رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران درباره جزئیات دستگیری یکی از کارشناسان شورای شهر تهران اظهار کرد: این فرد در کمیسیون شهرسازی و معماری به عنوان کارشناس و به صورت ساعتی فعالیت داشته است.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان

دیپلماسی ایرانی: برجام مرده اما دولت جرأت دفن آن را ندارد

یک سایت حامی برجام هنگام انعقاد و تصویب آن می‌گوید: برجام، تبدیل به لاشه‌ای شده که دولت روحانی جرأت دفن آن را ندارد.

«دیپلماسی ایرانی» وابسته به صادق خرازی با اشاره به خباثت اخیر تروئیکای اروپایی در تنظیم قطعنامه ضدایرانی در آژانس نوشت: با اقدام روز جمعه شورای حکام آژانس در تصویب قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران که اولین قطعنامه از سال ۲۰۱۲ میلادی است اکنون این سوال بیشتر خودنمایی می‌کند که آیا دیگر می‌توان از زنده بودن جسم و روح برجام سخن گفت؟

برخی از کارشناسان و ناظران بر این باورند که اساسا حیات برجام با اقدام دونالد ترامپ در خروج از توافق هسته‌ای در ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال ۹۷ به پایان رسید. چرا که در واقع نقطه ثقل و تضمین‌کننده اجرای برجام را باید ایالات متحده تصور کرد. در این راستا دیگر اعضای ۵+۱ با چراغ سبز و حمایت واشنگتن پا در مسیر مذاکرات و حصول توافق هسته‌ای با تهران گذاشتند. لذا اکنون ۷۷۴ روز است که مرگ برجام با خروج آمریکا از آن رقم خورده است.

نتیجه کار در میدان عمل تنها تعلل اروپایی‌ها در انجام تعهدات، اتخاذ مواضع دیپلماتیک حمایتی صرف اتحادیه اروپا بود. به‌گونه‌ای که تعلل و وقت‌کشی اروپایی‌ها از S.P.V تا اینستکس در ادامه به جایی رسید که برای کار نکرده تهران را ملزم به انجام مذاکرات جدید پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای و نفوذ منطقه‌ای کردند.

سوال مهم اینجاست که آیا ایران در بستر این شرایط تکلیف خود را با توافق هسته‌ای یکسره خواهد کرد؟ آیا  تهران توجیهی برای بودن در برجام دارد؟ اگرچه به باور بسیاری برجام مسیری دیپلماتیک، حقوقی، سیاسی و امنیتی بی‌بازگشتی را در پیش روی ایران قرار داده که عملا ذیل تعهدات خود و به‌خصوص قطعنامه ۲۲۳۱ توان خروج رسمی از آن را ندارد و به همین واسطه اکنون برجام لاشه‌ای مانده بر دست تهران است که جرأت دفنش را ندارد، اما اقدام شورای حکام به نظر می‌رسد که یک سناریوی دقیقی برای پیگیری این مهم باشد که تهران در مسیری قرار گیرد که در نهایت با دست خود این لاشه را زیر خاک کند.

رئیس‌جمهوری در نشست ۱۷ اردیبهشت‌ماه دولت از نامه هشدارآمیز ایران به سران ۴+۱ در صورت بازگشت تحریم‌های تسلیحاتی ایران در پاییز امسال خبر داد. روحانی در این زمینه صراحتا عنوان کرد که لغو تحریم تسلیحاتی، جزو لاینفک برجام است. اگر تحریم تسلیحاتی روزی بخواهد تحت هر عنوان، با هر بیان و با هر مکانیسمی برگردد، پاسخ ما همانی است که من در نامه‌ای به سران ۴+۱ در پاراگراف آخر نوشتم. لذا سران خوب می‌دانند که جواب ما آن روز چه خواهد بود و آنها می‌دانند چنین خطایی چه عواقب وخیمی برای آنها دارد.

پس اروپایی‌ها، ذیل نامه ارسالی روحانی از اردیبهشت ماه سال جاری با علم اینکه در صورت پیگیری هر اقدامی، چه در خصوص تحریم تسلیحاتی و چه در سایر حوزه‌ها ماند پرونده فعالیت‌های هسته‌ای، پاسخ و واکنش تهران چه خواهد بود، به نظر می رسد سناریویی را طراحی کرده‌اند که شاید ایران در مسیر خروج از برجام و تقبل تمام تبعاتش قرار گیرد، بدون آنکه اروپا مقصر این وضعیت قلمداد شود.

