سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
کیهان
لالایی منافق فراری برای سران فتنه سبز
عضو فراری گروهک ملی مذهبی میگوید اصلاحطلبان و سران جنبش سبز باید از سال 96 با روحانی مرزبندی میکردند و اشتباه کردند که چنین مرزبندیای نکردند.
تقی رحمانی از فعالان فتنه سبز در سایت گروهک ملی مذهبی مینویسد: سبزیان (جنبش سبز) طیف گستردهای را شامل شدند. روایت مهندس سحابی این بود که این گستردگی بدون رهبری واحد مشکلات خود را دارد و انجام کارهای گریز از مرکز را زیاد میکند که رهبران آن توان جمع کردن آن را ندارند.
بخش اصلی رهبری و تصمیمگیرنده جنبش، مخلوطی از اصلاحطلبان خستهشده و برخی از نزدیکان مهندس موسوی و کروبی بود که اینان دوستی و رابطه و سابقه قدیمی با اصلاحطلبان داشتند و دارند. اصلاحطلبان از 1392 دیگر ساز نرمالسازی با نظام را کوک کردند. این ساز را برخی از مشاوران میرحسین و کروبی خوش نیامد اما این ناخوشی باعث ایجاد تفاوت راهبردی میان خاتمی از یک سو با موسوی و کروبی نشد.
کروبی با روحیه هجومی به خصوص بعد از سال 1396 نامههای موثری نوشت اما اصلاحطلبان مشارکتی، پایگاه کروبی را در داخل جریانشان تخریب کرده بودند. در این سال به مواضع موسوی نیاز بود که موج و خطی جدا میان سبز و جریان اصلاحطلبی کشیده شود که این عمل انجام نگرفت، شعار اصلاح ساختاری در هوا رها شد.
انتظار این بود که سران جنبش سبز با آنچه اصلاحطلبی نرمالسازی با نظام خوانده میشد فاصله گذاشته میشد. این فاصله هم باید در سال 1396 قطعی میشد، که نشد. با توجه به این که حصریان در انتخابات 94 شرکت کرده بودند. با همین رای دادن میتوانستند مدام فراکسیون امید را به کار فرا بخوانند که این کار را نکردند. بعد از آبان 1396 دو جریان با توجه به شرایط خود تلاش کردند که موج اجتماعی جدیدی را سامان دهند که به نفع فضای مدنی نبود.
در این شرایط اعلام آنچه که از سوی رهبران جنبش سبز به نام اصلاح ساختاری میتوانست نام گیرد جریانساز میشد. کروبی شروع کرد، رهنورد چند موضع گرفت اما موسوی آن را کامل نکرد. بعدها در سایه این سکوت رسانههای جریانات سبزی طوری رفتار کردند که به دوستان اصلاحطلب داخل حکومتشان نقد مصداقی وارد نشود. در نتیجه مرزبندی اثباتی که انجام نشد، بلکه نوعی درهمرفتگی میان این دو در بیرون نمایش داده میشود که واقعی هم نیست. اما آنچه انتظار از محصوران بود عملی نشده است. این استدلال که بیرون نیستیم تا موضع بگیریم هم چندان کارا نیست، پس مشاوران چه کاره هستند مشاوران میتوانند این خلأ را پر کنند.
اما من هم به عنوان یکی از کسانی که تلاش کرد که محصورین موضع بزنگاهی بگیرند اما موفق نشد و به عنوان یکی از هزاران که برای جنبش سبز بس هزینه دادهام بدون منت. باید از این بزرگان این گله را بگذارم که مبارزه در ایران هنوز یکطرفه است وقتی که افراد موقعیت رهبری قرار میگیرید باید به نظر کسانی که جان و مال دادهاند هم توجه کنید تا تعامل صورت بگیرد.
این منافق پناهنده در پاریس توضیح نمیدهد که اگر او و همانندهایش باور به مبارزه دارند و نه فریب و سپر بلا کردن دیگران، چرا خود در ایران نماندند تا مثلا مبارزه کنند و فرار را بر قرار ترجیح دادند.
