کد خبر 107336
تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۳

احمدی نژاد فقدان راهبرد مشخص و روشن از سوی سازمان ملل برای رسیدگی به مسایل افغانستان را مهمترین مشکل این سازمان در حل و فصل امور افغانستان عنوان کرد و گفت: سازمان ملل در دوره ای کاملا از نظامیان ناتو تبعیت کرد و مشخص نکرد که آیا به دنبال آن است که مشکلات نظامیان ناتو و اشغالگران را مرتفع کند یا اینکه به دنبال برقراری صلح و اعاده حقوق اساسی ملت افغانستان و پاکستان است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، رییس جمهور با اشاره به حضور بیگانگان در منطقه گفت: در 10 سال گذشته حجم صدور تروریسم در منطقه چندین برابر شده و به گفته رییس جمهور پاکستان فقط در این کشور 40 هزار نیروی انتحاری تربیت شده است.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان در دیدار "یان کو بیش" نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور افغانستان با اشاره به اینکه مساله افغانستان مساله ای مهم و پیچیده است، اظهار داشت: تعداد زیادی از مردم افغانستان روزانه از سوی اشغالگران کشته شده و حقوق اساسی آنان به عنوان یک ملت مستقل و ثبت شده در سازمان ملل نقض گردیده و شاهد آن هستیم که دامنه مشکلات آن از جمله تروریسم و ترانزیت مواد مخدر به کشورهای منطقه نیز سرایت کرده که این فرصت های پیشرفت را برای ملت های منطقه محدود می کند.

رییس جمهور با بیان اینکه کشتار مردم و تحقیر هویت و شخصیت آنها لطمه های عاطفی شدیدی به ملت افغانستان و سایر ملت های منطقه وارد می کند، افزود: امروز ناامنی های افغانستان به پاکستان نیز سرایت کرده و امید مردم به آینده را تحت تاثیر قرار داده است و مجموع این شرایط باعث پیچیده و سخت تر شدن روند توسعه و تحولات شده است.

احمدی نژاد فقدان راهبرد مشخص و روشن از سوی سازمان ملل برای رسیدگی به مسایل افغانستان را مهمترین مشکل این سازمان در حل و فصل امور افغانستان عنوان کرد و گفت: سازمان ملل در دوره ای کاملا از نظامیان ناتو تبعیت کرد و مشخص نکرد که آیا به دنبال آن است که مشکلات نظامیان ناتو و اشغالگران را مرتفع کند یا اینکه به دنبال برقراری صلح و اعاده حقوق اساسی ملت افغانستان و پاکستان است.

رییس جمهور با بیان اینکه نیازی به یادآوری نیست که مسئولیت اصلی سازمان ملل استیفای حقوق اساسی ملت هاست، ادامه داد: هر راهبردی که سازمان ملل در افغانستان اتخاذ کند سیاست ها و اقدامات خاص خود را می طلبد.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه قصد ندارد به تشریح تفاوت های این سه راهبرد بپردازد، تصریح کرد: البته ذکر دو نکته را لازم می دانم؛ اول اینکه حداقل حقوق ملت های افغانستان و پاکستان تخلیه منطقه از نیروهای نظامی ناتو است، نه به معنای اینکه نیروهای نظامی بیگانه از خیابان ها به پادگان ها بروند چرا که در این صورت مشکل همچنان ادامه خواهد داشت.

رییس جمهور کشورمان اضافه کرد: امروز افغانستان به شدت تحت فشار است تا توافق نامه امنیتی با آمریکا را امضاء کند اما همه آگاه هستیم که امضای یک توافقنامه تحت فشار به لحاظ حقوقی فاقد مشروعیت است و کشوری که اشغال نظامی شده و رسما اعلام می کند که امکان اعمال حاکمیت ملی بر سرزمین خود را ندارد یقینا نمی تواند با فراق بال و آزادی عمل درباره توافق نامه امنیتی با کشور اشغالگر تصمیم بگیرد.

وی با بیان اینکه اگر ایران بخواهد از دیدگاه سیاسی به تحولات افغانستان نگاه کند، ادامه حضور نظامیان ناتو در افغانستان به نفع می باشد، خاطر نشان کرد : البته ایران یقینا از زاویه نگاه انسانی، تحولات کشور دوست و برادر خود را دنبال می کند و در غیر این صورت از زاویه سیاسی وقتی نیروها و توان دشمنان ما در منطقه گرفتار شده و وارد باتلاقی شده اند که نمی توانند از آن خارج شوند به نفع ماست.

رییس جمهور افزود: نیروهای نظامی بیگانه در افغانستان حتی اگر به پادگان ها هم بروند ضرر خواهند کرد چرا که وقتی آنها در جایی مستقر باشند یک هدف خوب محسوب می شوند؛ اما ایران این نگاه را قبول ندارد و از زاویه نگاه انسانی، افغانستان را عضوی از سازمان ملل می داند که صاحب تمدن و فرهنگ کهن و غنی بوده و می تواند به خوبی خود را اداره کند ؛ حداقل حقوق این ملت خروج نیروهای بیگانه بدون هیچ گونه پیش شرط و تعهدی برای ملت مظلوم افغانستان است.

احمدی نژاد با اشاره به شکست امپراتوری بریتانیا و دولت اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان که هر یک به نوبه خود در آن زمان قوی تر از آمریکای امروز بودند، گفت: یقیناً اشغالگران امروز افغانستان نیز سرنوشتی بهتر از اشغالگران قبلی نخواهند داشت و بهترین راه حل مشکلات افغانستان، خروج محترمانه اشغالگران از این کشور ، سپردن امور به دولت افغانستان و کمک همگانی به دولت منتخب این کشور برای اداره امور خودش است، اگر چه ممکن است در مقطع کوتاهی دولت افغانستان با مشکلاتی مواجه شود اما یقیناً با کمک دیگر کشورها خواهد توانست بر مشکلات غلبه کند .

