کد خبر 1087
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۱:۵۱

انتشارات بلک وِل اخيرا کتابي را تحت عنوان "لاست و فلسفه " منتشر کرده که پشت پرده فلسفي سريال استراتژيک "گمشده " (lost) را رمزگشايي کرده است.

به گزارش مشرق، مجموعه تلويزيوني لاست داستان 47 نفر از بازماندگان يک هواپيما را نشان مي‌دهد که از سيدني استراليا به مقصد لس آنجلس در حال حرکتند که ناگهان بر فراز جزيره‌اي ناشناس در اقيانوس آرام سقوط مي‌کند. 
انتشارات بلک وِل با هدف رمزگشايي از سريال لاست، کتابي را تحت عنوان "لاست و فلسفه " منتشر کرده است.
مولف اين کتاب خانم شارون ام کاي دانشيار فلسفه در دانشگاه جان کارول است که 21 مقاله فلسفي پيرامون اين مجموعه تلويزيوني گردآوري کرده است.
او به کمک پل تامسون دو کتاب ديگر با نامهاي "فلسفه براي نوجوانان " (2006) و "باز هم فلسفه براي نوجوانان " (2007) نوشته است.
اين مقالات به تاسي از چهار حرف کلمه LOST در چهار بخش تنظيم شده است: بخش اول، حرف L که مبين عشق (LOVE) است؛ بخش دوم، حرف O است که نماد اصالت (ORIGIN) است؛ بخش سوم، حرف S است که بيانگر بقا (SURVIVAL) است و بخش آخر که حرف T است نشان دهنده تغيير (TRANSFORMATION) است.
وقتي کارشناسان جنگ نرم، به القائات فلسفي و جهت گيريهاي سياسي و تدابير امنيتي نهفته در پس توليد و پخش آثار هنري اي از اين دست اشاره مي کنند معمولاَ با اين انتقاد مواجه مي شوند که همه چيز را امنيتي کرده و از پشت عينک بدبيني به همه مسايل نگاه مي کنند اما عنوان کتابهايي مانند "لاست و فلسفه "، نشان مي دهد که اين آثار هنري صرفاَ براي لذت و سرگرمي توليد نشده اند.
تام موريس، مولف کتابهاي پرفروش "اگر ارسطو ژنرال موتورز را اداره مي کرد "، "اگر هري پاتر ژنرال الکتريک را اداره مي کرد " و "فلسفه براي خنگها " در باره اين کتاب مي گويد: "کتاب "لاست و فلسفه " نشان مي دهد که چگونه يک سريال تلويزيوني مي تواند وضعيت انسان را به تصوير کشد و عميق ترين سوالاتي را که همه بايد به آن جواب دهيم مطرح کند. "
توري برشت سردبير روزنامه کواد سيتي تايمز نيز در اين باره مي گويد: "اين کتاب، راهنمايي است که فرد متفکري براي کاوش در قلمروهاي فلسفي سريال پربيننده اي چون "لاست " به دست داده است، در واقع اين کتاب شما را به عمق جنگل فلسفي آن جزيره مي برد. "
جملات و تکيه کلام هاي شخصيت هايي مانند جان لاک و دزموند هيوم در اين سريال متاثر از دو فيلسوف تجربه گراي انگليسي يعني جان لاک و ديويد هيوم است.
مهمتر آنکه در انديشه سياسي، جان لاک را به دليل نظرياتش در مورد حکومت و دين که در کتابش با عنوان "2 رساله حکومت آمده " پدر ليبراليسم معرفي مي کنند.
اين اظهارات نشان مي دهد که سريالهايي از اين دست بر اساس نوع خاصي از نگاه به جهان و شيوه زندگي ناشي از آن ساخته مي شود، که به دليل پرداخت حرفه اي و سطح بالاي مسايل فني به خوبي در ذهن بيننده جاي مي گيرد
اين مجموعه سريالها جهان بيني مبتني بر اباحي گري و سبک زندگي آمريکايي را گسترش مي‌دهند.
سريالهايي همچون لاست به جاي آنکه انديشه هاي خاصي را به صورت مستقيم و يک طرفه و در قالب ميزگرد و سخنراني و گفتگو القا کنند، فضاي انديشيدن، احساس کردن و دغدغه ها و مسايل يک جامعه را عوض مي کنند و در اين فضا هر چه بينديشيم و احساس کنيم و پاسخ دهيم مطلوب آنان است.
پخش سريال "لاست " (lost) از دسامبر 2004 در شبکه اي بي سي(ABC ) آمريکا و شبکه هاي خارجي آغاز شد.