درباره سران فتنه نیز گفتنی است که آنها تا زمانی که میتوانستند مرتکب خیانتهای پیاپی شدند اما زمانی که دستشان برای مردم رو شد، از سوی افکار عمومی منزوی شدند. به ویژه این که ردپای مشاوران و فرستادگان برخی از سران فتنه در دادن گرای تحریمهای اقتصادی شدید به دولتهای اوباما و ترامپ دیده میشود.
دولتمردان هنوز هم از پشت شیشه خودرو نظرسنجی میکنند
اظهارات معاون اول رئیسجمهور مبنی بر این که رضایت مردم از دولت بیشتر شده، با اظهارشگفتی و نقد کاربران در فضای مجازی مواجه شد.
به گزارش روزنامه جوان، برخی از این کاربران به کنایه گفتهاند احتمالاً دولتمردان همچنان از پشت شیشه خودرو نظرسنجی میکنند که مدعیاند رضایت مردم از آنها بیشتر شده است.
برخی از این واکنشهای در فضای مجازی را میخوانید: جهانگیری گفته نظرسنجیها نشان میدهد میزان رضایت مردم نسبت به عملکرد دولت بالا رفته و عدم رضایتمندی آنها نسبت به اسفند سال 98 کاهش یافته است. من ماندم یعنی جهانگیری چطوری نظرسنجی کرده، از پشت شیشه در حال گذر؟
از یک سو از سختتر شدن زندگی مردم سخن میگوید و از سوی دیگر از بالا رفتن میزان رضایتمندی مردم نسبت به عملکرد دولت خبر میدهد؛ هرچند از دولتی که رئیسش از روی چهره مردم نظرسنجی میکند و معاون اولش اذعان میدارد که دولتی بهتر از آنها پیدا نمیشود، نباید زیاد انتظار داشت اما به نظر میرسد جناب جهانگیری همچنان قصد دارند از طریق حرف درمانی و احیاناً با توسل به رضایتمندی نسبی مردم از نحوه عملکرد مجموعه نظام در مقابله با کرونا برای خودشان دستاوردسازی کنند!
جهانگیری: «میزان رضایت مردم از عملکرد دولت بالا رفته است!» احتمالاً روحانی و جهانگیری را این ماسکهای طرحدار که مردم به خاطر کرونا میزنند گول زده که خیال کردند رضایت مردم از دولت بالا رفته والا دلار 18 هزار تومانی و گوشت کیلویی 100 هزار تومانی کمترین حالتش ]...[ است!»
آقای جهانگیری گفته است: «زندگی مردم سخت شده است!» طبیعتاً مقصر ما مردمیم که زندگیمان را سخت کردیم و الان هم شرمنده دولت و شخص رئیسجمهور و معاون اولیم که زندگی ایدهآلی برای ما ساختند اما ما زندگی سخت دوست داشتیم! پرزیدنت روحانی هم فرمودهاند: «شایسته نیست که مردم در این شرایط دچار معضل مسکن و افزایش قیمت آن باشند.» بدین وسیله ما جمعی از مستأجران و خانهبهدوشان، به خاطر وضعیت کنونی مسکن از جناب رئیسجمهور با تدبیر و خوش قول و کاربلدمان، صمیمانه پوزش میطلبیم. برجام چرا؟! تقصیر ماست که دچار معضلیم!
اگر آقای جهانگیری با مردم ارتباط داشت و گهگداری هم به جای خط ویژه بین مردم میآمد و حرف دلشان را میشنید، میفهمید که چقدر مردم از دولت رضایت دارند و آن وقت از این نظرسنجیهای ساختگی و فضایی حرف نمیزد. حاصل مدیریت از پشت میز و در اتاقهای در بسته و در حلقه یاران تملقگو همین است.
پارسال آقای رئیسجمهور از نظرسنجی روزانه و «از داخل ماشین» خبر داده بود! اینکه توی خیابون وقتی با ماشین داره رد میشه «از طریق چهرههای مردم، اینکه چند نفر لبخند برلب دارند، چند نفر عصبانیاند، چند نفر قیافهشان گرفته است» نظرسنجی میکنه! شما بگو جناب جهانگیری! شما چطور نظرسنجی کردی؟!