رییس جمهور دومین نکته قابل توجه درباره افغانستان را کمک به بازسازی این کشور پس از واگذاری امور به دولت افغانستان عنوان کرد و افزود: در 10 سال گذشته حجم ترانزیت مواد مخدر و صدور تروریسم در منطقه چندین برابر شده است و به گفته رییس جمهور پاکستان فقط در این کشور 40 هزار نیروی انتحاری تربیت شده که خطر بزرگی برای کل جهان محسوب می شود و همه اینها در حالی است که پیش از اشغال افغانستان این مشکلات بسیار بسیار کمتر بود.

احمدی نژاد با بیان اینکه همه می دانیم که آمریکایی ها از حضور در افغانستان اهدافی چون کنترل چین، روسیه، ایران و هند را هم دنبال می کنند، اظهار داشت: در این بین وظیفه سازمان ملل دفاع از حقوق ملت افغانستان است و اگر به دنبال صلح واقعی در این کشور هستید باید از حقوق اساسی این ملت دفاع کنید. اگر حقوق اساسی ملت افغانستان رعایت شود، صلح در این کشور برقرار خواهد شد .

رییس جمهور تداوم وضعیت فعلی را بیشتر به زیان خود غربی ها بیان نمود و تصریح کرد: با ادامه روند فعلی مدیریت غربی ها بر جهان سریعتر به پایان می رسد.

احمدی نژاد در ادامه به کشتار اخیر تعدادی از زنان و کودکان افغانی از سوی یکی از نظامیان آمریکایی و فراری دادن او اشاره کرد و افزود: کشتار زنان و کودکان و فراری دادن قاتل آنها مردم افغانستان و ملتهای آزاده جهان را ناراحت می کند و ارائه این توجیه که این فرد مشکل روانی داشته است، عصبانیت مردم را تشدید می کند.

رییس جمهورگفت: به چه مجوزی یک نفر روانی را به افغانستان می برند و او را با اسلحه بر یک ملت مظلوم مسلط می کنند؟ آیا خودشان اجازه می دهند که یک فرد روانی با اسلحه بر مردم آمریکا مسلط شود؟

احمدی نژاد افزود: اگر سازمان ملل واقعاً قصد برخورد از موضع عدالت را دارد باید در این قضیه، آمریکایی ها را مواخذه کرده و از آنها بپرسد که به چه مجوزی وقتی اصل حضورشان در کشوری غیر قانونی است یک فرد روانی را نیز به آن کشور برده و اسلحه به دست او می دهند؟

رییس جمهور کشورمان با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر آمریکا و اروپا بر امور بین المللی تسلط داشته و هر چه را خود تشخیص بدهند حق به حساب می آورند، اظهار داشت: اگر در کشورهای ما دادگاهی حکم اشتباه صادر کند، غوغای غربی ها در رسای حقوق بشر، گوش فلک را کر می کند و این در حالی است که آمریکایی ها از روزی که به افغانستان آمده اند بیش از 140 هزار نفر را کشته اند؛ آیا حق این نیست که دادگاه عادلی آمریکایی ها را به این دلیل محاکمه و مجازات کند؟

احمدی نژاد در ادامه با بیان اینکه امروز مردم افغانستان و منطقه به سازمان های بین المللی بی اعتماد شده اند ، تصریح کرد: مردم و ملت های منطقه تا به امروز از سازمان های بین المللی فقط توجیه اقدامات و جنایات غربی ها را مشاهده کردند و امروز ماموریت فوری سازمان ملل بازسازی اعتماد عمومی و مردمی نسبت به وظایف و جایگاه این سازمانها است.

رییس جمهور کشورمان خطاب به نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور افغانستان خاطر نشان کرد: این سخنان راهکارهایی صادقانه برای حل مشکلات است؛ ممکن است برخی ها با سیاست های غلط همراهی کنند اما این مشکل را حل نمی کند و نیت ایران این است که مشکلات منطقه به صورت ریشه ای حل شده و امنیت فراگیر و دائم مستقر شود تا همه از آن سود ببرند.

احمدی نژاد گفت: ایران همواره به دولت و ملت افغانستان کمک کرده و امروز نیز اگر چه انتظار نداریم شما صد در صد مشکلات این کشور را مرتفع کنید اما علاقمندیم در این مسیر حرکت کنید و یقین بدانید هر گامی که برای حل اساسی مشکلات افغانستان بردارید از یاری و پشتیبانی ایران برخوردار خواهد بود.

"یان کو بیش" نماینده سازمان ملل در امور افغانستان نیز در این دیدار با بیان اینکه وی برای اولین بار مامور به اجرای برنامه مشخص برای برقراری آشتی در افغانستان شده است، اظهار داشت: پس از گذشت 10 سال از آغاز ماموریت دوره اخیر سازمان ملل در افغانستان این اولین بار است که برنامه و راهبردی مشخص از سوی این سازمان برای نقش آفرینی در افغانستان ارائه شده است و از من خواسته شده تا با مردم، دولت و نیروهای سیاسی افغانستان، همکاری و مذاکره کنم و امروز به دیدار شما آمده ام تا یاری و کمک شما را برای ایفای این ماموریت درخواست نمایم.