کد خبر 1087254
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۸

قیمت هر شانه تخم‌مرغ همچنان بین ۲۵ تا ۳۰ هزارتومان در بازار به فروش می‌رسد این در حالی است که هفته گذشته معاون وزیر جهاد کشاورزی نه تنها افزایش قیمت تخم‌مرغ را منطقی ندانست بلکه به عرضه شانه‌ای این مح

به گزارش مشرق، شهروندان طی سه هفته اخیر هر عدد تخم‌مرغ را به مبلغ ۱۰۰۰ تومان، هر شانه ۳۰ تایی تخم‌مرغ باز را بین ۲۵ هزار تا ۳۰ هزارتومان و هر شانه تخم‌مرغ بسته‌بندی ۲۰ تایی شرکتی را بین ۲۶ هزار و ۵۰۰ تا ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار خریداری می‌کنند.

این درحالی است که پیش از این به طور متغیر نرخ هر عدد تخم‌مرغ کمتر از ۷۰۰ تومان، هر شانه تخم‌مرغ باز ۳۰ تایی بین ۱۷ هزار تا ۲۱ هزار تومان، تخم‌مرغ بسته‌بندی ۲۰ تایی بین ۱۸ هزار تا ۲۱ هزار تومان به فروش می‌رسید.

همچنین شهروندان از نبود تخم‌مرغ شانه ۳۰ تایی باز در میادین میوه و تره بار شهرداری‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نرخ مصوب گله‌مند هستند.

بیشتر بخوانید

تعیین قیمت تخم مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار

مدیران فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران نیز می‌گویند که بیش از یک ماه و نیم است که دیگر تخم‌مرغ شانه ۳۰ تایی باز با نرخ‌های تنظیم بازاری برای عرضه در این مراکز تحویل داده نمی‌شود و اکنون تنها تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی شرکتی به بازار عرضه می‌کنند.

حتی سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌های کوچک نیز که هر شانه تخم‌مرغ ۳۰ تایی باز را با قیمت‌هایی نزدیک ۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند از کمبود عرضه این محصول می‌گویند که همانند گذشته تخم‌مرغ تحویل داده نمی‌شود.

این درحالی است که هفته گذشته «مرتضی رضایی»  معاون امور دام وزیرجهاد کشاورزی از عرضه نامحدود تخم‌مرغ در میادین میوه و تره‌بار شهرداری با قیمت ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان صحبت کرده بود.

وی ضمن تایید ضرر طولانی مدت تولیدکنندگان تخم‌مرغ در ماه‌های گذشته، گفته بود هیچ افزایش قیمتی برای تخم‌مرغ قابل قبول نیست.

همچنین وی اعلام کرد: برای جلوگیری از افزایش قیمت تخم‌مرغ در بازار،  صادرات این محصول به کشورهای همسایه متوقف شده و سازمان تعزیرات حکومتی نیز برای تشدید نظارت بر بازار وارد عمل شده است.

 طبق آمارهای موجود سال ۹۸ یک میلیون و ۱۷ هزارتن تخم مرغ در کشور تولید شد که علاوه بر تامین نیاز داخلی، امکان صادرات بخشی از  آن وجود داشت اما به دلیل ایجاد ممنوعیت‌های مقطعی در بحث صادرات نه تنها تولیدکنندگان نتوانستند صادرات خوبی داشته باشند بلکه با شیوع بیماری کووید - ۱۹ و کاهش ۵۰ درصدی مصرف داخلی این محصول، موجب شد تولید روی دست تولیدکنندگان بماند.

«رضا ترکاشوند» مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان تخم‌مرغ می‌گوید سال گذشته ۴۱ هزارتن و در فروردین ماه سال ۹۹ نزدیک ۱۰ هزارتن تخم‌مرغ به کشورهای هدف صادر شد در حالی که بر مبنای تولید کشور ما ظرفیت صادراتی بیشتری از میزان مذکور را دارد و صادرات تاثیر چندانی در افزایش مجدد قیمت این محصول ندارد.

طبق گفته تولیدکننندگان قیمت هر کیلوگرم تخم‌مرغ درب واحدهای مرغداری به نرخی کمتر از پنج هزار تومان سقوط کرده بود در حالی که طبق بررسی کارشناسی، قیمت تمام شده هر کیلوگرم تخم‌مرغ در سال ۹۹  براساس نرخ تورم و آنالیز هزینه‌های تمام شده تولید حدود ۱۰ هزارتومان تخمین زده شده است.

بنابراین  وضعیت بازار در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که تولیدکنندگان این محصول را نصف قیمت واقعی تولید می‌فروختند که این ضرر هنگفت می‌تواند موجب کاهش نقدینگی و تولید شود.

سال گذشته نیز قیمت مصوب هر کیلوگرم تخم مرغ هفت هزار و ۷۴۰ تومان بود که البته این نرخ با توجه به عرضه نهاده‌های طیور با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی تعیین شده بود و در واقع در دو ماه ابتدای سال این محصول را کمتر از نرخ مصوب سال گذشته می‌فروختند.

«رضا حیدری» یکی از تولیدکنندگان تخم مرغ می‌گوید طی ماه‌های اخیر با افزایش قیمت نهاده‌های طیور در بازار و کاهش مصرف، ضرر هنگفتی به تولید این محصول وارد شد و علت گرانی این محصول در بازار، کاهش تولید و عرضه است زیرا تولیدکنندگان نقدینگی و توان تولید بالا را با وجود افزایش هزینه‌های تمام شده تولید ندارند.

وی می‌گوید: البته افزایش قیمت تخم‌مرغ در بازار ربط چندانی به تولید ندارد زیرا تخم‌مرغ را همچنان با نرخ‌های پایین‌تر از نرخ واقعی از تولیدکنندگان خریداری و به بازار عرضه می‌کنند.

همچنین برخی تولیدکنندگان می‌گویند طی ماه‌های اخیر بخشی از تولیدکنندگان خرد از چرخه تولید خارج و بخشی ظرفیت تولید را کاهش داده‌اند که همین امر در افزایش یکباره قیمت‌ها موثر است.

منبع: ایرنا