کد خبر 109101
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۸

نکته اینجاست که بسیاری از افرادی که مابه التفاوت 28 هزار تومانی شان قطع شده ، اساساً مرفه نیستند و در میان آنها افرادی وجود دارند که کارمند و و مستأجرند و خودرو هم ندارند و با حقوق کارمندی متعارف امرار معاش می کنند.

به گزارش مشرق، عصر ایران نوشت: سرانجام بعد از مدت ها ابهام درباره واریز یا عدم واریز یارانه ها که بعد از پیامک های خودانصرافی و ماجرای 28 هزار تومان حادث شده بود ، مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه ها، با حضور در یک برنامه تلویزیونی در این باره توضیح داد.

به نظر می رسد نکاتی چند این خصوص قابل طرح باشند:

1 - اطلاع رسانی صورت گرفته ، بسیار دیر هنگام بود و بعد از آن صورت گرفت که موجی از تشویش و نگرانی در میان میلیون ها نفر شکل گرفت و آنها را تقریباً به مدت یک ماه با سوالات بی پاسخ مواجه کرد.
اطلاعاتی که مدیر عامل سازمان هدفمندی در برنامه گفت و گوی شبکه 2 به مردم داد ، چیزهایی نبودند که خود مسوولان در همین یکی دو روزه بدان ها رسیده باشند بلکه از قبل هم می دانستند که چه خبر است ولی باز مردم را به همان حالت بلاتکلیفی رها کرده بودند!
این ، رسم رفتار با یک ملت نیست.

2 - مدیرعامل سازمان هدفمندی گفته است: "به تشخیص دولت و توجه به وضعیت درآمدی افراد، برای اقشار مرفه 28 هزار تومان مابه التفاوت مرحله اول و دوم هدفمندی به ازای هر فرد واریز نشده است."

این که مبانی قانونی این اقدام چیست و آیا این رویکرد قانونی است یا خیر؟ موضوع جداگانه ای است که فعلاً وارد آن نمی شویم ولی نکته اینجاست که بسیاری از افرادی که مابه التفاوت 28 هزار تومانی شان قطع شده ، اساساً مرفه نیستند و در میان آنها افرادی وجود دارند که کارمند و و مستأجرند و خودرو هم ندارند و با حقوق کارمندی متعارف امرار معاش می کنند.

حال این افراد ، نگران آنند که با آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانه ها ، چگونه دخل و خرج خود را تنظیم مجدد کنند؟ به ویژه آن که  به گفته رئیس مجلس ، اجرای مرحله دوم به سبک دولت ، توفان تورمی ایجاد می کند و به تصریح خود مدیرعامل سازمان هدفمندی ، در همان بدو امر هزینه های حامل های انرژی مانند گاز و برق افزایش می یابد.

جالب اینجاست که برای بعضی افراد متمول 28 هزار تومان واریز شده ولی برای برخی نیازمندان واریزی صورت نگرفته است. حال سوال این است که واقعاً مبنای دولت برای تشخیص مرفهین از دیگران چه بوده است ؛ سوالی که احتمالاً دولت پاسخگو(!) بدان جوابی نخواهد داد.

3 - هیچ مکانیزم قابل ملاحظه ای برای اعتراض به قطع یارانه مرحله دوم وجود ندارد و هر چند گفته شده است معترضین به سامانه رفاهی بروند و اعتراض شان را ثبت کنند ولی در این سایت نیز محلی برای پیگیری وجود ندارد و لذا معلوم نیست کسانی که اعتراض دارند چه باید بکنند و به فرض اعتراض ، چه نتیجه ای عایدشان خواهد شد؟!



4 - جالب اینجاست که برای ورورد به صفحه هر شهروند در سایت رفاهی ، دانستن شماره ملی وی کفایت می کند و در جایی که باید شماره سریال شناسنامه وارد شود ، می توان هر عددی را وارد کرد و وارد شد!
 این ورود سهل و بدون امنیت ، می تواند مشکلات و سوء استفاده هایی در فراگیرترین سایت اقتصادی ایران را فراهم سازد.
به راستی آیا آقایان نمی توانند این نقیصه را برطرف کنند یا مساله دیگری در میان است؟!