اتفاقا در این راستا تروئیکای اروپایی در نشست فصلی مجازی ۴ روزه اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هم از ارائه قطعنامه توبیخی خود رونمایی کردندکه در نهایت دیروز جمعه با نسبت ۲۵ رای موافق با ۲ رای مخالف و ۷ رای ممتنع به تصویب رسید و هم از تلاش‌ برای تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای باز خبر دادند که طی آن تمدید محدود تحریم‌های تسلیحاتی ایران مورد توجه قرار گرفته است.

در این راستا به نظر می‌رسد که واکنش ادعایی حسن روحانی در نامه ارسال به سران ۴+۱ از آن درجه نگرانی برای اروپایی‌ها برخوردار نبوده که دست به این دو اقدام (تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس و تلاش برای ارائه قطعنامه به منظور تمدید محدود تحریم‌های تسلیحاتی) زده‌اند.

اعتراض سایت حامی دولت: آقای روحانی! از لاک کرونا بیرون بیا!

یک سایت حامی دولت از رئیس‌جمهور خواست از لاک کرونا بیرون بیاید!

عصر ایران ضمن تشکر از دولت بابت مبارزه با کرونا نوشت: یگانه موضوع کشور، کرونا نیست و آقای روحانی هم تنها رئیس عالی ستاد کرونا نیست تا تنها در این‌باره سخن بگوید.

امروز (دیروز) یک ساعت به او گوش فرادادیم تا ببینیم درباره اولین قطعنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران از زمان روی کار آمدن روحانی یا مرگ مشکوک قاضی منصوری یا افسارگسیختگی دوباره قیمت ارز چه می‌گوید. روحانی اما از کرونا گفت و از کرونا گفت و از کرونا گفت.

نویسنده می‌افزاید: تکرار هر روزه ملال‌آور شده و سخنان روحانی را کسالت‌بار کرده است.

خاصه اینکه مانند قبل نمی‌ایستد و به صورت نشسته و برای جمع معدودی از مدیران ارشد خود سخن می‌گوید که هرچند به اقتضای کروناست اما کاش پشت تریبون بایستد و به دوربین یا مخاطب نگاه کند و کوتاه و روشن مواردی را بازگوید و وضعیت حال و چشم‌انداز پیش رو را ترسیم کند.

فرد دیگری هم می‌تواند توصیه کند ماسک بزنیم و توی صورت هم عطسه و سرفه نکنیم و دست ندهیم یا دست‌هایمان را بشوییم و در تجمعات شرکت نکنیم و قس‌علی‌هذا یا اصلا برای اینکه وزیر مهار کرونا معرفی کند.

خوب نیست رئیس‌جمهوری یک ساعت حرف بزند و تنها نکته خبری اعلام لغو تعطیلی پنج‌شنبه‌های مدرسه‌ها باشد. لااقل این یکی را به وزیر آموزش و پرورش می‌سپردند تا او هم در کنار انبوهی از حرف‌های تکراری یک حرف تازه بر زبان آورد.
کوتاه و روشن می‌توان گفت: ضمن احترام به ۴ ماه فعالیت مستمر و پرهیز از تعطیلات و استراحت، ضرورت دارد از لاک کرونا بیرون بیاید. کسالت هم مثل کرونا مسری است!

جوادی حصار: ۴ سال طول می‌کشد تا اصلاح‌طلبان بازسازی شوند

عضو مرکزیت حزب اعتماد ملی گفت عمر شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تمام شده است.

در حالی که برخی اصلاح‌طلبان، ناکامی بزرگ این طیف در انتخابات مجلس را به گردن شورای مذکور انداخته‌اند، محمد صادق جوادی حصار به ایلنا گفت: ما از سال‌های گذشته تحت عنوان احزاب ابتدا شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب را ایجاد کردیم، بعد از آن شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ایجاد شد که غیرحزبی‌ها هم در آن دخیل بودند، بعد از آن شورایعالی سیاستگذاری را ایجاد کردیم اما این اواخر اتفاقاتی رخ داد که همزمانی این اتفاقات با همزمانی شکل‌گیری این مجموعه‌ها، موجب مشتبه شدن امر بر متولیان این حوزه شده بود و تصورشان این بود که چون شورای سیاستگذاری در این مقطع برخی امور را مدیریت کرده، پس ما پیروز شدیم و به دیگر عوامل در سطح جامعه کم‌توجهی می‌شد. اگر بخواهم راحت‌تر بگویم برخی فکر می‌کردند چون شورایعالی سیاستگذاری دو انتخابات گذشته را مدیریت کرده، ما در سال ۹۴ یا در انتخابات شوراهای ۹۶ پیروز شدیم.