محتکران مسکن باید نقرهداغ شوند نه جریمه جزئی
قانون مالیات بر خانههای خالی، جریمهای حداقلی برای محتکران مسکن در نظر گرفته و باید تقویت شود.
به گزارش «الف»، در تیرماه سال 1394 پس از مدتها کش و قوس، بالاخره قانون مالیات بر خانههای خالی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. قرار بود این قانون از سال 1395 اجرا شود که البته نشده و قرار است در تابستان اجرایی شود.
سوال مهم این است که آیا قانون فوقالذکر میتواند اهداف سیاست مالیاتی مربوطه را برآورده کند؟ اگر مقصود این بوده که درآمدی- هرچند ناچیز- برای دولت ایجاد شود که بار بسیار کوچکی را از دوش کسری بودجه بردارد؛ میتوان گفت بله، تا حدودی موثر است.
اما اگر منظور آن بوده که محرک عرضه باشد به نحوی که محتکرین خانههای خالی را ناچار به عرضه این نیاز اولیه هموطنان نماید تا در نتیجه افزایش عرضه، شاهد کاهش قیمت مسکن باشیم؛ باید به ضرس قاطع گفت که خیر، طبق توضیحات محمود علیزاده- معاون حقوق سازمان امور مالیاتی کشور- در گفتوگو با شبکه خبر، این مالیات به خانههای با متراژ 150 متر به بالا تعلق میگیرد. البته خانههای خالی در سال اول معاف از مالیات هستند و در سال دوم معادل 50 درصد مالیات ارزش اجاری ملک، مالیات وصول خواهد شد.
لذا اولا کل خانههای خالی زیر 150 متر از شمول این مالیات معاف هستند. پرواضح است که این معافیت منجر به افزایش تقاضای خانههای زیر 150 متر و در نتیجه افزایش قیمت آن خواهد شد.
ثانیا نرخ مالیات بر همان اندک خانههای خالی بالای 150 متر هم، به هیچ وجه موثر و کارا نیست.
فرض کنید که یک شخص دلال، آپارتمانی 150 متری به قیمت 2 میلیارد تومان خریداری میکند با این انگیزه که آن را کلیدنخورده رها کرده و پس از یک سال با 50 درصد سود، یعنی به قیمت 3 میلیارد تومان به فروش برساند (روشن است که این مثال، هم از لحاظ نیت خریدار و هم از لحاظ درصد سود انتظاری نه تنها با واقعیتهای فعلی بازار مسکن تطابق دارد، بلکه حتی دست پائین هم فرض شده است). حال ببینیم این فرد که حداقل یک میلیارد تومان سود طی یک سال آتی برای خود پیشبینی نموده، اگر فرضا توسط سامانه وزارت مسکن به عنوان مالک منزل خالی شناسایی شود باید چقدر مالیات بپردازد؟
یک دلال به خوبی میداند که اگر خانه بالای 150 متر بخرد و اگر آن را پیش از یک سال خالی نگه دارد و اگر وزارت مسکن موفق به شناسایی او شود و اگر مشمول هیچکدام از تبصرههای معافیت متنوع قانونی هم نگردد، در بدترین وضعیت ممکن 7 میلیون و 200 هزار تومان مالیات خواهد پرداخت (ماهی 600 هزار تومان) و در ازای این احتکار هم لااقل یک میلیارد تومان پاداش صبوری و عدم عرضه در انتظار اوست!
چنانچه به دنبال وضع مالیات موثر و کارا باشیم، اعمال 20 درصد مالیات بر ارزش روز منازل خالی (بدون شرط متراژ)، میتواند حدود 3 میلیون مسکن خالی را با سرعت به بازار عرضه کند و بدون آنکه حتی یک متر واحد مسکونی جدید احداث گردد، بازار مسکن را در مسیر تعادل قرار دهد.
گرانی با اقدام عملی مهار میشود نه دستوردرمانی
دستورهای تلفنی رئیسجمهور درباره برخورد با گرانیها، با اعتراض نشریات حامی و منتقد دولت روبرو شده است.
