کد خبر 1094639
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۵

دانشمندان دریافتند جدیدترین نسخه ویروس کرونا به صورت مستقیم به بافت‌های قلبی حمله کرده و سلول‌های قلب را آلوده می‌کند.

به گزارش مشرق، یک مطالعه اخیر سلول‌های بنیادی نشان داده است که ویروس کرونای جدید، می‌تواند سلول‌های قلب را از طریق همان گیرنده موجود در ریه‌ها آلوده کند و باعث بروز عوارض قلبی مرتبط با بیماری کرونا باشد.

بیشتر بخوانید:

عوارض کرونا؛ موقتی یا ماندگار؟

در ابتدا کارشناسان تصور می‌کردند که کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و علائمی از جمله سرفه، تنگی نفس و ذات الریه است. با این حال، شواهد جدید در مورد کرونا نشان می‌دهد که این بیماری می‌تواند باعث حملات عصبی و قلبی شود.

پزشکان تغییراتی در سیستم گردش خون در افراد مبتلا به کرونا گزارش کرده اند که بعضی اوقات منجر به لخته شدن خون و همچنین عوارض قلبی مانند تغییر در ریتم قلب، آسیب به بافت قلبی و سکته قلبی می‌شود.

اگرچه برخی محققان معتقدند که کووید ۱۹ خطری برای قلب است، اما مشخص نیست که به صورت مستقیم تاثیر می‌گذارد  یا در نتیجه سایر فرآیندهای بیماری ایجاد می‌شود.

دانشمندان آمریکا برای تکمیل این نتایج، آزمایشی طراحی کردند. این دانشمندان برای تولید سلول‌های قلبی از نوعی سلول بنیادی به نام سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs) استفاده کردند.

دانشمندان می‌توانند iPSC‌ را از سلول‌های پوستی شخص ایجاد کنند و سپس آن‌ها را مجدداً برنامه ریزی کنند تا به هر نوع سلول در بدن تبدیل شوند. iPSC ابزار مفیدی برای تحقیق در مورد بیماری‌های انسانی و کشف راه‌‍‌های جدید برای درمان بیماری‌ها را ارائه می‌دهند.

در این مطالعه، تیم iPSC‌ را برای تبدیل شدن به سلول‌های قلبی برنامه ریزی کرده و بعداً آن‌ها را با ویروس کرونا انکوباتور ( کشت و رشد دادن نمونه‌های زنده) کردند. محققان با استفاده از میکروسکوپ و تکنیک‌های تعیین توالی ژنتیکی دریافتند که این ویروس می‌تواند مستقیماً سلول‌های قلب را آلوده کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب‌ها