به گزارش مشرق، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه) اقدام اخیر ایالات متحده در خصوص تحریم همکاریهای بینالمللی هستهای با جمهوری اسلامی ایران را نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ و منشور سازمان ملل متحد خواند و آن را قویا محکوم کرد.
موسوی تصریح کرد: این اقدام حقوق ذاتی جمهوری اسلامی ایران را نادیده میگیرد و نظم عمومی بینالمللی را مختل میسازد.
بیشتر بخوانید:
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از نزدیک آثار فنی و سیاسی این اقدام را رصد کرده و در صورتی که منجر به تاثیرات منفی بر حقوق هستهای ایران طبق اسناد بینالمللی و مفاد برجام شود، نسبت به اتخاذ گامهای عملی و حقوقی لازم اقدام خواهد کرد.
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه هفتم خرداد ضمن اعلام این خبر که ظرف ۶۰ روز، معافیتهای همکاری صلح آمیز هستهای با ایران به پایان میرسند، از تحریم ۲ دانشمند مرتبط با برنامه هستهای ایران خبر داد.
وی در اکانت توئیتری خود نوشت: «امروز، من به معافیتهای تحریمی مربوط به پروژههای برجامی در ایران پایان میدهم که ظرف ۶۰ روز اجرایی میشوند. با تشدید [فعالیتهای] هستهای ایران مشخص است که این همکاریها باید پایان یابند. تلاشهای بیشتر برای زیادهخواهی هستهای تنها منجر به فشار بیشتر بر رژیم میشوند.من همچنین دو هدایتکننده برنامه غنیسازی هستهای ایران را تحریم میکنم - مجید آقایی و امجد سازگار. دانشمندان ایران باید انتخاب کنند: یا خارج از محدوده اشاعهای به صورت صلحآمیز کار کنند و یا خطر تحریم را بپذیرند.»
به گزارش فارس، سازمان انرژی اتمی همچنین در این خصوص بیانیهای صادر کرد.
این سازمان همچنین در رشته توئیتی اعلام کرد که خبرهای خوش هستهای در راه است.
چین و روسیه نیز نسبت به این اقدام واکنش نشان دادند.سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه اعلام کرد این کشور علیرغم اقدامات آمریکا آماده همکاری با سایر طرفها جهت حفظ توافق هستهای برجام است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز تصمیم «نابخردانه» آمریکا برای خودداری از تمدید معافیتهای تحریمی مربوط به همکاریهای صلحآمیز هستهای با ایران را محکوم کرد.
به گزارش فارس، سخنگویان وزرای خارجه سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز (شنبه) در بیانیهای مشترک در واکنش به این اقدام آمریکا اعلام کردند: «ما عمیقاً از تصمیم آمریکا برای خاتمه دادن به معافیتهای تحریمی ناظر بر پروژههای هستهای مرتبط با برجام در ایران از جمله پروژه نوسازی [رآکتور] اراک متأسفیم. این پروژهها که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل هستند، در خدمت منافع عدم اشاعه هستند و به جامعه بینالمللی تضمینها در خصوص ماهیت صرفا صلحآمیز و ایمن فعالیتهای هستهای ایران را اراده میدهد».