وی درباره سازماندهی مجموعه اصلاح‌طلبان، گفت: در حوزه سازماندهی مجموعه اصلاح‌طلبان هم باید مکانیزم‌هایی را بازبینی یا ابداع کنیم و حتی از جایی قرض بگیریم ولی به هر ترتیب این احساس وجود دارد که با مکانیزم‌هایی که تا امروز کار می‌کردیم، دیگر توفیقی نخواهیم داشت.

وی افزود: به نظر من عمر شورایعالی سیاستگذاری تمام شده است، حتی قبل از انتخابات هم عمر آن تمام شده بود، این شورا در انتخابات اخیر نشان داد که در تصمیم‌سازی خود به عنوان مهم‌ترین رسالتش دچار تناقض است، از یک طرف می‌گوید ما در انتخابات لیست نمی‌دهیم، اما از سوی دیگر می‌گوید در انتخابات شرکت می‌کنیم و از جانب دیگر می‌گوید هر حزبی می‌تواند به صورت مستقل و جداگانه لیست بدهد، این نوع تصمیم‌گیری به معنای اتمام ایفای نقش شورایعالی سیاستگذاری است.

جوادی حصار در ادامه درخصوص مطرح شدن موضوعاتی مبنی بر استعفای عارف پس از اعلام استعفای موسوی لاری از این شورا، بیان داشت: پیشنهاد من به آقای عارف به عنوان یک شخصیت متین، منطقی، علمی و کارآمد سیاسی این است که پیش از آنکه دیگران به او بگویند شما نباید باشی، خودش از شورایعالی استعفا دهد و اجازه دهد که احزاب فارغ از تعارفات و یا طعنه و کنایه‌های سیاسی فرصت بازنگری بدون هیچ مانع سیاسی، اخلاقی و فرهنگی را پیدا کنند.

وی افزود: به عنوان دوست ایشان و مشاور ایشان در مقطع انتخابات از ایشان خواهش می‌کنم که اجازه ندهند بیشتر از این به حضور ایشان در عرصه سیاسی بی‌اعتنایی شود و خودشان از ریاست شورایعالی سیاستگذاری استعفا دهند.

جوادی حصار در پاسخ به این سؤال که «آیا اصلاح‌طلبان خواهند توانست این بازسازی را در طول سال ۹۹ انجام داده و حضور پررنگی در انتخابات ۱۴۰۰ داشته باشند؟»، گفت: من بعید می‌دانم که بتوانند این اتفاق را به این سرعت رقم بزنند و اگر هم بتوانند بخش زیادی از آن احساسی خواهد بود. اما اگر بخواهند این بازسازی با عمق، پایداری و ثبات بیشتری رقم بخورد، باید ۳ الی ۴ سال به بازنگری در شیوه‌های ارتباط و ارائه اندیشه‌هایشان به جامعه بپردازند.

دریغ از یک خاطره خوش در دفتر خاطرات اقتصادی دولت

مرور مجموعه عملکرد اقتصادی دولت روحانی، رشدی منفی برای کلیت اقتصاد کشور را نشان می‌دهد.

روزنامه وطن امروز ضمن مرور وعده‌ها و آمارها نوشت: «خیلی از این وعده‌ها به ما دادند، همه از این وعده‌ها را اول می‌دهند؛ بعد چی؟ والله العلی العظیم اگر مشکلات این کشور که بسیار پیچیده است راه‌حل نداشت، من کاندیدا نمی‌شدم».

این بخشی از نطق انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ بود. امروز با گذشت ۷ سال از آن زمان، دولت تقریبا در هیچ‌کدام از شاخص‌های مدیریتی موفق نبوده است. همین چند روز پیش بود که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی، وضعیت اقتصادی کشور، چالش‌ها و راهکارهای بهبود شرایط را تشریح کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در این گزارش عنوان کرده است درآمد سرانه کشور از سال ۹۰ تا ۹۸ کاهشی ۳۴ درصدی داشته است. در واقع به‌رغم افزایش درآمد اسمی خانوارها، قدرت خرید هر فرد ایرانی نسبت به سال۹۰، یک‌سوم کاهش یافته است.

