به گزارش مشرق، مسئله فرار «پی آر شِتی» (PR SHetty) تاجر هندی و بنیانگذار شرکت مراقبتهای بهداشتی امارات (NMC Health) از این کشور، هیاهوی بسیاری در ابوظبی به راه انداخته و پای تعداد زیادی از مسئولان امارات را به این پرونده باز کرده است.
برنامه افشاگرانه «ما خُفِی اَعظم» شبکه خبری الجزیره قطر به بررسی فرار این تجار هندی با مبلغی بالغ بر هفت میلیار دلار آمریکا پرداخت و گزارش داد که به پیامهای اخیر محرمانه وی با «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی دست یافته است.
بیشتر بخوانید:
به گزارش الجزیره، محتوای این پیامها که متعلق به قبل و بعد از فرار شتی است، از گفتوگوهای بین شتی و «محمد مبارک فاضل المزروعی» دبیرک ل دربار ولیعهد ابوظبی حکایت دارد.
بنا بر این گزارش، شتی ۱۵ دی ۱۳۹۸ پیامی به المزروعی ارسال میکند و در آن، آخرین وضعیت بدهیهای مرتبط با سرمایهگذاریهای خود را تشریح میکند و میگوید که مجموع بدهیهای داخل بانکهای امارات به دو میلیارد و ۷۵۰ میلیوان دلار رسیده است.
الجزیره در ادامه مینویسد، شتی چند روز پس از نشست در کاخ «البحره» که به دعوت بن زاید برگزار شد، از امارات خارج میشود و ایمیل محرمانهای میفرستد که میتواند با پسر و دادماش که در امارات حضور دارند، دیدار کند.
به گزارش این شبکه، گفتوگوهای لو رفته نشان میدهد که مسئولان اماراتی پیش از خروج شتی از این کشور، از این مسئله و گروه سرمایهگذاری وی اطلاع داشتهاند.
بنا بر این گزارش، شتی از ابتدای کار، با شخصیتهای ذینفوذی در امارات ارتباط داشت که راه را برای سرمایهگذاری وی هموار کرده بودند. اسناد لو رفته که به دست برنامه «ما خُفِی اَعظم» (الجزیره) رسیده، نشان میدهد که «عبد الله حمید المزروعی» وزیر پیشین دادگستری امارات یکی از مهمترین افرادی است که با شتی شریک بوده و سهم وی از این شراکت، ۶۰ درصد بوده است.
این تاجر هندی ظاهرا با «نهیان بن مبارک آل نهیان» وزیر اماراتی ارتباط داشته است. اسناد لو رفته حکایت از آن دارد که این وزیر اماراتی به شتی وکالت داده بود که وکیل وی در سهام خود در شرکت «نیوفارما» باشد.
الجزیره تأکید کرد، پس از اینکه المزروعی وزیر پیشین دادگستری سهم خود را به «سعید القبیسی» و «خلیفة المهیری» میفروشد، این دو نفر، شریک شتی میشوند. علت این اقدام المزروعی این بود که گروه سرمایهگذاری وی، بشدت بدهکار شدهاند.
به گزارش این شبکه، چند ماه بعد، المزروعی متوجه میشود که گروه سرمایهگذاری شتی توانسته است که نخستین شرکت در بورس ابوظبی باشد که نام خود را در بورس لندن درج کرده است. همین مسئله باعث میشود که این مسئول اماراتی از شتی و شرکایش شکایت و آنان را متهم کند که او را فریب دادهاند تا سهمش را بفروشد.
پرونده شکایت المزروعی چندی بعد، و پس از پرداخت ۵۶۰ میلیون درهم امارات به المزروعی و چندین عدد ملک و مستغلات به وی مختومه میشود و شکایت خود را پس میگیرد.
بنا بر این گزارش، پیامها و اسناد لو رفته نشان میدهد که «منصور بن زاید» نایب رئیس مجلس وزیران امارات متحده عربی شریک واقعی شتی است؛ هر چند که نامی از وی در اسناد رسمی وجود ندارد، ولی ادله نشان میدهد که سایر شرکا فقط پوششی برای داراییها و نفوذ وی هستند. منصور، فرزند زاید بن سلطان آل نهیان امیر پیشین ابوظبی و برادر خلیفه بن زاید آل نهیان امیر کنونی ابوظبی است.
الجزیره در پایان تأکید کرد، شتی بخشی از شبکه سرمایهگذاری است که منصور بن زاید آن را مدیریت میکند. شتی طرفهایی را در امارات به جعل امضای خود و ایجاد شرکتهای صوری متهم کرده است تا از ان طریق کلاهبرداری کنند.