روزنامه جوان در این باره نوشت: رئیسجمهوری که روزگاری مدعی بهبود فضای کسب و کار و ایجاد رقابت در اقتصاد برای بهتر شدن وضعیت تولید و بازار بود، این روزها بعد از آنکه نتیجه رشد اقتصادی، هیچ شد و 2 هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی به همراه بدهی فراوان روی دست اقتصاد گذاشته شد، برای کنترل رشد قیمت در بازارها به ارائه مجموعهای از دستورات تلفنی خطاب به اعضای کابینه روی آورده است. آیا این دستورات، همان تدبیری بود که در آغاز از آن سخن گفته میشد!
روزگاری بسیاری از اساتید اقتصاد و کارشناسان دلسوز به دولت کنونی توصیه کردند که همه تخم مرغهایش را در سبد برجام نگذارد و موازی با پیگیری مذاکرات هستهای، برنامه جامعی برای اصلاحات ساختاری اقتصاد ایران و افزایش بهرهوری بخشهای مختلف اقتصاد تهیه و دنبال کند.
متاسفانه همانطور که سنگ بزرگ علامت نزدن است، دولت تصور میکرد از طریق مذاکرات هستهای تحریمها برطرف میشود و بعد از آن صدها میلیارد دلار سرمایه خارجی راهی ایران میشود و از طریق جهش رشد اقتصادی وضعیت اقتصاد نیز بهبود مییابد اما غربیها مجددا بدعهدی خود را در تاریخ به ثبت رساندند و هزینه فرصت از دست رفته در هفت سال اخیر رشد اقتصادی صفر و خلق 2 هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در کنار ایجاد صدها هزار میلیارد تومان بدهی دولتی برای بخشهایی چون بانک مرکزی، بانکها، سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی بود که کسری بودجه سال جاری نیز به عنوان یک دغدغه همچنان مطرح است.
در ادامه مصادیقی از دستورات رئیسجمهوری به وزرای اقتصادی انعکاس مییابد.
این روزنامه در ادامه، فهرستی از دستورهای بلااثر روحانی خطاب به وزیر صمت، رئیس بانک مرکزی، وزیر راه و شهرسازی، وزیر اقتصاد، شورای عالی بورس و... صادر کرده که نتیجه آن در مهار تورم معلوم نیست.
همزمان با گزارش روزنامه جوان تحت عنوان «همه دستورهای رئیسجمهور»، روزنامه آفتاب یزد نیز بیشتر «سیاست دستوردرمانی روحانی!» را برای گزارش اقتصادی خود انتخاب کرده و مینویسد: رئیسجمهور طی روزهای اخیر، دستورهایی در مورد بازار ارز، مسکن، خودرو و لوازم خانگی و مقابله با گرانی صادر کرده است. گویی دستور نشانه اقتدار سیاسی صادرکننده احکام آن است و رئیسجمهوری نیز به عنوان رئیس قوه مجریه چاره کار را در صدور دستوراتی میبیند که تجربه نشان داده تنها نسخه مسکن دردهای ناشی از زخمهای عمیق اقتصادی است.
آیا با دستور میتوان اسب سرکش تورم ایران را با دستور شفاهی و کتبی و حتی تهدید و صدور حداکثر مجازات برای افراد بیتقصیر در بروز وضعیت کنونی مهار کرد؟! پاسخ آن بر اساس آموختهها و مطالعات علم اقتصاد روشن است: «این اتفاق غیرممکن است!»
بحران بیسابقه در 100 سال اخیر گریبانگیر اقتصاد انگلیس شده است
مطالعات سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نشان میدهد انگلیس با بزرگترین بحران اقتصادی در تاریخ صد سال اخیر خود مواجه شده است.
به گزارش شبکه اسکای نیوز و طبق گزارش سازمان مذکور، کاهش سرانه ملی انگلیس بیش از تمام کشورهای غربی مثل آلمان، فرانسه و اسپانیا است و اقتصاد انگلیس پس از مشکلات فراوانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا تجربه کرده است این بار در مسیر توفان قرار دارد.
این گزارش میافزاید: اقتصاد انگلیس به دلیل محدودیتهایی که مقامات این کشور از ماه مارس گذشته به اجرا گذاشتهاند در میان اقتصادهای غربی بیشترین زیان را شاهد خواهد بود.
