرار شد ایران در آماده‌سازی کتابخانه ملی سودان، به این کشور یاری برساند. 

صلاحی رئیس کتابخانه ملی شد

کتابخانه ملی پس از مدتی که بدون رئیس بود، بالاخره با انتصاب اسحاق صلاحی صاحب رئیس شد. 

میرکیانی همکاری خود با هیئت نظارت بر کتاب های کودک را تکذیب کرد

محمد میرکیانی چند روز پس از اعلام صدور احکام هیئت نظارت بر کتاب‌های کودک و نوجوان از سوی رئیس جمهور مجددا هرگونه همکاری خود با این هیئت را تکذیب کرد و گفت: هیچ هماهنگی برای این موضوع با وی صورت نگرفته است. 

اختصاص هزار میلیارد تومان اعتبار به موسسات قرآنی 

سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اختصاص بیش از 1000 میلیارد تومان اعتبار به فعالیت قرآنی سازمانها در سالجاری خبر داد. 

اعضای جدید هیئت امنای موسسه نمایشگاه های فرهنگی حکم گرفتند

بر اساس احکام صادر شده از سوی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی٬ یحیی طالبیان رییس پژوهشگاه فرهنگ٬ هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، مجید حمیدزاده مدیر کل دفتر توسعه مشارکت‌های فرهنگی وهنری معاونت، علی اسماعیلی مدیرکل حوزه وزارتی، محمد حسنی مشاور راهبردی معاونت امورفرهنگی و محمد مهدی فداکار معاون اداری و مالی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به‌عنوان اعضای جدید هیئت امنای موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران منصوب شدند. 

ابقای حسن حبیبی بر ریاست بنیاد ایران شناسی

رئیس‌ جمهور در نامه‌ای حسن حبیبی را به مدت یکسال دیگر در سمت ریاست بنیاد ایران‌شناسی و هیئت امنای آن بنیاد ابقا کرد.

 مجتبی رحماندوست آماده کاندیداتوری مجلس شد

مجتبی رحماندوست که به تازگی نخستین دفتر شعر خود را با عنوان «گل لبخند» آماده چاپ کرده، از ورود جدی خود به حوزه سیاست خبر داد و با هدف کاندیداتوری در انتخابات مجلس، از سمت خود در بنیاد شهید به عنوان مشاور عالی استعفا کرد. 

حمایت سه نماینده ولی فقیه از توقیف نشریه 9 دی

سه تن از نمایندگان ولی فقیه در استان‌های آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی، اقدام هیئت نظارت بر مطبوعات در خصوص توقیف هفته نامه 9 دی را تحسین کردند. 

توقیف انتشارات نیستان تایید نشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره ایجاد محدودیت از سوی اداره کتاب برای فعالیت انتشارات «نیستان» وابسته به سیدمهدی شجاعی گفت: چنین چیزی وجود ندارد. بنا بر این است که عادلانه به امور نگریسته شود و همه کتاب‌ها در مهلت خودشان بررسی شود و هر چه سرعت بیشتر شود، بهتر است.

بودجه جایزه آذریزدی از زیر سنگ می آید

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه دومین سالگرد درگذشت مهدی آذر یزدی یزد، مشکل کمبود بودجه را علت عدم اهدای جایزه ادبی به نام وی عنوان کرد و وعده داد: امسال بودجه اهدای این جایزه را حتی از زیر سنگ هم شده، فراهم می‌کنیم!

خانه کتاب نفتی شد

احمد خالدی که تا چندی پیش معاون امور بین‌الملل وزیر نفت بود، به عنوان رئیس هیئت امنای موسسه «خانه کتاب» معرفی و جایگزین علی‌ا‌کبر اشعری شد.

انتخاب پایتخت تایلند به عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2013

پایتخت تایلند بعد از نشست مشترک یونسکو و نمایندگان سه نهاد بین‌المللی تصمیم‌گیر درباره انتخاب پایتخت جهانی کتاب در مقر یونسکو در پاریس، به عنوان پایتخت جهانی کتاب در سال 2013 انتخاب شد.

جای خالی ایران در اجلاس «ایفلا»

اتفاق دیگری که در این ماه توجه اهالی فرهنگ به ویژه کتابداران را به خود جلب کرد، منتفی شدن حضور ایران در اجلاس جهانی کتابداری بود. 

دو جایزه ادبی در محاق بی‌پولی

مشکلات مالی جوایز همچنان ادامه دارد و در تازه‌ترین اتفاق موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) پنجمین دوره جشنواره ادبی «یار و یادگار» را در سال جاری به دلیل تخصیص نیافتن بودجه، برگزار نمی‌کند. همچنین در خبری مشابه چهاردهمین دوره جایزه «سلام بچه‌ها» به دلیل مشکلات مالی در سال جاری برگزار نخواهد شد. 

افتخاری دیگر برای فوئنتس

اما بشنوید از اعطای جایزه‌ای دیگر به کارلوس فوئنتس. این نویسده معروف مکزیکی به عنوان برگزیده جایزه بنیاد «کریستوبال گابارون» در سال 2011 انتخاب شد. 

اخلاق نویسندگی منشوری می شود!

در مراسم روز قلم برای نخستین بار بحث تدوین منشور اخلاق نویسندگی مطرح شد که جزئیات آن اعلام نشد ولی از نویسندگان خواسته شد در تدوین آن اداره کتاب وزارت ارشاد را همراهی کنند. 

یک جایزه ویژه برای عبدالله کوثری

پنجمین جایزه «مهتاب میرزایی» با معرفی عبدالله کوثری به عنوان بهترین مترجم ایران در سال 1389 البته به انتخاب خوانندگان «نگاه نو» به کار خود خاتمه داد. 

سنگری پس از 6 دوره از کتاب سال دفاع مقدس رفت

اما بشنوید از تغییر دبیر جایزه «کتاب سال دفاع مقدس» پس از 6 دوره؛ محمدرضا سنگری که در 6 سال اخیر به عنوان دبیر علمی این جایزه فعالیت می‌کرد، از این سمت خداحافظی کرد. 

6 چاپخانه در تهران ورشکست شدند

مشکلات چاپخانه‌ها در فضای کم‌رمق صنعت نشر کشور ادامه دارد و در تازه‌ترین مورد 6 چاپخانه‌دار در تهران به دلیل زیان‌دهی و عدم برگشت سرمایه، سهامشان را واگذار و این حرفه را رها کردند. 

خرامان از دبیری انجمن نویسندگان کودک کناره گیری کرد

اما بشنوید از کناره‌گیری مصطفی خرامان از دبیری انجمن نویسندگان کودک و نوجوان. خرامان که بیش از یک سال این مسئولیت را بر عهده داشت، اخیراًٌ از این سمت کناره‌گیری کرده و جای خود را به محمود برآبادی داد و هیئت مدیره این انجمن نیز در آخرین جلسه‌اش با این تصمیم موافقت کرده است.

 تقویم رسمی دچار تغییر می شود

خبر دیگر اینکه به گفته مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب، پیشنهاد افزوده شدن زادروز یکی از سه چهره فعال در حوزه نسخه‌شناسی و احیای میراث مکتوب (آقابزرگ تهرانی، ابوریحان بیرونی و ایرج افشار) برای افزوده شدن به تقویم رسمی به عنوان «روز میراث مکتوب» به شورای فرهنگ عمومی کشور ارائه شده است.