فیلم سینمایی "كد منبع" (source code) که یکبار زمان پخش آن از روز پنجم تا سیزدهم فروردین به تعویق افتاد، احتمالا در واکنش به برخی اعتراضها، از فهرست پخش شبکه سه خارج می شود.
به گزارش مشرق ، سال گذشته بعد از اعتراض چهره های دانشگاهی و حوزوی، فیلم نبرد تایتان ها از فهرست پخش خارج شد اما امسال پیش از هر گونه اعتراض رسمی، پخش فیلم مساله دار "منبع رمز" به روز سیزدهم که تلویزیون از مخاطب کمتری برخوردار است، منتقل شده و احتمال پخش نشدن آن نيز وجود دارد.
بر اساس اطلاع خبرنگار رجانیوز، برخی از چهره های فرهنگی و رسانه ای در حال تنظیم بیانیه ای هستند كه در اين بيانيه از رئيس سازمان صداوسیما خواسته شده است ضمن جلوگیری از پخش این فیلم، نظارت دقیق تری نسبت به ساده اندیشی یا غرض ورزی کارشناسان تامین برنامه خارجی برخي شبکههاي سیما داشته باشد تا این معضل، یکبار برای همیشه سامان پیدا کند.
اگرچه صداوسیما در خبری که پیش از آغاز سال جدید منتشر کرد، ساعت 20 روز شنبه 5 فروردین را بهعنوان زمان پخش این فیلم اعلام کرد اما در فهرست جدیدی که پس از شروع سال جدید منتشر شد، فیلم "شائولین" در جدول پخش جایگزین فيلم "كد منبع" شد.
***
فیلم سینمایی تخیلی "سورس کد" محصول 2011 هاليوود است و بر مبنای باور به ذهنی بودن واقعیت بیرونی و نگاهی شرک آلود به مرگ و دنیای پس از مرگ، گذر ذهنی و واقعی از مانع مرگ را ممکن نشان می دهد.
در این فیلم، تکنولوژی "کد منبع" برمبنای برخی فرضیات مکانیک کوانتوم، جهان های موازی با جهان واقعی را واقعی می انگارد و از طریق ترکیب مدارهای الکترومغناطیس مغز با آخرین حافظه های بهجا مانده در آن، تمدید زندگی کنونی پس از مرگ با هویتی جداگانه را ممکن می نمایاند و مرگ را به سخره میگیرد.
در این فیلم، "کالتر استیونس" سربازی است در حالت کما که ذهنش به کالبد مجازی مردی به نام "شان فنترس"، از قربانیان انفجار تروریستی در یک قطار، انتقال داده می شود تا با شناسایی فرد تروریست، مانع از ادامه عملیات خرابکارانه بعدی در شهر شیکاگو بشود. رفت و آمد کالتر بین مجاز و واقعیت در 7 نوبت با حضور در 8 دقیقه پایانی پیش از مرگ افراد صورت میگیرد.
پس از شناسایی تروریست و اتمام عملیات، کالتر از افسری که تا به حال مراحل عملیات او را کنترل می کرده، درخواست می کند كه برای آخرین بار او را به قطار بفرستد تا بتواند جان مسافران را نجات دهد و سپس با قطع جریان برق، حیات نباتی او را خاتمه بخشد. افسر برخلاف دستور مافوق خود، به توصیه کالتر عمل می کند.
به این ترتیب، کالتر در حالی که در جهان قبلی مرده است، وارد یک جهان موازی می شود و همراه با دختر مورد علاقه اش در قطار، زندگی جدیدی را در شیکاگو شروع می کند؛ او از همین جهان موازی یک پیامک به افسر کنترل کننده می فرستد که در جهان واقعی به دستش می رسد و به ترتیبی که فیلم نشان می دهد، حتی کالتر در جهان واقعی نیز زنده باقی می ماند.
اگرچه این فیلم به لحاظ سیاسی برخلاف عمده فیلمهای هالیوود، عامل عملیات تروریستی را نه یک فرد مسلمان، بلکه یک شهروند معمولی امريكایی نشان می دهد اما برمبنای ایده "ذهنی دانستن واقعیت" که قبلا در فیلمهایی مانند ماتریکس و اینسپشن نیز به تصویر کشیده شده بود، باورهای دینی مانند مرگ و دنیای پس از مرگ را به سخره گرفته و به تکنولوژی این قدرت را می دهد که بتواند به انسان حیات دوباره ببخشد.
کد خبر 107422
تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۲:۵۴