به گزارش مشرق، حکم اعدام در بسیاری از کشورهای جهان طبق قوانین هر کشور و برای جرمهای بسیار بزرگ در نظر گرفته میشود و افرادی که طبق قوانین کشورها عمل نکرده و جرمهای سنگینی انجام داده باشند، به اعدام محکوم میشوند.
یکی از کشورهایی که از این طریق برخی از مجرمان را مجازات کرده و حکم اعدام صادر میکند، کشور آمریکا است؛ کشوری که نسبت به اجرای حکم اعدام در نقاط دیگر جهان اعتراض کرده اما خود از این روش مجازات سالهای بسیار استفاده میکند.
بیشتر بخوانید:
نمونهای از این مجازات در آمریکا در هفتهی اخیر صورت گرفت؛ طبق گزارش پایگاه خبری "cnn " در هفته گذشته 3 اعدام فدرال در آمریکا انجام شد و مجرمان به وسیله سم کشنده به کام مرگ کشیده شدند.
نخستین اعدام در سطح دولت فدرال آمریکا پس از 17 سال در روز سهشنبه، 14 جولای انجام شد؛ "دانیل لوییس لی" فردی که به جرم قتل یک خانواده در سال 2003 محکوم شده بود، اعدام شد.
این در حالی است که روز پنجشنبه، 16 جولای نیز "وسلی آیرا پورکی" که به اتهام تجاوز جنسی و کشتن یک دختر 16 ساله به اعدام محکوم شده بود، به وسیله تزریق سم اعدام شد؛ پیشتر وکلای او از زوال عقل پورکی مدارکی نشان داده بودند اما توسط دادگاه فدرال رد و حکم اجرا شد.
"استین لی هانکن" نیز سومین زندانی که به جرم قتل به اعدام محکوم شده بود، روز جمعه با تزریق داروی کشنده در ایالت ایندیانا اعدام شد.
همچنین قرار است دو زندانی دیگر نیز که به اعدام در سطح فدرال محکوم شدند، در تاریخ مشخص اعدام شوند.
پایگاه خبری "cbc" مینویسد، در سال 2003 بود که اجرای حکم اعدام برای مجرمان جرایم فدرال به دلیل نحوه اعدام و دردآور بودن مواد تزریق شده هنگام اجرای حکم تعلیق شده بود، اما سال گذشته "ویلیام بار"، وزیر دادگستری آمریکا از اجرای حکم اعدام مجرمین فدرال خبر داده بود.
با آغاز دولت ترامپ، این رئیس جمهور بارها از اجرای احکام اعدام برای جرائم فدرالی حمایت کرده و خواهان اجرای حکم هرچه سریع تر مجرمان فدرال است.
پیشتر نیز دونالد ترامپ در سخنرانیهای خود از اجرای حکم اعدام مجرمانی که به دلیل قتل، تجاوز جنسی و قاچاق مواد مخدر محکوم شده بودند، حمایت کرده بود.
این موارد تنها اجرای حکم در سطح دولت فدرال آمریکا است؛ در این کشور ابتدا در دادگاههای ایالتی و توسط قضات هر ایالت حکم صادر شده و سپس برخی از جرائم به دلیل گسترده بودن و وحشتناک بودن وجهه اجتماعی آن، در سطح فدرال و توسط دادگاه فدرال آمریکا بررسی میشوند.
به همین دلیل علاوه بر اجرای حکم اعدام در سطح دولت فدرال، اعدامهای دیگری نیز طبق قوانین هر ایالت سالانه انجام میشود؛ طبق آمار پایگاه اطلاعاتی "statista " از سال 1976 تا سال 2020، 1333 اعدام توسط تزریق مواد کشنده در کشور آمریکا صورت گرفته است؛ همچنین 162 اعدام نیز از طریق صندلی الکتریکی انجام شده است.
تنها از ابتدای سال 2020 تاکنون 9 حکم اعدام در ایالتهای مختلف آمریکا اجرا شده است که نصفی از آن در ایالت تگزاس آمریکا صورت گرفته است؛ همچنین 6 حکم اعدام دیگر نیز در مرحله اجرا هستند و تا ماههای آینده اجرا میشوند.
همچنین بر اساس آمار پایگاه اطلاعاتی "Death Penalty Information Center" در سال 2019 نیز 22 اعدام در ایالتهای این کشور صورت گرفته است.
موافقت 68 درصدی مردم آمریکا با اعدام مجرمان خشن
این در حالی است که مردم آمریکا نیز با اجرای حکم اعدام برای مجرمانی که مرکتب جنایت های وحشیانه و گسترده شدهاند، موافق هستند؛ در سال 2019، 54 درصد از شهروندان آمریکا، اظهار داشتند که تصور میکنند مجازات اعدام از نظر اخلاقی قابل قبول است؛ 14 درصد از دیگر مردم نیز اعتقاد داشتند اجرای حکم اعدام برای مجرمان وحشی درست است اما نحوه اجرای حکم و استفاده از مواد دردآور مناسب نبوده و باید راهی دیگر اتخاذ شود.
با وجود آمارهای موجود و اجرای حکم اعدام در آمریکا، دولت این کشور و رسانههای تحت امر آن، نسبت به اجرای حکم اعدام برای مجرمان دارای جرائم گسترده در دیگر کشورها تاسف خورده و آن را بر خلاف حقوق بشر میدانند!
یکی از این افرادی که در رفتارها و واکنش خود دچار تناقض شده است، رئیس جمهور آمریکا است؛ از زمان پیروزی دولت دونالد ترامپ در آمریکا، او و کابینهاش به دنبال اجرای حکم اعدام مجرمان فدرالی برآمدهاند و شخص ترامپ در سخنرانیهای خود بارها به این مسئله اشاره کرده و از اجرای حکم اعدام حمایت میکند؛ اما او اجرای حکم اعدام برای مجرمان را در دیگر کشورها بر نمیتابد!
در هفته گذشته که حکم اعدام سه متهم در ایران صادر شد، رئیس جمهور آمریکا در صفحه شخصی خود با واکنش به حکم صادره خواهان عدم اجرای حکم اعدام شد؛ علاوه بر آن بسیاری از رسانهها نیز به تحریک برآمده و اخبار مغرضانهای را پوشش دادند. با وجود آن هیچکدام به اعدامهای اخیر در آمریکا واکنش نشان نداده و هیچ اعتراضی را نسبت به اجرای حکم اعدام در آمریکا انجام نمیدهند.