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که دفتر مرکزی آن در پاریس قرار دارد، هشدار داد کشورهایی که برای مدت زمان طولانی محدودیتهای کرونایی را اعمال کردهاند اقتصادشان برای بهبود یافتن به زمان بیشتری نیاز دارد.
به موجب این گزارش کاهش سرانه ملی انگلیس 11/5 درصد پیشبینی شده است که این رقم بالاتر از ارقام پیشبینی شده برای کاهش سرانه ملی اقتصادهای آلمان (6/6 درصد)، اسپانیا (11/1 درصد)، ایتالیا (11/3 درصدی) و فرانسه (11/4 درصد) است، اما پیشبینی درباره اقتصاد آمریکا این است که کاهش سرانه ملی این کشور 7/3 درصد خواهد بود.
این گزارش هشدار میدهد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا حد قابل توجهی به رشد شکننده اقتصادش آسیب میرساند تا جایی که این آسیب در بیش از صد سال اخیر بیسابقه خواهد بود.
ایران
سفر سردار قاآنی ارتباطی با گفتوگوی عراق و امریکا ندارد
خبر اول اینکه، سفر فرمانده سپاه قدس ایران به عراق همزمان با انجام گفتوگوهای استراتژیک بین واشنگتن و بغداد در این کشور، گمانهزنیهای مختلفی را در پی داشته است. حالا اما سفیر ایران در عراق تأکید دارد که سفر سردار قاآنی به بغداد ارتباطی با این گفتوگوها ندارد. به گزارش ایسنا، ایرج مسجدی در گفتوگو با شبکه العراقیه، دراین باره گفت: آقای قاآنی هرگاه به عراق آمد، با دعوت رسمی و هماهنگی مسئولان عراقی بود و همه این سفرها در راستای تقویت روابط دو کشور است. گفتوگوهای عراقی - امریکایی تصمیم داخلی مسئولان عراقی است و اگر پارلمان عراق از تصمیمات دولت حمایت کند، ما نیز حمایت میکنیم. وی یادآور شد که سیاست ایران این است که نیروهای امریکایی نه تنها از عراق بلکه باید از تمام منطقه خارج شوند. مسجدی تأکید کرد: زمان سفر سردار قاآنی به عراق هیچ ارتباطی با گفتوگوی عراق و امریکا ندارد و این سفر در راستای منافع دو کشور و روابط دوجانبه است، حالا میخواهد مذاکرات باشد یا نباشد. به گفته وی، از طرف مسئولان رسمی عراق از سردار قاآنی استقبال شد و ایشان جایگزین سردار سلیمانی است. ما نباید فراموش کنیم که سردار قاآنی یکی از مسئولان عالیرتبه ایران است و مسئولان عراقی احترام خاصی برای او قائل هستند. دیدارهای سردار قاآنی در سطح دیدارهای سردار سلیمانی است و ایشان نقش مهمی در راستای تقویت روابط دو کشور دارد. چه بسا برخی از این دیدارها رسانهای نشود و این مسأله طبیعی است اما همه این دیدارها با اطلاع مسئولان عراقی انجام شد.
روایت سلحشوری از شاکیان پروندهاش
خبر دیگر اینکه، «پروانه سلحشوری» نماینده تهران در مجلس دهم در رابطه با «مجرم شناختن خود و صدور کیفرخواست برای او» گفت: با تماس یکی از خبرنگاران متوجه شدم یک خبرگزاری چنین خبری را منتشر کرده و برایم کیفرخواست صادر شده است، اصلاً در جریان نبودم. به گزارش برنا، او درخصوص «علت شکایت» گفت: هفت شکایت از من شده که شامل توئیت و مصاحبههایم میشود؛ ستاد امر به معروف و نهی از منکر اصفهان درباره حجاب از من شکایت کرد، توئیت و مصاحبه دختر آبی، حوادث آبان ماه و کودک همسری از دیگر شکایتهایم محسوب میشود. سلحشوری اضافه کرد: چند وقت پیش که به دادگاه رسانه رفتم، به من گفته شد درخصوص نطقهایم در مجلس مصونیت نمایندگی دارم و اصلاً به وظایف نمایندگی من در داخل صحن کاری ندارند و گفتند موضوع توئیتها و مصاحبههای من است و در همین خصوص هم از من پرسش و پاسخ کردند و قرار شد پس از بررسی به من خبر بدهند.
