به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، حسین کاظمپور اردبیلی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک که دو هفته گذشته به دلیل خونریزی مغزی در بیمارستانی در تهران به کما رفته بود، دار فانی را وداع گفت.
وی در فاصله سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ در کابینه محمدعلی رجایی، وزیر بازرگانی بود. از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ در جایگاه معاونت اقتصادی وزیر امور خارجه فعالیت میکرد و از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹ نیز معاونت امور بینالملل وزیر نفت و عضویت هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران را برعهده داشت.
وی در فاصله سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۴ سفیر ایران در ژاپن بود و از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۷ نیز نمایندگی ایران در اوپک را بهعهده داشت. کاظمپور اردبیلی از سال ۱۳۹۲ تاکنون نیز در جایگاه نماینده ایران در اوپک فعالیت میکند.
وزرای نفت و امور خارجه در پیامهای جداگانهای درگذشت کاظمپور را تسلیت گفتند.
در بخشی از پیام بیژن زنگنه وزیر نفت آمده است:« باورم نمیشود که دوست شفیقم، حسین کاظم پوراردبیلی، ناگهان این جهان فانی را به سوی سرنوشت ابدی ترک گفته باشد و من درسوگ او نشسته باشم. اما مرگ، هم واقعیت و هم حقیقتی است که دیر یا زود، گریزی از آن نیست و جز تسلیم چارهای در برابر آن نیست.
قریب ۲۳ سال همکاری نزدیک با حسین کاظمپور، مرا در موقعیتی قرار میدهد که میتوانم شهادت بدهم او، انسانی متدین، فرهیخته، متواضع، بسیار شرافتمند و خدمتگزاری راستین و بیادعا برای ملت ایران، وفادار جمهوری اسلامی و عاشق ایران بود و سربلندی و پیشرفت ایران، دغدغه همیشگیاش بود.
از بارزترین وجوه شخصیتی او، صراحتش در بیان عقایدش بود. او دیپلماتی برجسته بود که بیش از ۳ دهه از منافع ملی ما در اوپک، در سختترین شرایط و به رغم همه ناملایمات، هوشمندانه و جانانه دفاع کرد.»
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز در پیام خود به مناسبت درگذشت کاظمپور آورده است:« درگذشت برادر بزرگوار، دوست صادق و همکار عزیزم، حسین کاظمپور اردبیلی دیپلمات برجسته و کمنظیر کشورمان ضایعه بزرگی برای جامعه دیپلماسی است
این شهید زنده هفت تیر، در تمامی چهار دهه گذشته از وزارت تا سفارت و از معاونت وزیر تا عضویت هیئت عامل اوپک همواره مدافعی تیزهوش و باصلابت برای منافع ملی و مشاوری امین و دقیق و صریح برای مسئولان جمهوری اسلامی ایران بود.
خانواده وزارت امور خارجه در طول سه ماه گذشته دو حسین را از دست داده که هر دو نمونه خدمتگزاری بیپیرایه و صادقانه برای مردم دلاور ایران بودند.»