کد خبر 1086628
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۸

به گفته یک فعال حوزه اعتیاد، قارچ سمی، مخدری جدیدی نیست، اما این ماده گران قیمت، باعث خودکشی و دگرکشی شدید در مصرف کنندگان می‌شود.

به گزارش مشرق، روز گذشته در چهارمین مرحله از طرح ظفر پلیس مبارزه با مواد مخدر، سخن از قارچی سمی و مخدر بر سر زبان‌ها افتاد که به نظر می‌رسد جزء موادمخدرهای گرانی است که عوارض بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید:

کشف بیش از ۹۵۰ تن مواد مخدر در سال ۹۸

قیمت مواد مخدر ۷۰ درصد افزایش داشته است

قارچ سمی مخدر چیست؟

سعید صفاتیان درباره «قارچ سمی مخدر» گفت: قارچ نوعی روانگردان است که بیش از ۴۰ سال پیش توسط سازمان ملل به عنوان ماده مخدر معرفی شد.

وی درباره ریشه استفاده از این مخدر افزود: خواستگاه اصلی این ماده، آمریکایی جنوبی است و در واقع این قارچ، همان ماده مخدری است که سرخپوست‌ها از آن استفاده کرده و تا صبح دور آتش شب زنده داری می‌کردند. این مخدر به نام «اسید» معروف بود و نام علمی آن «ال. اس. تی» است.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نوع مصرف آن اظهار کرد: این ماده در کاغذهای کوچکی به اندازه ناخن کوچک انگشت عرضه می‌شود که فرد آن را زیر زبان گذاشته و اندازه ۲۴ ساعت باعث توهم زایی شدید می‌شود.

صفاتیان با بیان اینکه این مخدر بسیار گران است، گفت: در چند سال گذشته، این ماده مخدر به راحتی وارد کشور ما می‌شد، زیرا ما آشنایی با آن نداشیم و سدی در مقابل آن وجود داشت، اما در حال حاضر این ماده مخدر شناسایی شده و با آن برخورد می‌شود.

وی افزود: این ماده بسیار گران قیمت است به طوریکه تکه یک سانتی آن، بیش از ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد و هر تکه برای مصرف یک باره سه نفر کافی است.

عوارض مصرف قارچ سمی مخدر

این فعال حوزه اعتیاد درباره عوارض این مخدر گفت: قارچ، بر قلب، کبد و سیستم گوارشی تاثیر منفی می‌گذارد، اما تاثیرات روحی آن بسیار بیشتر است.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه عوارض روحی و روانی مصرف این مخدر بسیار آسیب زا است، بیان کرد: این افراد دچار توهم گزند و آسیب و تعقیب و گریز می‌شوند. عده‌ای احساس می‌کنند مورد تعقیب قرار می‌گیرند. این مسئله به حدی می‌رسد که این افراد دیگر نمی‌خواهند از خانه خارج شوند یا تلویزیون ببینند، زیرا تصور می‌کنند مورد تعقیب و شناسایی افراد دیگر هستند.

وی درباره سایر آسیب‌های این مخدر ادامه داد: این افراد، توهم لامسه می‌گیرند. به عنوان مثال تصور می‌کنند مار یا عقربی روی بدنشان حرکت می‌کند. در این صورت ممکن است برای از بین بردن آن مار، به خود آسیب بزنند. همچنین معتادان به مخدر توهم شنوایی می‌گیرند و گویند نیازی به تلفن ندارند و می‌توانند بدون هیچ وسیله ارتباطی با اقوام خود در خارج از کشور ارتباط تلفنی برقرار کنند.

دکتر صفاتیان اظهار کرد: این افراد علاوه بر توهمات ذکر شده، توهم بینایی نیز می‌گیرند. به عنوان مثال ادعا می‌کنند خلبان هواپیمایی که در آسمان پرواز می‌کند را می‌بینند.

مرگ با قارچ سمی 

وی افزود: این مسائل باعث می‌شود به مرور زمان خودکشی یا دگر کشی انجام دهند. همچنین این افراد به مکان و زمان هم وابستگی خود را از دست می‌دهند.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: خودکشی از ارتفاع و تصادف‌های سنگین نیز در پی مصرف این نوع ماده مخدر صورت می‌گیرد.

صفاتیان درباره خودکشی از ارتفاع اذعان کرد: عده‌ای از مصرف کنندگان قارچ سمی، به بالای پشت بام می‌روند و با تصور اینکه فاصله زیادی با زمین ندارند، برای چیدن میوه درخت خم می‌شوند و ارتفاع سقوط می‌کنند که تاکنون چندین مورد در اکباتان داشتیم.

وی با اشاره به تصادف‌های سنگین بیان کرد: عده‌ای از این افراد، توانایی تشخیص فاصله را از دست می‌دهند و با تصور اینکه با مانع فاصله زیادی دارند، سرعت خود را کاهش نمی‌دهند، اما با مانعی مانند درخت یا دیوار برخورد کرده و کشته می‌شوند.

این فعال حوزه اعتیاد در پاسخ به این سوال که این مخدر واقعا سمی و کشنده است اظهار کرد: ساخت صنعتی این ماده سمی و کشنده نیست، زیرا قاچاقچیان به دنبال سود هستند و در صورت مرگ مصرف کنندگان، سودی به آن‌ها نمی‌رسد. اما در تولیدهای سنتی آن ترکیبات سمی وجود دارد که تنها باعث از بین رفتن کبد می‌شود.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه این مخدر جدید نیست؛ تاکید کرد: این ماده مخدر جدید نیست و سال ها است که مورد استفاده قرار می گیرد اما قاچاقچیان برای ایجاد تنوع و جذابیت بیشتر ممکن است تغییرات کوچکی در نام، ماده اولیه و نوع عرضه آن ایجاد کنند. 

منبع: میزان