عارف: تداوم حصر به نفع منافع ملی نیست
دست آخر اینکه، محمدرضا عارف در گفتوگوی تلفنی با فاطمه کروبی با بیان اینکه آقای کروبی از چهرههای مؤثر انقلاب اسلامی ایران است، گفت: وضعیت حصر آقایان کروبی، موسوی و خانم رهنورد با نگاهی که به منافع ملی وجود دارد، باید حل و فصل میشد و تداوم این وضعیت را به نفع منافع ملی نمیدانم و امیدوارم برای همگرایی بیشتر هر چه زودتر شاهد حضور این عزیزان در جمع یاران انقلاب باشیم.
به گزارش تابناک، وی خطاب به فاطمه کروبی گفت: سلام ویژه من را به آقای کروبی برسانید و سلامتی کامل ایشان را از خداوند منان خواستارم. فاطمه کروبی نیز از پیگیریهای عارف در مورد وضعیت محصورین قدردانی و از روند درمانی همسر خود توضیحاتی را ارائه کرد. دیروز همچنین حزب اعتماد ملی در نامهای به سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه خواستار رفع حصر
۱۰ ساله مهدی کروبی، زهرا رهنورد و میرحسین موسوی شد.
خراسان
دولت فهرست اموال مازاد نیروهای مسلح را خواست
طبق نامه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مقرر شده با توجه به تصمیم هیئت وزیران برای واگذاری و فروش اموال مازاد و بر اساس تبصره 12 ماده واحده قانون بودجه امسال، علاوه بر دستگاه های اجرایی و نهادهایی چون دانشگاه ها و مراکز علمی دولتی، نیروهای مسلح نیز موظف باشند فهرست و مشخصات اموال مازاد در اختیار خود را به وزارت اقتصاد یا ادارات کل استانی آن اعلام کنند.
انتشار فیلم دوربین های مداربسته سخت تر شد
با توجه به ابلاغیه جدید یک نهاد مسئول به تعدادی از مدیران اقتصادی و تشکل های صنفی، تاکید شده با توجه به الزامات مندرج در دستورالعمل های انتظامی، ارائه هرگونه فیلم و تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته در اماکن عمومی به اشخاص حقیقی و حقوقی بدون هماهنگی با نهاد مربوطه در ناجا یا دستور قضایی، ممنوع خواهد بود و مخاطبان باید نظارت لازم را در این خصوص به اجرا بگذارند.
آرمان
استعفای شهردار هشتگرد
شهردار شهرجدید هشتگرد در اولین جلسه شورای اداری شهرستان ساوجبلاغ از سمت خود کناره گیری کرده است. اصغر آقایی در ارتباط با دلایل این تصمیم خود گفت: برخی رسانهها به محض اینکه متوجه کنارهگیری مدیری از سمت خود میشوند بهگونهای وانمود میکنند که گویی نقشی در این موضوع ایفا کردهاند. وی اضافه کرد: متاسفانه فضای مجازی باعث سوءاستفاده برخی رسانهنماها شده است اما باید عنوان کنم رسانههای باجخواه به هیچوجه نقشی در استعفای بنده نداشتهاند.
کشف استخوانهای دوره اسلامی
خاکبرداریهای مترو در ایستگاه قونقا در ضلع جنوبی باغ گلستان تبریز منجر به نمایان شدن استخوانهایی شده که این پروژه را تا اعلام نتیجه بررسیهای باستانشناسان متوقف کرده است. در این رابطه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: استخوانهایی که پیدا شده متعلق به یک انسان است و باتوجه به آنکه این مکان در گذشته گورستان تاریخی متعلق به دوره اسلامی بوده است، این استخوانها نیز مربوط به همان دوره هستند. تاکنون استخوانهای یک نفر پیدا شده و نمونهبرداریها برای بررسی انجام شده است. این در حالی است که به گفته احمد حمزهزاده، در گورستان گجیل که امروزه در مسیر خط متروی تبریز قرار گرفته است، از قرون میانی اسلامی تا اوایل دوران قاجار تدفین انجام میشده و باتوجه به آنکه این قبرستان مربوط به دوره اسلامی است، هیچ شیء در قبرها پیدا نمیشود.
