کد خبر 1096953
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰

مدیران شهرداری تهران اعلام کرده‌اند واگذاری دائمی ۲ ورزشگاه به سرخابی‌ها از طریق تهاتر انجام می‌شود ولی اعضای شورای شهر می‌گویند از این قرارداد پرحاشیه بی‌خبراند.

به گزارش مشرق، موضوع واگذاری دو ورزشگاه در پایتخت توسط شهرداری تهران به دو تیم پرطرفدار پرسپولیس و استقلال مدتی است که حاشیه‌ساز شده و واکنش‌های مختلفی را در حوزه مدیریت شهری و ورزشی به همراه داشته است.

ماجرا به پنج سال پیش بازمی‌گردد که شهرداری آن زمان دو ورزشگاه امام رضا(ع) و شهید کاظمی را به سرخابی‌ها در دو منطقه از تهران به صورت موقت واگذار کرد، اما در تابستان امسال خبری از واگذاری دائمی این دو ورزشگاه توسط مدیران شهری منتشر شد. حناچی سوم تیر امسال در حاشیه افتتاح تالار مشاهیر ورزش ایران گفت: واگذاری دو ورزشگاه به پرسپولیس و استقلال انجام شده و کار تنظیم سند آن باقی مانده است. این اعلام حناچی، ماجرای قدیمی واگذاری دو ورزشگاه به سرخابی‌ها را دوباره تازه کرد و تب ماجرا بالا رفت.

حناچی صلاحیت ورود به تعیین تکلیف اموال شهر را ندارد

این موضوع با واکنش شورای شهری‌ها همراه شد و حجت نظری عضو کمیته ورزش شورای شهر تهران گفت: من با واگذاری ورزشگاه‌هایی که دراختیار دو باشگاه بزرگ پایتخت که هواداران میلیونی دارند، موافقم، اما اینکه این واگذاری به چه شکل انجام شود، باید بگویم شهردار صلاحیت ورودبه این موضوع را ندارد و تعیین تکلیف اموال شهر صرفاً به عهده شورای شهر است و قانون این دسته از اختیارات را به شورای شهر داده است. 

حجت نظری که عضو هیأت مدیره باشگاه استقلال هم هست بیان داشت: زمانی که شورای شهری‌ها رأی به انتقال مالکیت‌ها بدهند این موضوع انجام می‌شود و رعایت عدالت و مساوات در این زمینه هم حائز اهمیت است و هر دو ورزشگاه باید در یک سطح و امکانات و شرایط برابر واگذار شود، چرا که از ابتدا شرایط این دو ورزشگاه برابر نبود و تا همین امروز هم متأسفانه این نابرابری ادامه دارد. 

پس از آن حدود دو هفته بعد حجت نظری اظهارنظرهای جدیدی داشت و گفت: شرایط بازیکنان استقلال به خاطر شیوع ویروس کرونا در تیم استقلال وخیم است و باید سازمان لیگ در این خصوص پاسخگو باشد. اگر اصراری هست که قهرمان این فصل حتما معلوم شود و جام به تیم مد نظر داده شود، می‌توانند از منیریه جامی تهیه کنند و من هم حاضرم هزینه‌اش را بپردازم. 

واگذاری دائمی ورزشگاه به شرط تهاتر

اما مدتی بعد مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران اعلام کرد؛ واگذاری دائمی دو ورزشگاه به تیم‌های پرسپولیس و استقلال از طریق تهاتر با وزارت ورزش و پس از تصویب در شورای شهر انجام می‌شود.

وی گفت: این مساله حتما باید به تصویب شورای شهر برسد و این موضوع که ما قصد داریم بدون مصوبه شورا واگذاری دائمی را انجام دهیم صحیح نیست. 

اقدام شهرداری در جهت توسعه حمل و نقل عمومی است

محسنی گفت: تهاتر با وزارت ورزش جهت توسعه حمل و نقل عمومی و توجه به کاهش آلودگی هوا است و  البته اینکه کدام ورزشگاه دقیقاً به تیم استقلال و پرسپولیس واگذار شود ما نقشی در آن نداریم و وزارت ورزش باید تصمیم بگیرد که ورزشگاه‌های امام رضا(ع) و شهید کاظمی به کدام تیم واگذار شود.

محسن هاشمی: از موضوع تهاتر بی‌خبرم

درباره اینکه شهرداری چه اقدامی جهت اخذ مجوز از شورای شهر تهران جهت واگذاری این دو ورزشگاه به سرخابی‌ها انجام داده است، به سراغ محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران رفتیم. وی در این باره  گفت: شهرداری لایحه‌ای تا امروز در این زمینه به شورای شهر ارسال نکرده و مشورتی هم با ما نشده است. 

قضیه تهاتر فعلا در حد گمانه‌زنی است

وی افزود: قضیه تهاتر فعلا گمانه‌زنی بوده و هنوز رسما مطرح نشده است. در مورد این هم که نظر من درباره واگذاری دائمی این دو ورزشگاه به سرخابی‌ها چیست؟ نیز باید شهرداری دلایل را مطرح کند، لایحه بیاورد تا بعداً نظرمان را بگوییم، ولی به طورکلی از قضیه تهاتر خبری ندارم.

شهرداری قیمت زمین دو ورزشگاه را اعلام کند

صدراعظم نوری عضو شورای شهر تهران نیز درباره این موضوع  گفت: در صورتی که ارزش دو ورزشگاه که قرار است به صورت دائمی واگذار شود بالا باشد، باید حتماً مساله در شورا بررسی و به رأی گذاشته شود و دقیقاً مشخص شود زمینی که قرار است به جای دو ورزشگاه به شهرداری تحت عنوان تهاتر بدهند چقدر ارزش دارد.

وی هم ضمن اعلام بی‌خبری از قضیه تهاتر گفت: اگر مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران اعلام کرده این موضوع را به شورای شهر جهت تصویب ارائه می‌کند، حتماً ارزش آن بالاتر از سطح اختیارات شهردار است، چرا که براساس قانون، سطح اختیارات شهردار مشخص است و اگر کل واگذاری و تهاتر بالاتر از سطح اختیارات باشد، باید از شورا مجوز گرفته شود. 

زمان احتمالی واگذاری دو ورزشگاه 

وی در پاسخ به این پرسش که احتمالا چه زمانی این لایحه به شورا ارائه می‌شود و چقدر جهت اجرا در صورت تصویب زمان خواهد برد؟ گفت:‌ زمانی که لایحه به شهرداری ارائه شود بلافاصله در دستورکار کمیسیون‌ها قرار می‌گیرد و در شورا مطرح می‌شود که در صورت تصویب، زمان اجرا دور نخواهد بود و مصوبه‌ها پس از رأی اکثریت اعضای شورای شهر، قابلیت اجرا دارند.

سرانجام قرارداد پر حاشیه در تابستان داغ کرونایی

 البته شنیده‌ها حکایت از این دارد که لایحه‌ای در شهرداری تهران آماده شده ولی هنوز مدیران مربوطه به جمع‌بندی نرسیده‌اند که در صورت نهایی شدن تکلیف لایحه و ارائه آن در تابستان به شورای شهر، احتمالاً سرخابی‌ها از ابتدای پاییز دو ورزشگاه امام رضا(ع) و شهید کاظمی را به صورت دائمی دراختیار خواهند گرفت. البته باید دید سرانجام تابستان داغ کرونایی تهران چه خواهد شد و آیا ویروس کووید 19 ارائه لوایح و مصوبه‌ها را در حوزه مدیریت شهری دستخوش تغییر قرار می‌دهد و یا آن را با تأخیر همراه می‌سازد؟

منبع: فارس