کد خبر 109490
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۳

گروهي متشکل از ۷۱ نفر از فعالان بين‌المللي حقوق بشر در قالب کاروان کمک‌هاي بشردوستانه موسوم به " مايل‌ها لبخند ۱۱" وارد نوار محاصره شده غزه شده است.

به گزارش مشرق به نقل از پرس تیوی، مرکز رسانه‌اي بين‌المللي خاورميانه روز جمعه گزارش داد: "اين کاروان بشردوستانه عصر پنجشنبه از طريق گذرگاه مرزي رفح وارد نوار غزه شده است."

بر اساس این گزارش، فعالان کشورهايی چون انگليس، آفريقاي جنوبي، اردن و مصردر اين کاروان عضويت دارند. چندين پزشک و جراح نيز براي ارائه خدمات پزشکي در نوار محاصره شده غزه، اين کاروان را همراهي مي‌کنند.

ماموريت اصلي اين کاروان، تبادل فرهنگي ميان جوانان نوار ساحلي غزه و برخي از کشورهاي اروپايي عنوان شده است .

آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد در نوار غزه (آنروا) و برخي ديگر از نهادهاي امداد رسان در اروپا اين کاروان را سازمان‌دهي کرده‌اند.

کاروان" مايل‌ها لبخند ۱۰" نيز در دهم مارس، حدود ۴ تن اقلام دارويي مورد نياز را به بيمارستان‌هاي غزه تحويل داد.

اولين کاروان "مايل‌ها لبخند" در نيمه نوامبر ۲۰۰۹ ميلادي پس از ۲۵ روز سرگرداني در قسمت مصري گذرگاه مرزي رفح ، وارد نوار غزه شد. به رغم بسياري از موانع و تاخيرها، تمامي کاروان‌هاي "مايل‌ها لبخند" موفق به ورود به نوار غزه شدند.

ساکنان غزه در حالي در اين منطقه که از آن به عنوان "بزرگ‌ترين زندان روباز دنيا" ياد مي‌شود، زندگي مي‌کنند که رژيم اسرائيل همچنان کنترل کامل حريم هوايي، حريم آبي و ديگر گذرگاه‌هاي مرزي آن را در اختيار دارد.

رژیم اسرائيل با محاصره نوار غزه، حدود ۱.۵ ميليون نفر از مردم اين منطقه را از حقوق اوليه‌اشان از جمله آزادي رفت ‌و آمد و حق بهره‌مندي از شرايط مناسب زندگي، کار، بهداشت و آموزش، محروم کرده است.

جنگنده‌ها و نيروهاي زميني رژيم اسرائيل از زمان پايان تهاجم تل آويو به غزه (دسامبر ۲۰۰۸ تا ژانويه ۲۰۰۹) بارها به اين منطقه حمله کرده‌اند. بيشتر قربانيان حملات رژيم اسرائيل، غيرنظاميان فلسطینی از جمله زنان و کودکان هستند.