انتقاد آقاتهرانی از دعوای نمایندگان
نماینده تهران در مجلس ضمن انتقاد از نمایندگان مجلس که تمایلی برای عضویت در کمیسیون فرهنگی از خود نشان ندادهاند، گفت: از تعداد نمایندگانی که جهت عضویت در کمیسیون فرهنگی مجلس ثبتنام کردهاند، بهخوبی میتوان فهمید که نمایندگان تا چه حد به مسائل فرهنگی کشور اهمیت میدهند. مرتضی آقاتهرانی افزود: نمایندگان برای عضویت در کمیسیونهای فرهنگی و برخی دیگر از کمیسیونهای مجلس تمایلی ندارند، برای عضویت در برخی از کمیسیونها حتی 60 نفر از نمایندگان ثبتنام کردهاند و بر سر عضویت در این کمیسیونها با یکدیگر دعوا دارند.
استندآپ کمدی زنان اشکال دارد
حجتالاسلام سیدحسین حسینیقمی به روایتی درباره واکنش امام صادق(ع) نسبت به شوخی یکی از اصحابش با نامحرم اشاره کرده و با استناد به این روایت، از نقش ناسازگار با شئون اسلامی زنان در برخی برنامههای تلویزیون انتقاد کرده است. گفتنی است این کارشناس برنامه سمت خدا با انتقاد از برخی برنامههای به ظاهر طنز صداوسیما گفت: امروز اگر این حرفها را در رسانه بگوییم خیلیها میخندند. شب تا دیر وقت و تا ساعت یک و دو نیمه شب دور هم جمع میشوند و اصلاً رعایت محرم و نامحرمی نمیشود. بنده روزی در رسانه ملی عرض کردم که در تلویزیون دختر جوان هفده، هجده سالهای را میآورند تا استندآپ کمدی بازی کند؛ هزار اَدا و اطوار درمیآورد ببیند میتواند از مردم که در مقابل او هستند نمره بگیرد یا نه!
رمزگشایی از دلیل اخراج کرانچار
مدیرعامل اسبق باشگاه سپاهان اتفاقات یک فصلونیم حضورش در این تیم را که منجر به قهرمانی شده است تبدیل به کتاب کرده که نکته جالبی درباره اخراج کرانچار نوشته است. خلیلیان در این باره مینویسد: «از نظر شخصیتی کسی نبودم که برای آب خوردن کسب تکلیف نماید، چهبسا در این صورت نمیتوان باشگاهی به حساسیت سپاهان را اداره کرد. با توجه به این شرایط ما فورا دست به کار شدیم و از طریق رسول خوروش، به حسین فرکی پیغام دادیم. در عین حال، نمیخواستیم کوچکترین بهانهای به دست کرانچار و تونچی بدهیم. یکی، دو روز بعد سرزده به تمرین رفتم. در چمن از دور بوی نامطبوع تند نوشیدنی به مشامم رسید که حتی خلعتبری هم خیلی آهسته چیزی گفت. اینجا دیگر پایان راه بود (هذا فِراقُ بِینی و بِینِهُ)».
پرچم ایران روی شانههای قدوس
بازیکنان تیمملی خیلی زود سامان قدوس را پذیرفتهاند و با او رفتاری کردهاند که از روز اول احساس غریبگی نکرده است. گفتنی است هافبک تیم ملی خیلی زود فهمید تصمیم درستی گرفته است. سامان قدوس که بعد از صعود ایران به جام جهانی 2018 تصمیم گرفته به تیم ملی ملحق شود، از همان ابتدا جو خوبی را تجربه کرده است. بازیکنان طوری با او رفتار کردهاند که احساس غریبگی نکرده است. سامان بعد از بازی با مراکش و برد تیم ملی هم به قدری خوشحال بوده که پرچم ایران را روی شانههای خود انداخته و این چنین عکسی با دوربین محسن معتمدکیا مدیر رسانهای وقت تیم ملی به یادگار گرفته است.
