به گزارش مشرق، «حجتالاسلام علیاکبر سبزیان» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
قدس، قبله نخستین مسلمانان جهان، سرزمین اصلی و موطن هزاران آواره مسلمان فلسطینی است که استکبار جهانی توسط صهیونیسم جنایتکار، از سال ۱۹۴۸ آن سرزمین را از دست ساکنانش خارج ساخت و تحت سلطه نیروهای اشغالگر قدس قرار داد. این توطئه از همان اولین سالهای اجرا، با مقاومت مردم مسلمان فلسطین و اعتراض مسلمانان و انسانهای آزاده و بیدار دل جهان مواجه شد.
پس از پیروزی انقلاب، امام خمینی (ره) در اولین فرصت روزی را برای به نمایش گذاردن حساسیت جهانی نسبت به سرنوشت قدس و نجات آن از چنگال صهیونیستهای جنایتکار، به عنوان «روز قدس» تعیین و پیامی به همین مناسبت صادر نمود.
بیشتر بخوانید:
بیانیه مجلس خبرگان رهبری به مناسبت روز «قدس»
امام در این پیام که روز ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ در سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان سال ۱۳۹۹ هجری قمری خطاب به مسلمانان جهان صادر شد، چنین فرمود: «من در طی سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است و به ویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی، پیاپی خانه و کاشانه ایشان را بمباران میکند. من از عموم مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی میخواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند و جمیع مسلمانان جهان را دعوت میکنم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و میتواند تعیینکننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان «روز قدس» انتخاب و طی مراسمی همبستگی بینالمللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر خواستارم» و بدین سان پیام امام راحل، نور امید به دل مظلومان فلسطینی تاباند و میلیونها انسان آواره و مبارز را برای مقابله عملی با توطئههای رژیم اشغالگر قدس و امریکای جهانخوار مصممتر و استوارتر کرد. دوراندیشی امام خمینی (ره) در آن دوران حساس موجب شد که نه تنها ریشه درخت مقاومت در برابر صهیونیستها و حامیان غربیشان خشک نشود بلکه محمل جدیدی برای اتحاد مسلمانان جهان با محوریت آزادسازی قدس ایجاد شد.
امام خمینی (ره) با طرح روز قدس به طور عملی نشان داد که مشکلات مسلمانان مانند دانههای زنجیر به هم پیوستهاند و آنان نباید اجازه دهند که دشمنان امت اسلامی با اتکا بر تفاوتهای مذهبی و نژادی در جهان اسلام تفرقهاندازی کنند و توطئههای سوء خود را پیش ببرند.
آنچه در این نوشتار بدان اشاره میشود مروری بر دیدگاههای معیار و معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام روح الله (ره) در خصوص مسئله فلسطین است که با توجه به آن به اهمیت و چرایی حمایت از فلسطین و روزقدس پی خواهیم برد، ضمن آنکه این نکات چراغ راه جمهوری اسلامی در خصوص مسئله فلسطین است.
روز قدس، روز اسلام
«روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روز حکومت اسلامی است. روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها بیرق آن برافراشته شود. روزی است که باید به ابرقدرتها فهماند که دیگر آنها نمیتوانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند. من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم میدانم و روزی است که باید ما تمام قوای خودمان را مجهز کنیم و مسلمین از آن انزوایی که آنها را کشانده بودند خارج شوند و با تمام قدرت و قوّت در مقابل اجانب بایستند.» (صحیفه امام، ج۹، ص: ۲۷۸)
روز هشدار به ابرقدرتها
روز قدس، روزی است که باید به این روشنفکرانی که در زیر پرده با امریکا و عمال امریکا روابط دارند هشدار داد؛ هشدار به اینکه اگر از فضولی دست برندارید، سرکوب خواهید شد!... روز قدس روزی است که باید به همه ابرقدرتها هشدار داد که باید دست خود را از روی مستضعفین بردارید و سر جای خود بنشینید... روز قدس روز اسلام است. روز قدس روزی است که اسلام را باید احیا کرد و احیا بکنیم و قوانین اسلام در ممالک اسلامی اجرا بشود. روز قدس روزی است که باید به همه ابرقدرتها هشدار بدهیم که اسلام دیگر تحت سیطره شما، به واسطه عمال خبیث شما، واقع نخواهد شد. روز قدس، روز حیات اسلام است. «روز قدس» یک روز جهانی است. روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است؛ روز مقابله ملتهایی است که در زیر فشار ظلم امریکا و غیر امریکا بودند، در مقابل ابرقدرتهاست. روزی است که باید مستضعفین مجهز بشوند در مقابل مستکبرین و دماغ مستکبرین را به خاک بمالند. روزی است که بین منافقین و متعهدین امتیاز خواهد شد. متعهدین این روز را روز قدس میدانند و عمل میکنند به آنچه باید بکنند و منافقین- آنهایی که با ابرقدرتها در زیر پرده آشنایی دارند و با اسرائیل دوستی- در این روز بیتفاوت هستند یا ملتها را نمیگذارند که تظاهر کنند. روز قدس روزی است که باید سرنوشت ملتهای مستضعف معلوم شود، باید ملتهای مستضعف اعلام وجود بکنند در مقابل مستکبرین.
مقدمهای برای حزب مستضعفین
روز قدس یک روز اسلامی است و یک بسیج عمومی اسلامی بود و من امیدوارم که این امر مقدمه باشد از برای یک «حزب مستضعفین» در تمام دنیا.
دفاع از نوامیس مسلمین
«دفاع از نوامیس مسلمین و دفاع از بلاد مسلمین و دفاع از همه حیثیات مسلمین امری است لازم و ما باید خودمان را برای مقاصد الهی و دفاع از مسلمین مهیا کنیم و خصوصاً در این شرایطی که فرزندان واقعی فلسطین اسلامی و لبنان- یعنی، حزباللَّه- و مسلمانان انقلابی سرزمین غصب شده و لبنان با نثار خون و جان خود فریاد «یا للمسلمین» سر میدهند، با تمام قدرت معنوی و مادی، در مقابل اسرائیل و متجاوزین بایستیم و در مقابل آن همه سفاکیها و ددمنشیها مقاومت و پایمردی کنیم و به یاری آنان بشتابیم» (صحیفه امام، ج۲۰، ص: ۴۸۶).
کلام پایانی
در اندیشه سیاسی امام خمینی رهایی اولین قبلهگاه مسلمین و پایان یافتن مظلومیت مردم فلسطین از اصولیترین مسائل جهان اسلام است و ایشان از همان ابتدای شکلگیری صهیونیسم بر این نکته حساس انگشت گذاشته و کشورهای اسلامی را به اتحاد و همکاری در خصوص این مسئله مهم واداشته است. امروزبا گسترش انتفاضه و رسیدن آن به اوج خود و بیتوجهی کشورهای اسلامی از یک طرف و ظلم و ستم اسرائیل و حمایت امریکا بیش از گذشته، ضرورت توجه به اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی را روشن میکند.