همچنین در همین مکتوب به شاخص دیگری از کارنامه دولت تدبیر و امید اشاره شده است که در صورت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی از سال ۹۹ به بعد، حداقل ۶ سال زمان نیاز خواهد بود تا به سطح درآمد سال ۹۰ بازگردیم. به بیان ساده‌تر یعنی در این ۷ سال دولت آقای روحانی، کشور عقبگرد جدی به خود دیده است.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی دفتر اقتصاد و برنامه‌ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی و همچنین آمار بانک مرکزی، افزایش ۱۰۴ درصدی قیمت مسکن در سال ۹۷ رخ داده است. این اتفاق نیز یک نمره منفی در کارنامه دولت روحانی خواهد بود. از مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت مسکن در دولت‌های روحانی، کاهش عرضه واحدهای مسکونی در دولت یازدهم و دوازدهم بود، در حالی که این بازار نیاز به ساخت یک میلیون واحد مسکونی در هر سال دارد که دولت تدبیر و امید هیچ برنامه‌ای برای ساخت مسکن ارائه نکرده است هرچند طرحی پوشالی با عنوان «مسکن اجتماعی» مطرح شد اما همین موضوع نیز برای همیشه مسکوت ماند.

یکی دیگر از علل انفجار قیمت مسکن در دولت حسن روحانی، عملکرد نامناسب وی در راه‌اندازی سامانه املاک و اخذ نکردن مالیات بر خانه‌های خالی است.

چندی پیش، مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در سال ۹۸ (بر مبنای سال پایه ۹۰) را منتشر کرد که شاخص قیمت نهادهای ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در سال ۹۸ با ۳۵/۱ درصد افزایش نسبت به سال ۹۷، به عدد ۴۲۳/۴ رسید، در حالی که این شاخص در سال ۹۷ عدد ۳۱۳/۴ بوده و نسبت به سال ۹۶، ۴۷/۸ درصد افزایش یافته بود. شاید در دولت روحانی ملموس‌ترین جابه‌جایی قیمت نرخ در بازار ارز و به‌ویژه دلار باشد.

دفتر خاطرات دولت روحانی مملو از این گزارشات و آمارهای ناامیدکننده از عملکرد وی و یارانش است، تقریبا هیچ‌کدام از وعده‌های رئیس‌جمهور چه در زمان انتخابات و چه در زمان حضور در پاستور برآورده نشده است.

فشار کارگزاران برای انحلال شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان

ارگان حزب کارگزاران معتقد است برای رهایی اصلاح‌طلبان از مشکلات موجود، در قدم اول باید شورای سیاست‌گذاری این طیف منحل شود.

روزنامه سازندگی به قلم عبدالله مومنی نوشت: اصلاح‌طلبی فعلا موجود اگرچه به‌دلیل بازیگران و کنشگرانی که تاکنون سیاست‌گذاری‌های آن را ترسیم نموده‌اند به سمت نادرستی حرکت نموده و از عواقب آن از دست دادن حمایت و همراهی مردمی و ناامیدی نخبگان  و سرخوردگی جوانان بوده است. با این حال پذیرش واقعیات موجود و درک شرایطی که موجب به خطا رفتن و انحراف در مسیر سیاست اصلاح‌طلبی شده است می‌تواند منجر به شناخت عمیق از محدودیت‌ها و موانع فراروی اصلاحات گردد.

نمی‌توان بر تقلیل و فروکاهیدن اصلاح‌طلبی در طی شش سال گذشته با نوعی جانبداری دل‌بخواه، کنش‌های غیرمسئولانه را با ساده‌سازی به باد فراموشی سپرد.

آنچه که مهم و ضروری است اینکه چگونه در طی چندین سال تجربه اخیر روند سیاست‌های اصلاح‌طلبی سمت و سویی پیدا نمود که نتیجه آن انفعال و سرخوردگی و جدا شدن مردم از بدنه اصلاحات شد.

برای پاسخ دادن به دلالیل فروکاستن اصلاحات از پروژه ملی و همگانی به پروژه ناکارآمد و بعضا انتفاعی و سودجویانه جناحی؛ کمترین توقع این است که برای سامان‌یابی نوین اصلاحات همه کسانی که حتی با مسامحه‌کاری در حضیض اصلاحات نقش داشتند از هرگونه حضور در جایگاه سیاست‌گذاری اصلاحات کنار گذارده شوند و دامن اصلاح‌طلبی نوین را از ملک طلق قبیله و ژن خوب و آقازاده‌ها و... تمامی روندهای غیردموکراتیک پاک کنند.