بازداشت شکارچی پلنگ در مشهد
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی از دستگیری یک شکارچی پلنگ در شهرستان مشهد خبر داده است. تورج همتی در این باره گفت: در پی گزارش دریافتی از دوستداران طبیعت مبنی بر شکار یک قلاده پلنگ ایرانی و نگهداری تاکسیدرمی آن در یک منزل مسکونی در مشهد، این منزل با مجوز قضائی مورد بازرسی قرار گرفته است. تورج همتی مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان رضوی در ادامه افزود: در این بازرسی، تاکسیدرمی یک قلاده پلنگ ایرانی و یک قطعه پرنده آبزی، یک قبضه سلاح شکاری دولول کالیبر12، یک دستگاه دوربین چشمی و 10 تیر فشنگ غیرمجاز چهارپاره از این منزل مسکونی کشف شده است.
دستگیری عاملان تیراندازی در دهدشت
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد درباره دستگیری عاملان تیراندازی در دهدشت گفت: چند وقتی بود که عدهای شبانه اقدام به تیراندازی در شهر دهدشت میکردند. حسن نگینتاجی در ادامه سخنانش در این باره افزود: در یک فقره تیراندازی شبانه اراذل و اوباش، 2 باب مغازه در این شهر آتش گرفته است. وی با بیان اینکه تیم اطلاعاتی نیروی انتظامی در مدت دو هفته موفق به شناسایی آنان شده است، خاطرنشان کرد: این گروه در آخرین اقدام خود قصد به رگبار گلوله بستن منزلی در روستای «طولیان» دهدشت را داشتهاند که محل اختفای آنها شناسایی و بهوسیله مأموران مقتدر پلیس محاصره شدهاند. گفتنی است اراذل و اوباش که 5 نفر بودهاند دستگیر و از آنها 3 قبضه اسلحه کلاشینکف، کلت کمری و وینچستر و مقداری مهمات کشف شده است.
شناسایی 885 هزار سایت و کانال مجرمانه
فرمانده نیروی انتظامی قم در دیدار با آیتا... علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور درباره شناسایی 885 هزار سایت و کانال مجرمانه گفت: 885 هزار سایت، کانال و بستر فضای مجازی مجرمانه را شناسایی کردهاند که بالغ بر 70 درصد آن در اینستاگرام شکل گرفته است که همچنان نظارتی روی آن وجود ندارد. این در حالی است که سردار سیدمحمود میرفیضی با اشاره به مشکلهای موجود در حوزه امنیت اخلاقی و آسیبهای اجتماعی، عنوان کرد: نیروی انتظامی در راستای عمل به وظایف 21 گانه خود، پیوستهای پژوهشی را در دستور کار قرار داده است. از جمله این موارد میتوان به نهادینهسازی پاسخگویی و مطالبهگری، وظیفهمندی، ابزارشناسی، گفتمانسازی و جریانسازی فکری اشاره کرد.
بازداشت چوپان حیوانآزار
21 خرداد فیلمی کوتاه در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد فردی در سردشت با تحریک یک سگ گله وی را وادار به کشتن یک بچه گراز کرده است و خودش نیز از این صحنه فیلمبرداری میکند. انتشار این فیلم، باعث جریحهدار شدن افکار عمومی شد. در این رابطه سرهنگ موسی بهاری، فرمانده انتظامی سردشت در تشریح جزئیات دستگیری این حیوانآزار گفت: این فیلم در همان ساعت اولیه انتشار توسط کارشناسان پلیس فتای این شهرستان رصد شده و با هماهنگی قضایی موضوع در دستور کار این پلیس قرار گرفته است. این در حالی است که کارشناسان پلیس فتا با بررسی فنی موفق به شناسایی متهم مورد نظر شدهاند و پس از هماهنگیهای قضایی متهم در عملیاتی توسط کارشناسان این پلیس بازداشت شده است.