کد خبر 1096765
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۹

مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران نحوه درست دور انداختن ماسک برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، بحث زباله های شهری و نوع جمع آوری آن‌ها، در هر زمان و شرایطی مهم است زیرا به طور مستقیم با سلامت مردم ارتباط دارد. حالا با شیوع کرونا در جامعه، این مسأله جدی تر و حساس تر هم شده‌است؛ زیرا زباله‌های احتمالا عفونی مانند ماسک، دستکش و... هم اضافه شده و اگر به درستی جمع‌آوری و دفن نشوند می‌توانند جان بسیاری از افراد را به خطر بیندازند. برای بررسی عملکرد شهرداری تهران در خصوص مدیریت زباله های ناشی از کرونا، قنبر آدینه وند، مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران توضیحاتی را ارائه داد.

ماسک و دستکش های خود را در معابر رها نکنید 

آدینه وند در ابتدا گفت: پسماندهای پزشکی شرایط خاصی دارند و خودروهای مخصوص، زباله‌های بیمارستانی را جمع‌آوری و به کهریزک می‌برند، روی آن‌ها آهک ریخته و به صورت اصولی و بهداشتی دفن می‌کنند.

ببینید:

عکس/ زباله‌های کرونایی

وی اضافه کرد: در خصوص زباله شهری هم ما بارها از طریق رسانه‌ها به مردم گفته‌ایم که ماسک، دستکش و دستمال کاغذی خود را داخل کیسه‌ای ریخته و در کیسه را محکم ببندند و در سطح معابر رها نکنند و سپس داخل مخزن قرار دهند.

ضدعفونی مستمر خودروهای حمل زباله های کرونایی

وی در خصوص فعالیت‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران برای ضدعفونی اماکن و دستگاه‌های متعلق به این سازمان گفت: برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، به صورت روزانه تمام ایستگاه‌های خدمات شهری را توسط ۳۰ دستگاه خودروی واترجت و حدود ۹۰ نفر ضدعفونی و گندزدایی می‌کنیم.

آدینه وند افزود: حدود ۱۰۰ دستگاه خودروی کشنده داریم که از ایستگاه میانی به سمت کهریزک می‌روند و روزانه به‌طور مستمر چه قبل از بارگیری و چه بعد از بارگیری ضدعفونی می‌شوند.

وی ادامه داد: ۶۰۰ دستگاه خودروی حمل پسماند هم در سطح شهر به طور شبانه روزی فعالیت می‌کنند و به طور روزانه و مستمر ضدعفونی می‌شوند. در ضمن با نشت شیرابه از خودروها به شدت برخورد می‌کنیم چراکه قاعده این است شیرابه‌ها به طور کامل گرفته شده و پسماندها در جای مجاز تخلیه شوند. تمام نیروهایی هم که با زباله در ارتباط هستند به طور مستمر ماسک و دستکش در اختیارشان قرار می‌گیرد و از این حیث کمبودی نداریم.

هدف طرح کاپ چیست؟

مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران توضیحاتی هم در خصوص اجرای طرح کاپ داد: طرح کاپ یا طرح کاهش پسماند را در شهر تهران راه اندازی کرده ایم که در ۴ منطقه ۱۶، ۶، ۲۱ و ۲۲ به طور پایلوت در حال اجراست و در آینده نزدیک در مناطق ۲۴ گانه نیز اجرا خواهد شد.

وی در توضیح این طرح گفت: در این طرح با هدف کاهش پسماند، تفکیک در مبدأ را مدنظر قرار داده ایم یعنی شهروندان زباله‌های تر و خشک خود را در منزل جدا کرده و در مخازن مخصوصی که در اختیارشان قرار داده ایم، می گذارند. با این کار مخازن موجود در معابر شهری به تدریج کم می شود. به طور کلی، امیدواریم با اجرای این طرح در سطح شهر تهران به نتیجه مطلوبی برسیم و دیگر شاهد حضور افراد سودجو و زباله گرد نباشیم.

ماجرای افرادی که ماسک های استفاده شده را دوباره می فروشند

رئیس مبارزه با کرونای سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در رابطه با اخبار و تصاویر مربوط به جمع آوری ماسک های استفاده شده توسط برخی افراد و فروش مجدد آن ها به مردم هم گفت: کار این افراد تخلف محسوب می شود البته هنوز در خصوص صحت این خبر اطلاعات دقیقی نداریم. توصیه می کنیم که شهروندان در هنگام انداختن ماسک در کیسه زباله، طوری آن را از بین ببرند که از انتشار ویروس کرونا بین شهروندان جلوگیری و جلوی اینگونه تخلفات هم گرفته شود.

وی این را هم گفت: امکان اینکه پاکبان های شریف ما دست به چنین اعمال غیرقانونی و غیراخلاقی بزنند بسیار بعید است. از طرفی همکاران ما در حوزه ی خدمات شهری اگر چنین مواردی را ببینند بلافاصله به مراجع بالادستی اطلاع می دهند که برخورد جدی صورت بگیرد.

برخورد جدی شهرداری و پلیس با زباله گردها

آدینه وند تأکید کرد: مردم برای جلوگیری از سوءاستفاده های این چنینی باید ماسک را از مراکز مجاز مانند داروخانه ها و اماکنی که وزارت بهداشت مجوز داده است، تهیه کنند. زیرا ماسک یک وسیله شخصی و بهداشتی است که قرار است روی صورت، دهان و بینی قرار گیرد و از ما در برابر ویروس محافظت کند.

مدیر نظارت و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در آخر گفت: شهرداری تهران هم برای برخورد با زباله گردی طی هماهنگی ای که با فرمانده انتظامی تهران بزرگ انجام داده، به طور شبانه روزی در سطح شهر با عواملی که غیرمجاز در حال تفکیک زباله هستند برخورد قانونی می کند و با حکم دادستانی با افراد و خودروهایی که این کار را انجام می دهند برخورد می کنیم.

منبع: فارس

برچسب‌ها