شوک ناشی از ترسیم شرایط سیاسی پیش‌رو نه به‌واسطه خروج و پایان یافتن دولت و مجلس فعلی از ساختار قدرت است و نه از جهت محرومیت جامعه از خدمات شایستگانی و نه به‌خاطر وداع با مدیران مردمی و ملی است که در دولت و مجلس فعلی به صدارت و پارلمان رسیده‌اند و اینک تجربه بی‌حاصل خویش را به پایان ناخوشایند می‌رسانند؛ بلکه این نگرانی ریشه در عجز و ناتوانی از هرگونه بهبود در شرایط کشور است که ماحصل دو دوره حاکمیت جریان اعتدال و اصلاح‌ نتوانست شرایط جامعه را بر مدار ثبات و عقلانیت و بر پایه منفعت همگانی و عمومی تنظیم نماید؛ غم و اندوه از این روست که شرایط افرادی که با ضعف و عملکرد نادرست‌شان عامل تمام‌قد و تمام‌عیار وضعیت کنونی اصلاحات بودند و اینک تجربه‌ای بر تجربیات بی‌حاصل اما پرهزینه بر سیاست‌ کشور افزودند و دو دستی نیز به‌دلیل ناشایستگی مدیریت کشور را به جریان مقابل سپردند.

زین رو باید در فراز پیش رو سازوکار سیاست‌گذاری اصلاحات به شکل بنیادین تغییر کند که گام اولیه آن انحلال شورای عالی سیاست‌گذاری است.
 

ایران

ترامپ: توافق بعد از انتخابات برای ایران پرهزینه‌تر خواهد بود

خبر اول اینکه، رئیس جمهوری امریکا در یک سخنرانی در جمع هوادارانش ادعاهایی را درباره تمایل ایران به مذاکره با امریکا مطرح کرد. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه ان.بی.سی، دونالد ترامپ شنبه شب در جمع هوادارانش در ایالت اوکلاهما مدعی شد که ایران منتظر است که «جو بایدن» سناتور دموکرات امریکایی و رقیب انتخاباتی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا پیروز شود.
ترامپ با این ادعا که «من سریع‌ترین توافق را انجام خواهم داد، بهترین توافقی را که دیده‌اید»، مدعی شد: «اوباما ۱۵۰ میلیارد دلار را به خاطر هیچ به آن‌ها (ایران) داد. باورنکردنی‌تر این است که  او ۱.۸ میلیارد دلار پول نقد به آن‌ها داد. اکنون آن‌ها وضع‌شان خوب نیست؟ هست؟ ایران بشدت خواستار انجام دادن یک توافق است اما جان کری و بقیه به آن‌ها می‌گویند که منتظر باشید ترامپ ببازد، آن‌ وقت صاحب امریکا خواهید شد. من گفتم ما می‌توانیم صبر کنیم. شما می‌توانید صبر کنید اما بعداً که من پیروز شوم، هزینه بیشتری را برای توافق خواهید پرداخت.» ادعای ترامپ درباره تمایل ایران به مذاکره درحالی بیان می‌شود که مقامات عالی کشورمان بارها در مناسبت‌های مختلف تأکید کرده‌اند که با شرایط کنونی به هیچ وجه مذاکره با امریکا صورت نخواهد گرفت.

تأیید بازداشت یک کارشناس شورای شهر تهران
 
خبر دیگر اینکه، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران بازداشت کارشناس این کمیسیون را تأیید کرد. به گزارش تسنیم، محمد سالاری درباره جزئیات دستگیری یکی از کارشناسان شورای شهر تهران اظهار کرد: این فرد در کمیسیون شهرسازی و معماری به عنوان کارشناس و به صورت ساعتی فعالیت داشته است.
وی افزود: بنابر اطلاعاتی که در اختیار ما قرار گرفته است، حدود دو هفته پیش این فرد بازداشت شده که تا این لحظه البته اطلاعی از اتهامات وی به ما گزارش نشده است.

ارزش ۱۰ میلیون دلاری دو پرونده فساد

شنیدیم که، علیرضا زاکانی، نماینده قم در مجلس درباره متهم ردیف اول پرونده فساد در دوره قبلی دستگاه قضا مدعی شد: «اکبر طبری در ابتدای انقلاب به دلیل فعالیت در گروهک منافقان زندانی شد اما بعد از آزادی از زندان و با ساده‌انگاری عده‌ای، فرماندار شهرستان نور در مازندران شد و بعد از آن نیز با زبان‌بازی و رابطه وارد نهاد قضایی گردید. این فرد با فساد شبکه‌ای و ارتباطاتی که داشت، خود را تا معاونت قوه قضائیه نیز رسانده است.»

به گزارش ایرنا، زاکانی همچنین درباره  قاضی منصوری متهم متوفی این پرونده گفت: «چند بار با قاضی منصوری در دوران مسئولیت در قوه قضائیه دیدار داشتم، او در ظاهر یک انسان تمام انقلابی، خوش‌اخلاق و متدین بود. با این‌ وجود، او در پشت این چهره انقلابی و مؤمن مآب خود پرونده‌های فساد اقتصادی را همراهی می‌کرد.»  او با بیان اینکه رسیدگی به چند پرونده بسیار جدی و بزرگ فساد در قوه قضائیه فعال‌ شده است، گفت: دو پرونده‌ای که در روزهای قبل در قوه قضائیه فعال‌ شده، ارزشی بیش از ۱۰ میلیون دلار دارد که جدا از مسائل مربوط به معاون قوه قضائیه سابق است. مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی هم در سرمقاله این روزنامه درباره مرگ قاضی منصوری نوشت: «مرگ قاضی منصوری در سیر پرونده اکبر طبری مؤثر خواهد بود. او یکی از عناصر کلیدی این پرونده بوده و بازجویی از او می‌توانست ابهامات زیادی را از این پرونده مهم برطرف نماید. علاوه بر این، قاضی منصوری مسئولیت‌هایی هم در بخش‌های دیگر قوه قضائیه داشت که اگر به ایران آورده می‌شد، پرده از بسیاری از پرونده‌های دیگر نیز کنار می‌رفت و راه برای پاکسازی هرچه بیشتر قوه قضائیه باز می‌شد.»

کشتی ششم حامل مواد غذایی برای ونزوئلا است

با خبر شدیم که، ششمین کشتی ایرانی عازم ونزوئلا با محموله‌ای از مواد غذایی حرکت خود را آغاز کرد.  به گزارش ایسنا، حجت‌الله سلطانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کاراکاس در گفت‌وگو با شبکه لبنانی المیادین اعلام کرد که ششمین کشتی جمهوری اسلامی ایران که به سوی ونزوئلا درحال حرکت است، حامل مواد غذایی است. این در حالی است که ایران پیش از این پنج نفتکش حامل سوخت به ونزوئلا ارسال کرده است. پیش از این برخی رسانه‌ها مدعی شده بودند که کشتی «گلسان» حامل بنزین به ونزوئلاست.

ابتلای نماینده کرمان به کرونا

دست آخر اینکه،  محمدمهدی زاهدی چند روز گذشته به‌دلیل ابتلا به ویروس کرونا در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده که حال او رو به بهبودی است. به‌گزارش ایسنا، زاهدی یکی از کاندیداهای ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات بود که به‌دلیل بیماری و بستری شدن در بیمارستان نتوانست در جلسه دیروز کمیسیون و انتخابات هیأت رئیسه آن شرکت کند.
 

خراسان

دومین نامه قالیباف به روحانی درباره ایراد مصوبات دولت

پس از آن که رئیس مجلس در نامه روزهای اخیر خود، یکی از مصوبات هیئت وزیران در خصوص خرید خودرو را مغایر قانون دانست، مشخص شده محمدباقر قالیباف در نامه دیگری خطاب به حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور، با اشاره به مصوبه دی ماه سال قبل کابینه درباره تعیین مقررات مربوط به پارک ملی و قرق اختصاصی، اعلام کرده، با توجه به این که دولت در این مصوبه اختیارات جدیدی را برای شورای عالی محیط زیست قائل شده، این موضوع مغایر با قوانین است و باید اصلاح یا لغو شود.

ضرب الاجل یک ماهه به مسئولان برای تهیه کارنامه بدهی

یک مقام مسئول در ابلاغیه روزهای اخیر خود با اشاره به الزامات قانونی در نظر گرفته شده برای تعیین و تایید بدهی های سازمان ها و ادارات دولتی، از مدیران دستگاه های اجرایی خواسته است تا پایان تیرماه امسال برای ارسال گزارش نهایی بدهی های سال ۹۸ مجموعه خود از طریق سامانه متمرکز در نظر گرفته شده اقدام کنند تا این ارقام پس از بررسی و تایید، به همراه لایحه بودجه سال آینده تقدیم مجلس شورای اسلامی شود.

آرمان

استوری برای هادی نوروزی

یحیی گل‌محمدی سرمربی پرسپولیس با انتشار یک استوری، تولد هادی نوروزی را تبریک گفته است. اول تیر سالروز تولد هادی نوروزی کاپیتان فقید پرسپولیس است و یحیی گل‌محمدی سرمربی فعلی پرسپولیس با انتشار یک استوری یاد و خاطره نوروزی را زنده نگه داشت.

ابتلای یک استاندار به کرونا

استاندار استان مرکزی در توئیتی از ابتلای خود به ویروس کرونا خبر داده و گفته است به مدت ۱۰ روز در قرنطینه خواهد بود. سیدعلی آقازاده در توئیتر نوشت: «بالاخره من هم کرونایی شدم! احساس بدن درد و سوزش در سینه به همراه تب داشتم. تست دادم و مثبت شد. البته در ۱۲۰ روز گذشته با حجم بالای ترافیک کاری، تماس با افراد و بازدیدهای متنوعی که داشتم، پیش‌بینی ابتلا را می‌کردم. حداقل ده روز قرنطینه‌ام. کرونا را جدی بگیریم».

ابتلای جلال ملکی به کرونا

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به کرونا مبتلا شده است. این در حالی است که جلال ملکی ضمن تایید ابتلای خود به بیماری کووید۱۹ در این باره اظهار کرد: در حال حاضر به دستور پزشک در حال طی کردن دوران نقاهت و در منزل قرنطینه هستم. وی با اشاره به لزوم رعایت نکات بهداشتی ادامه داد: علی‌رغم اینکه بسیاری تصور می‌کنند کرونا تمام شده اما اینطور نیست. مردم باید حتما فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند و نکات بهداشتی که اعلام می شود را جدی بگیرند.

تجمع آموزشیاران مقابل مجلس

تعدادی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی مقابل مجلس تجمع کرده‌اند. گفتنی است جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی برای رسیدگی به وضعیت استخدامی خود تجمع کرده‌اند. این در حالی است آنها خواستار حذف آزمون ورودی برای استخدام‌شان هستند که به باور آنها این وضعیت مشکل‌آفرین خواهد شد.

لغو مجوز ۷ مدرسه در تهران

عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در مورد لغو مجوز ۷ مدرسه در تهران گفت: ۷ مدرسه شهر تهران که لغو مجوز شده‌اند در مرحله رای اولیه هستند و می‌توانند به رای اعتراض کنند. ما خوشحال نمی‌شویم که مدرسه‌ای تعطیل شود، چون حتما بخشی از دانش‌آموزان و اولیا دچار استرس می‌شوند. کار ما فرهنگی است و باید موسسان بدانند که باید در چارچوب قانون کار فرهنگی انجام شود.

زاهدی به کرونا مبتلا شد

نماینده کرمان به دلیل ابتلا به کرونا در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده است. این در حالی است که محمدمهدی زاهدی چند روز گذشته به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده است که حال او رو به بهبودی است. گفتنی است زاهدی یکی از کاندیداهای ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات بوده که به دلیل بیماری و بستری شدن در بیمارستان نتوانسته است در جلسه کمیسیون و انتخابات هیات رئیسه آن شرکت کند.

درخواست عراق از پزشکان ایرانی

استاندار واسط عراق، طی نامه‌ای به کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی خواستار کمک از کادر پزشکان ایرانی شد. استاندار واسط عراق طی نامه‌ای به کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی، خواستار تسهیل ورود کادر پزشکان ایرانی به این استان شد. این پزشکان ایرانی با درخواست رسمی عراق، قرار است در امر مبارزه با کرونا به پزشکان عراقی کمک کنند.

بهروز زنجانی کیست؟

بر اساس بررسی‌های انجام شده، بهروز زنجانی فرزند یکی از سرمایه‌داران و کارخانه‌داران قند و شکر ایران است که اقامت اروپا داشته و سال‌هاست خارج از ایران زندگی می‌کند. زنجانی در دوران سرمربیگری کارلوس کی‌روش در ایران یکی از نزدیکان و همراهان همیشگی او بوده و پس از ورود مارک ویلموتس به تیم ملی ایران نیز از زمان انعقاد قرارداد تا فسخ یک طرفه قرارداد توسط ویلموتس با ایران همراه او بوده است. احسان قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مجلس هم به نقش بهروز زنجانی در قرارداد عجیب سرمربی بلژیکی با فدراسیون فوتبال اشاره می‌کند و حتی می‌گوید باید کشف حقیقت شود که آیا این فرد با شرکت‌های دلالی اروپایی در ارتباط بوده است یا نه؟

ناگفته‌ای از زندگی طبری

علیرضا زاکانی نماینده مردم قم در مجلس درباره زندگی طبری ادعا کرد: اکبر طبری در ابتدای انقلاب به دلیل فعالیت در گروهک منافقان زندانی شد، اما بعد از آزادی از زندان و با ساده‌انگاری عده‌ای فرماندار شهرستان نور در مازندران شد و بعد از آن نیز با زبان‌بازی و رابطه وارد نهاد قضائی شد. وی همچنین در مورد قاضی منصوری گفت: چند بار با قاضی منصوری در دوران مسئولیت در قوه قضائیه دیدار داشتم، او در ظاهر یک انسان تمام انقلابی، خوش‌اخلاق و متدین بود. وی یادآور شد: با این ‌وجود قاضی منصوری در پشت این چهره انقلابی و مومن‌مآب خود پرونده‌های فساد اقتصادی را همراهی می‌کرده است.

کلاهبرداری میلیاردی ارز دیجیتال

فرمانده انتظامی استان مرکزی در مورد کلاهبرداری میلیاردی ارز دیجیتالی گفت: ۲۳ نفر از شهروندان استان مرکزی قربانی کلاهبرداری اینترنتی به ارزش ۷۰ میلیارد ریال در قالب خرید و فروش ارز دیجیتال شده‌اند. سردار حسن مفخمی‌شهرستانی در این باره افزود: تعدادی از شهروندان استان مرکزی به پلیس فتای نیروی انتظامی استان مرکزی مراجعه کرده و موضوعی مبنی بر کلاهبرداری در فضای مجازی از خودشان را مطرح کرده‌اند. فرمانده انتظامی استان مرکزی در ادامه بیان کرد: کلاهبرداران برای جذب مخاطب هدف، آنها را ترغیب به خرید و فروش ارز در ایران کرده و سپس کلاهبرداری را انجام می‌دادند.

کشف سردابه تاریخی دوره قاجار

مدیرکل میراث آذربایجان‌غربی در خصوص کشف سردابه تاریخی دوره قاجار گفت: سردابه‌ای تاریخی متعلق به دوره قاجار حین خاکبرداری حیاط یک واحد مسکونی قدیمی واقع در بافت تاریخی ارومیه کشف شده است. جلیل جباری در ادامه اظهارکرد: پس از صدور مجوز جهت احداث ساختمان در محدوده بافت تاریخی ارومیه و آغاز عملیات خاکبرداری که با نظارت باستان‌شناسان این اداره ‌کل انجام گرفته آثار معماری یک سردابه تاریخی کشف شده است. جلیل جباری، مدیرکل میراث آذربایجان‌غربی با بیان اینکه عملیات خاکبرداری به همین علت متوقف شده است تا مطالعات باستان‌شناسی و بررسی‌های معماری در آن انجام شود گفت: با بررسی‌های به عمل آمده مشخص شده که این سردابه مربوط به دوره قاجار است که برای بررسی بیشتر موضوع، جلسه شورای فنی این اداره‌کل با حضور معماران و باستان‌شناسان تشکیل شد.

بازداشت در شورای شهر تهران

رئیس کمسیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران درباره بازداشت کارشناس این کمیسیون توضیحاتی را مطرح کرده است. در این رابطه محمد سالاری اظهار کرد: این فرد در کمیسیون شهرسازی و معماری به عنوان کارشناس و به صورت ساعتی فعالیت داشته است. وی دانشجوی معماری بوده و حدود دو سال پیش فعالیت خود را با این کمیسیون آغاز کرده است. سالاری در این باره افزود: حدود دو هفته پیش این فرد بازداشت شده که تا این لحظه البته اطلاعی از اتهامات وی به ما گزارش نشده است. محمد سالاری، رئیس کمسیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا فرد بازداشت شده در زمان آغاز فعالیتش در کمیسیون شهرسازی و معماری توسط فرد خاصی معرفی شده است یا نه، گفت: هیچ کس وی را معرفی نکرده است و وی طبق روال با کمیسیون شهرسازی و معماری فعالیت داشته است.

برچسب‌ها